Οι κρυφές ιδιότητες των βοτάνων

Οι κρυφές ιδιότητες των βοτάνων
Spread the love

Οι κρυφές ιδιότητες των βοτάνωνΤου Κωνσταντίνο Πάππα

Ύσσωπος

Λατινική Ονομασία: Hyssopus officinalis

Κοινά Ονόματα: Ύσσωπος ο Φαρμακευτικός, Θρούμπι, Τραγόχορτο

Οικογένεια: Labiatae

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Άνθη, φύλλα, αιθέριο έλαιο, νωπά ή ξερά.

Συλλέγεται: Ιούνιος-Ιούλιος

Θεραπευτικές Χρήσεις: Ο Ύσσωπος χρησιμοποιείται για να διεγείρει την γαστρική έκκριση, είναι ήπιο διουρητικό, σπασμολυτικό και αυξάνει την όρεξη. Είναι κατευναστικό και τονωτικό βότανο έχει αποχρεμπτική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της βρογχίτιδας και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και να βοηθήσει ώστε να μειωθεί ο πυρετός.

Έγχυμα: Σε ένα φλιτζάνι νερό που έχει ήδη βράσει, προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια αποξηραμένο βότανο. Είναι καλό για την αύξηση της όρεξης, κατά της βρογχίτιδας, του άσθματος, βοηθάει στα εντερικά προβλήματα, τους κολικούς, τη δυσπεψία και στο φούσκωμα.

Δυνάμεις: Προστασία, Καθαρισμός, Εξαγνισμός

Μαγικές Χρήσεις: Το βότανο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στο ναό του Σολόμωντα από τους ιερείς, σε τελετουργίες κάθαρσης και προστασίας. Ο Ύσσωπος είναι ένα βότανο, που χρησιμοποιείται για να προστατέψει και να καθαγιάσει ιερούς χώρους. Η ικανότητά του να διαλύει την αρνητικότητα είναι μεγάλη και ανεκτίμητη. Ένα κομμάτι αποξεραμένου φυτού στη πόρτα του σπιτιού ή πάνω σε κάποιο άτομο (σε μορφή πουγκιού/φυλαχτού), αποτρέπει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια να εισβάλει στο σπίτι ή στο άτομο, και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα. Μπορεί ακόμα να καεί μαζί με το λιβάνι για να αντιστρέψει αρνητικές ενέργειες. Χρησιμοποιείται σε θέματα που σχετίζονται με τον πλανήτη Δία (επέκταση, ανάπτυξη, τύχη, χρήματα, ευημερία, κ.α.)

Φύλο: Αρσενικό

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Δίας

Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Λεπιδόλιθος, Τουρκουάζ

Θεότητες: Θορ, Δίας, Juno, Ίσιδα

Απήγανος

Λατινική Ονομασία: Ruta graveolens

Κοινά ονόματα: Βότανο της Χάριτος, Ρητή η βαρύοσμος, Απίανος, Σιδερόχορτο, Βρωμοπήγανος, Λουλά

Οικογένεια: Rutaceae

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Όλο το φυτό εκτός από τις ρίζες. Ιδιαίτερα τα φύλλα και οι σπόροι

Συλλέγεται: Καλοκαίρι

Θεραπευτικές Χρήσεις: Στην αρχαιότητα, θεωρείτο ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα. Αναφέρεται περισσότερες από εβδομήντα φορές από τον Πλίνιο, αλλά η φήμη του έχει μειωθεί, δεδομένου ότι μπορεί να είναι τοξικό. Εξακολουθεί βέβαια να χρησιμοποιείται για την πνευματική κάθαρση και ανάταση. Δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι διεγερτικό της μήτρας. Ο Απήγανος έχει παραισθησιογόνες ιδιότητες, και παρά την ευρεία χρήση του, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά και χρειάζεται προσοχή όταν χρησιμοποιείται. Διεγείρει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, και το άρωμά του τονώνει την κυκλοφορία.

Δυνάμεις: Πνευματική κάθαρση, εξορκισμός, επούλωση, αγάπη, ευημερία, υγεία, προστασία από μαγεία, από αρνητικές ενέργειες, από κακά πνεύματα και προστασία από ψυχικές επιθέσεις.

Μαγικές χρήσεις: Έχει θεωρηθεί ένα από τα κύρια προστατευτικά βότανα, ειδικά ενάντια στο κακό μάτι και στις ψυχικές επιθέσεις, χρησιμοποιείται συχνά σε ξόρκια προστασίας και για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα. Μπορεί να προστεθεί σε μαγικά πουγκιά, φυλαχτά ή να φορεθεί μέσα από τα ρούχα για προστασία και προσέλκυση αγάπης. Καλό είναι να ψεκάζεται το σπίτι με ελαφρύ αφέψημα απήγανου ή με τη σκόνη του βοτάνου, ώστε να απομακρύνονται οι αρνητικές ενέργειες και να υπάρχει γαλήνη και ευτυχία.

Φύλο: Αρσενικό

Στοιχείο: Φωτιά, Γη

Πλανήτης: Άρης, Κρόνος, Ήλιος

Θεότητες: Εκάτη, Έρεβος, Θωθ, Σεθ, Skadi, Diana, Freya

Βαλεριάνα

Λατινική Ονομασία: (Valeriana officinalis)

Κοινά ονόματα: Αγριοζάμπουκος, Μυριστική, Ασπρόφυλλος

Οικογένεια: VaIeria uaceae

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Οι ρίζες νωπές ή ξερές.

Συλλέγεται: Σεπτέμβρη-Νοέμβρη.

Θεραπευτικές Χρήσεις: Η Βαλεριάνα έχει ηρεμιστική, υπνωτική και αντισπασμωδική δράση, κατευνάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και βοηθάει στην αϋπνία, το άγχος, τις ημικρανίες και στους πόνους. Χρησιμοποιούμε τις ρίζες, το βάμμα και το έγχυμα.

Δυνάμεις:Ύπνος, καθαρισμός, προστασία, αγάπη

Μαγικές χρήσεις: Ανήκει στο στοιχείο του νερού και στο πλανήτη Αφροδίτη, είναι το βότανο της Αρμονίας και της Αγάπης. Τοποθετείται σε μαξιλάρια για να βοηθήσει στην αϋπνία που μπορεί να προέρχεται από αρνητική ενέργεια, και αν κρεμαστεί κάπου μέσα στο σπίτι διώχνει το “κακό μάτι”. Ρίξτε λίγη βαλεριάνα στην πόρτα σας για να αποτρέψετε ανεπιθύμητους επισκέπτες, ή κρεμάστε τη μέσα στο σπίτι για την προώθηση της αρμονίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Φύλο: Θηλυκό

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Αφροδίτη, Ερμής

Θεότητες: Ίσιδα, Tiamat, Cerridwen, Maat

Γαϊδουράγκαθο

Λατινική Ονομασία: Silybum marianum, Carduus nutans, Onopordon, Centaurea benedicta, Cnicus benedictus.

Κοινά Ονόματα: Γαϊδουράγκαθο, Κουφάγκαθο, Αγιάγκαθο, Κορνηλιά

Οικογένεια: Asteraceae

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Άνθη, Φύλλα, Σπόροι, Ρίζα

Συλλέγεται: Απρίλιο-Ιούλιο

Θεραπευτικές Χρήσεις: Ένα ήπιο αποχρεμπτικό και αντιβιοτικό, έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τον πυρετό και κάνει ένα καλό θεραπευτικό βάλσαμο για τις πληγές και τα έλκη. Βοηθάει πολύ στις παθήσεις του ήπατος, είναι εξαιρετικό καθαριστικό του συκωτιού. Βοηθάει πολύ στη μελαγχολία, και δυναμώνει την καρδιά, το στομάχι, το συκώτι, τους πνεύμονες και τα νεφρά.

Σαν Αφέψημα: Είναι τονωτικό, καθαριστικό, διουρητικό, αντιπυρετικό, αναζωογονητικό και καθαρίζει το αίμα.

Δυνάμεις: Προστασία, Υγεία, Καθαρισμός, Εξύψωση ενεργειών

Μαγικές Χρήσεις: Είναι ένα βότανο προστασίας, ζωτικότητας και κάθαρσης. Προσφέρει προστασία όταν καλλιεργείται στον κήπο ή σε μορφή πουγκιού/φυλαχτού στην τσέπη. Χρησιμοποιείται στη Μαγεία για προστατευτικούς, εξαγνιστικούς αλλά και θεραπευτικούς σκοπούς, ιδιαίτερα σε καταστάσεις μελαγχολίας και παραίτησης. Ο καπνός του βοηθάει στην χαλάρωση, προσφέρει ηρεμία και επαφή με ανώτερες ενέργειες. Οι σπόροι του απομακρύνουν τις αρνητικές ενέργειες, έχει χρησιμοποιηθεί απ’ τα αρχαία χρόνια για να απελευθερωθεί ένα άτομο από την αρνητική Μαγεία ή κατάρα.

Φύλο: Αρσενικό

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Άρης

Κρύσταλλοι: Οψιδιανός, Ίασπις Μαύρος & Κόκκινος, Αβεντουρίνη, Καρνεόλη

Θεότητες: Εκάτη, Πάνας, Macha, Wōden, Otrera

Μανδραγόρας

Λατινική Ονομασία: (Mandragora officinalis)

Οικογένεια: Solanaceae

Κοινά ονόματα: Ανθρωπόμορφος, Βότανο της Κίρκης, Ρίζα των μαγισσών.

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Οι ρίζες.

Θεραπευτικές Χρήσεις: Έχει αναλγητική, υπνωτική, καθαρτική, αντιφλεγμονώδη και παραισθησιογόνα δράση. Ο Μανδραγόρας έχει σταματήσει να λαμβάνεται εσωτερικά λόγω της απρόβλεπτης δράσης που μπορεί να έχει στον οργανισμό.

Δυνάμεις: Γονιμότητα, χρήματα, αγάπη, προστασία,

υγεία.

Μαγικές χρήσεις: Η Ρίζα του Μανδραγόρα χαρίζει στο σπίτι προστασία, γονιμότητα, αγάπη και την ευημερία. Αν θέλουμε να έχουμε προστασία κατά την διάρκεια του ύπνου καλό είναι να κρεμαστεί πάνω απ’το κρεββάτι. Όπου υπάρχει ο Μανδραγόρας, δεν υπάρχει ” κακό μάτι ” και δεν πλησιάζουν αρνητικές οντότητες, γι’αυτό και χρησιμοποιήται για να ξορκίζει τα ” κακά πνεύματα “. Τοποθετήστε χρήματα δίπλα σε μια ρίζα Μανδραγόρα για να υπάρχει πάντα ευημερία και πλούτος στο σπίτι.

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Ερμής

Στοιχείο: Φωτιά

Θεότητες: Εκάτη, Hathor

Μύρο

Λατινική ονομασία: Commiphora myrrha

Οικογένεια: Burseraceae

Κοινή ονομασία: Σμύρνα

Χρησιμοποιούμενα μέρη: το θυμίαμα, η ρητίνη, το λάδι, το αιθέριο έλαιο.

Ιδιότητες: Το μύρο είναι τονωτικό, στυπτικό, αρωματικό, αποχρεμπτικό και έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επούλωση πληγών, στις φλεγμονές, την ιγμορίτιδα, τις παθήσεις του στόματος και στα στομαχικά ή πεπτικά προβλήματα. Χρησιμοποιείται επίσης για τους πόνους της έμμηνου ρήσης, την αρθρίτιδα, τους πονοκεφάλους και το άσθμα.

Χρησιμοποιείται σαν:

Βάμμα: Σε μορφή βάμματος βοηθάει στους πόνους της περιόδου, το αναπνευστικό, τα πεπτικά προβλήματα και τις λοιμώξεις.

Αιθέριο έλαιο: Σε μορφή αιθέριου ελαίου είναι πολύ χρήσιμο στην αποτοξίνωση, επούλωση και την αναγέννηση των κυττάρων και ιστών. Είναι διεγερτικό της μήτρας, μυκητοκτόνο, έχει μεγάλες επουλωτικές ιδιότητες και θεραπεύει τις πληγές χωρίς να αφήνει σημάδια.

Μαγικές Ιδιότητες & Χρήσεις: Έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στην αρχαιότητα ως εξαγνιστικό και ιερό φυτό. Στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν το λάδι απ’ το φυτό για την επούλωση πληγών, το καλλωπισμό του δέρματος και πίστευαν πως προσφέρει μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στους ναούς της Ίσιδας και του Ρα καίγανε πάντα το θυμίαμα του μύρου για να έρθουν σε επαφή με τους θεούς και να εξαγνίσουν το κακό.

Σαν θυμίαμα το μύρο ανεβάζει τις πνευματικές δονήσεις, εξαγνίζει και γαληνεύει το πνεύμα. Δίνει μεγάλη προστασία από ψυχικές ή αρνητικές επιθέσεις, καθαγιάζει και φέρνει δυνατή και ευλογημένη ενέργεια σε ένα χώρο ή άτομο.

Φύλο: Θηλυκό

Πλανήτης: Σελήνη

Στοιχείο: Νερό

Θεότητες: Ίσιδα, Ρα, Εκάτη

Δυνάμεις: Προστασία, εξορκισμός, θεραπεία,

πνευματικότητα.

Λιβάνι

Λατινική ονομασία: (Boswellia Carterii)

Κοινή ονόματα: Μοσχολίβανο, Λιβάνι

Οικογένεια: Boswellia

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: ρητίνη, φλοιός

Θεραπευτικές Χρήσεις: Ο φλοιός του δέντρου χρησιμοποιήται για τη θεραπεία του πυρετού, της γρίπης, για την γαστρεντερική δυσφορία και τους ρευματισμούς. Η ρητίνη έχει ιδιαίτερα αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει στις χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες και στη κατάθλιψη, του άγχους και στις ημικρανίες.

Μαγικές Χρήσεις: Το Λιβάνι ιδιαίτερα όταν καίγεται απελευθερώνει ισχυρή ενέργεια και ενδυναμώνει τις ιδιότητες άλλων βοτάνων ή αντικειμένων. Προστίθεται συχνά σε φυλαχτά για να προσελκύει τύχη, διαύγεια, προστασία, αυτοπεποίθηση και πνευματική ανάπτυξη. Απομακρύνει κάθε αρνητική ενέργεια με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και χαρίζει προστασία στο χώρο και το άτομο που το χρησιμοποιεί.

Δυνάμεις: Προστασία, ηρεμία, διαύγεια, οραματισμός

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Ήλιος

Στοιχείο: Φωτιά

Θεότητες: Ερμής, Ρα, Βάαλ

Τριαντάφυλλο

Λατινική ονομασία: Rosa damascena

Οικογένεια: Rosaceae

Το τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται κατά της κόπωσης, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι διουρητικό και στυπτικό. Ο καρπός περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης c και είναι πολύ διεγερτικό και τονωτικό.

Το αιθέριο έλαιο είναι εκπληκτικό και γνωστό για το υπέροχο άρωμά του και για την υψηλή τιμή του! Αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα, είναι αφροδισιακό, προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Μυρίστε το για να γεμίσετε αισιοδοξία, να ανανεωθείτε και να ξυπνήσετε τρυφερά συναισθήματα.

Χρησιμοποιούμενα μέρη: Ξερά ή νωπά φύλλα, οι καρποί.

Θεραπευτικές Χρήσεις

Αφέψημα: βάζουμε μια χούφτα ξερά φύλλα σε μισό λίτρο νερό ζεστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Είναι πολύ καλό για την διάρροια, την κόπωση, τα νεφρά, τις πληγές και το συκώτι.

Αιθέριο έλαιο: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο σε 2 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο) είναι καταπραϋντικό των νεύρων, ηρεμιστικό, καλό για το άγχος, τους πονοκεφάλους και το στομάχι.

Μαγικές Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για να έλκει την αγάπη, τρυφερά συναισθήματα και τον έρωτα ή να τα δυναμώσει.

Τα Ροδοπέταλα και οι καρποί, επίσης χρησιμοποιούνται στη μαγεία σε

ξόρκια επούλωσης, τύχης, προστασίας και οραματισμού.

Τα Τριαντάφυλλα όταν φυτευτούν στον κήπο ή υπάρχουν μέσα στο σπίτι προσελκύουν τα καλά πνεύματα και φέρνουν αγάπη και ευτυχία στο σπίτι.

Λένε πως όποιος κουβαλάει μαζί του έναν νεαρό καρπό από τριαντάφυλλο πάντα θα τον ακολουθεί η αγάπη και η τύχη.

Φύλο: Θηλυκό

Πλανήτης: Αφροδίτη, Σελήνη

Στοιχείο: Νερό

Θεότητες: Άθωρ, Hulda, Έρως, Αφροδίτη, Ιστάρ, Ίσιδα, Άδωνις

Δυνάμεις: Αγάπη, έρωτας, ψυχική δύναμη, θεραπεία, Τύχη, Προστασία

Κρύσταλλοι: Ροζ χαλαζίας, ροδοχρωσίτης, ροδονίτης, κόκκινη τουρμαλίνη.

Μόσχος

Λατινική Ονομασία: Moschus moschiferus L., Malva moschata, Abelmoscus moschatus, Olearia argophylla, Mimulus moschatus, Ferula sumbul Hook. f.

Οικογένεια: Moschidae, Malvaceae, Apiaceae

Κοινή ονομασία: Μόσχος, Musk, Tonquin musk, Μοσχοδόρκας

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Φύλλά, Άνθη, Σπόροι, Αιθέριο Έλαιο

Συλλέγεται: Ιούλιο-Αύγουστο

Ο Μόσχος είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη, που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις αρωματικές συνθέσεις. Υπάρχουν πολλά είδη Μόσχου. Ο Μόσχος έχει πάρει το όνομα του από μια έκκριση που προέρχεται από έναν αδένα κάτω από την κοιλιά, κοντά στο ηβικό οστό, ενός αρσενικού ελαφιού του είδους Moschus, το οποίο εκκρίνει ισχυρές φερομόνες για να προσελκύσει τα θηλυκά. Όμως στην αρωματοποιεία χρησιμοποιείται είτε τεχνητός Μόσχος, είτε ένα φυτό που του έχει η δοθεί η ίδια ονομασία και το άρωμά του μοιάζει πολύ με αυτό που εκκρίνουν τα αρσενικά ελάφια. Εδώ θα αναφέρουμε τις χρήσεις και τις ιδιότητες των διαφόρων ειδών του φυτού.

Θεραπευτικές Χρήσεις: Ο Μόσχος χρησιμοποιείται ως συστατικό και ως σταθεροποιητικό σε αρώματα. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντισταμινική δράση. Έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση σε ασθενείς που πάσχουν από στηθάγχη, άγχος και μελαγχολία. Μπορεί να έχει σπασμολυτική, διεγερτική, και αντιβακτηριδιακή δράση. Το massage με αιθέριο έλαιο Μόσχου είναι γνωστό για την ανακούφιση από την ένταση του σώματος, το άγχος και ξεκαθαρίζει τις σκέψεις.

Δυνάμεις: Μαγνητισμός, Αγάπη, Έρωτας, Πάθος, Έλξη, Αυτοπεποίθηση

Μαγικές Χρήσεις: Από την αρχαιότητα η υπέροχη μυρωδιά του Μόσχου λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό και δυνατό αφροδισιακό. Το αιθέριο έλαιό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαγικά/ενεργειακά αρώματα ή λάδια για την ενίσχυση της λίμπιντο, του πάθους, του αισθησιασμού και του μαγνητισμού. Έλκει την αγάπη, τον έρωτα, άτομα του αντίθετου φύλου, φέρνει προστασία, και σεξουαλικό μαγνητισμό. Τονώνει την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και ενισχύει την εξωστρέφεια και τη θέληση. Χρησιμοποιείται σε τελετουργίες για αισθησιασμό, πάθος, όνειρα και αυξάνει την εσωτερική δύναμη.

Φύλο: Θηλυκό

Στοιχείο: Νερό, Φωτιά

Πλανήτης: Αφροδίτη, Σελήνη, Άρης

Κρύσταλλοι: Ροζ Χαλαζίας, Νεφρίτης, Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Γρανάτης

Θεότητες: Venus, Aphrodite, Astarte, Hathor, Freya, Brigit, Cordelia

Βασιλικός

Λατινική ονομασία: Ocimum basilicum

Οικογένεια: Labiatae

Χρησιμοποιούμενα μέρη: Ξερά ή νωπά φύλλα, άνθη

Θεραπευτικές Χρήσεις: Βασιλικός βοηθάει πολύ το πεπτικό σύστημα και έχει μια ελαφρά καταπραϋντική δράση. Είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση του στρες, του άσθματος και των πονοκεφάλων. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τα κρυολογήματα, τη γρίπη, το πυρετό, την επιληψία, τις εντερικές διαταραχές, τις ημικρανίες και την αρθρίτιδα.

Αφέψημα: βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξερά φύλλα βασιλικού, σε ένα φλιτζάνι νερό που έχουμε βράσει και το αφήνουμε 5 λεπτά. Είναι πολύ καλό να πίνετε το αφέψημα του βασιλικού μετά το φαγητό ή όταν υπάρχουν προβλήματα χώνεψης ή του στομάχου γενικότερα.

Αιθέριο έλαιο: 2-3 σταγόνες σε λίγο μέλι μπορούν να ανακουφίσουν από το άγχος, τις ημικρανίες και τις πεπτικές διαταραχές. Μπορεί να προστεθεί στο νερό της μπανιέρας για νευρική εξάντληση, νοητική κόπωση ή μελαγχολία.

Μαγικές χρήσεις: Ο Βασιλικός χρησιμοποιείται για να φέρνει αρμονία, συμπάθεια και επανένωση στις σχέσεις των ανθρώπων. Το άρωμά του έλκει την αγάπη αλλά και τα χρήματα. Είναι καλό να υπάρχει σε κάθε σπίτι αφού έλκει την αγάπη και την αρμονία, αλλά και σε επιχειρήσεις για την αύξηση πελατών και χρημάτων. Φέρνει μεγάλη τύχη ιδιαίτερα αν δοθεί ως δώρο. Λίγα φύλλα Βασιλικού που έχουν μαζευτεί κατά την Πανσέληνο, μπορούν να βοηθήσουν στη σπατάλη ή την κακή διαχείριση χρημάτων, αν προστεθούν στο πορτοφόλι.

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Άρης

Στοιχείο: Φωτιά

Θεότητες: Sekhmet, Εστία, Εκάτη, Erzulie, Lakshmi, Vishnu, Krishna, Άρης

Δυνάμεις: Προστασία, Θεραπεία, Αγάπη, Πλούτος

Κρύσταλλοι: Γρανάτης, Ρουμπίνι, Πράσινη Αβεντουρίνη, Περίδοτο

Δεντρολίβανο

Λατινική ονομασία: (Rosmarinus officinalis)

Οικογένεια: Labiate

Κοινή ονομασία: Δενδρολίβανο, Λιβανωτής

Χρησιμοποιούμενα μέρη: τα φύλλα του φυτού, ξερά ή φρέσκα

Θεραπευτικές Χρήσεις: Γενικά το Δενδρολίβανο

χρησιμοποιείται για την κόπωση, την εξάντληση, τους ρευματισμούς. Βοηθάει πολύ στην κατάθλιψη και τις ημικρανίες. Το έγχυμα του φυτού χρησιμοποιείται για κρυολογήματα, τη γρίπη, για την αύξηση της όρεξης και την δυσπεψία. Το αιθέριο έλαιο του είναι καλό για τους ρευματισμούς, την εξάντληση και βοηθάει πολύ στην τριχόπτωση.

Δυνάμεις: Καθαρισμός, Θεραπεία, Νεότητα, Ομορφιά

Μαγικές χρήσεις: Είναι ένα πολύ ισχυρό εξαγνιστικό, απομακρύνει κάθε αρνητική ενέργεια σε οποιοδήποτε μέρος και αν υπάρχει, ιδιαίτερα αν είναι σε μορφή σκόνης και καεί σαν το λιβάνι. Είναι ένα από τα λίγα βότανα που μπορεί να αποκαταστήσει το λιβάνι και τη σμύρνα επάξια. Χαρίζει ψυχική προστασία, αποτρέπει τους εφιάλτες και βοηθάει πολύ στις πνευματικές εργασίες. Χρησιμοποιείται σε μαγικά ελιξήρια για την απόκτηση και διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς, όπως επίσης και στη μαγεία για θεραπευτκούς σκοπούς. Όταν μεγαλώνει κοντά στο σπίτι ή καλύτερα στο κήπο, προστατεύει την οικία και τα μέλη της οικογένειας.

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Ήλιος

Φύλλο: Αρσενικό

Θεότητες: Αφροδίτη, Venus, Minerva, Αθηνά, Ασκληπιός, Ερμής

Λεβάντα

Λατινική ονομασία: Lavandula augustifolia

Οικογένεια: Labiatae

Θεραπευτικές Χρήσεις: Η λεβάντα είναι η προσωποποίηση της ηρεμίας, της χαλάρωσης και της αγάπης, η ηρεμιστική της δράση θα σας βοηθήσει να δείτε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα! Αν αισθανθείτε άγχος μυρίστε τη για λίγα λεπτά και θα νιώσετε την ηρεμιστική της δράση αμέσως, σίγουρα θα σας βοηθήσει στο τέλος της ημέρας ώστε να έχετε έναν υπέροχο ύπνο …

Χρησιμοποιήστε λεβάντα σε σακουλάκια κοντά ή μέσα στο μαξιλάρι σας για να έχετε ευχάριστα και γλυκά όνειρα ή εναλλακτικά κάψτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο πριν πάτε για ύπνο. Η Λεβάντα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση του δέρματος σας με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι ένα από τα έλαια τα οποία δεν χρειάζονται αραίωση και μπορεί να εφαρμοστεί στο απευθείας στο δέρμα.

Δυνάμεις: Αγάπη, Ομορφιά, Τύχη, Όνειρα, Γαλήνη, Αγνότητα, Αρμονία, Καλή επικοινωνία

Μαγικές χρήσεις: Χρησιμοποιείται για προσέλκυση αγνής αγάπης, τύχης, ομορφιάς, ηρεμίας και προσέλκηση καλών και προφητικών ονείρων.

Στοιχείο: Αέρας

Ζώδια: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος

Πλανήτης: Ερμής, Αφροδίτη

Φύλο: Αρσενικό

Θεότητες: Ερμής, Αφροδίτη, Εκάτη, Κρόνος

Φασκόμηλο

Λατινική ονομασία: Salvia officinalis

Χρήση: Είναι ένα ήπιο διουρητικό και ελέγχει την υπερβολική εφίδρωση, γι’αυτό καλό είναι να μην λαμβάνεται όταν κάποιος έχει πυρετό. Είναι καλό για πλύσεις και γαργάρες για λοιμώξεις και μολύνσεις του λάρυγγα και του στόματος, λαρυγγίτιδα, ερεθισμένες αμυγδαλές ή μολυσμένα ούλα. Βοηθάει στη δερματίτιδα, εκζέματα και στην τριχόπτωση. Χρησιμοποιείται επίσης σαν κομπρέσες για πληγές ή τραύματα.

Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Φρέσκα και ξερά φύλλα και άνθη.

Χρησιμοποιείται σαν:

Έγχυμα: Σε ένα λίτρο νερό βραστό ρίχνουμε 1 με 2

κουταλιές, το αφήνουμε για 10 λεπτά και το σουρώνουμε.

Αιθέριο έλαιο: Είναι αντιφλεγματικό και βοηθάει στους πόνους της περιόδου αν το χρησιμοποιήσουμε σαν εντριβή. Σε 2 κουταλιές λάδι ( ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο) προσθέτουμε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και το χρησιμοποιούμε πάνω στην πάσχουσα περιοχή.

Σκόνη του φυτού: 2 γραμμάρια σκόνη του φυτού, σε μορφή κάψουλα ή διαλυμένη σε λίγο νερό.

Μαγικές χρήσεις: Διώχνει την κακοτυχία, απορροφάει την αρνητική ενέργεια και προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις και το κακό μάτι ειδικά σε μορφή θυμιάματος ή αν κάψουμε μερικά φύλλα του φυτού. Φέρνει τύχη και οικονομική σταθερότητα έλκοντας χρήματα και ευημερία. Δίνει σοφία, σύνεση και καθαρίζει την σκέψη. Πραγματοποιεί ευχές ιδιαίτερα αν γραφτούν πάνω σε φύλλα του φυτού και τοποθετηθούν κάτω από έναν κρύσταλλο χαλαζία.

Δυνάμεις: Προστασία, μακροζωία, σοφία, πραγματοποιεί ευχές

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Δίας

Στοιχείο: Αέρας, Γη

Κρύσταλλοι: Λευκός χαλαζίας, αμέθυστος, αβεντουρίνη, λάπις λάζουλι

Θεότητες: Δίας, Θόρν, Άρτεμης, Χείρων

Κανέλα

Λατινική ονομασία: Cinnamomum Zeylanicum

Θεραπευτικές Χρήσεις: Ένα από τα πιο ισχυρά αντισηπτικά, ιδανική για τις ιώσεις, τη γρίπη και τα κρυολογήματα του χειμώνα. Είναι ισχυρό θερμαντικό, τονωτικό και διεγερτικό της κυκλοφορίας και των νεφρών, (γι’ αυτό και απαγορεύεται η χρήση του σε περίοδο εγκυμοσύνης)

Αιθέριο έλαιο: Αντιμετωπίζει τις χρόνιες λοιμώξεις, είναι αντισηπτικό και δυναμωτικό.

Αφέψημα: Βοηθάει στη διάρροια, τους κολικούς, τα κρυολογήματα και τονώνει.

Βάμμα: Ανακουφίζει τις αρθρώσεις και πόνους που σχετίζονται με τα ρευματικά.

Δυνάμεις: Πνευματικότητα, Επιτυχία, Θεραπεία, Δύναμη, Τύχη, Προστασία, Αγάπη, Πάθος

Μαγικές Χρήσεις: Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τη κανέλα στη διάρκεια της μουμιοποίησης και σε ιερές τελετές εξαγνισμού. Προσφέρει μεγάλη προστασία και εξαγνίζει από αρνητικές ενέργειες ή ψυχικές επιθέσεις. Ως θυμίαμα ή αιθέριο έλαιο είναι ισχυρό εξαγνιστικό, προσφέρει προστασία, πνευματικότητα, ψυχική δύναμη, παράγει υψηλές πνευματικές δονήσεις, ελκύει τα χρήματα, την αγάπη, την τύχη, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει και να χρησιμοποιείται μέσα στο σπίτι ή τον εργασιακό χώρο

Σαν φυλαχτό: Δέστε μαζί 9 ξύλα κανέλας και κρεμάστε τα έξω απ’ την πόρτα του σπιτιού σας ή σε κάποιο παράθυρο. Θα προστατέψει το σπίτι, θα φέρει ευημερία, τύχη και αγάπη

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Ήλιος, Άρης, Δίας.

Στοιχείο: Φωτιά

Θεότητες: Αφροδίτη, Venus, Άρης, Vulcan

 

196752_1007619164492_6904_n Κωνσταντίνος Πάππας
Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση