Η συνειδητότητα

Η συνειδητότητα
Spread the love

Color Swirls Series. Composition of streaks of digital paint on the subject of art, design and creativity

Συνέντευξη με τον Δρ. Φυσικών Επιστημών, Κωνσταντίνο Τομόπουλο

 

GR0800481_TOMOPOULOS_KONSTANTINOS_TRUE2Ο Θεός αποτελείται από ενέργεια και συνειδητότητα. Δηλαδή, όταν έχεις ενέργεια και έχεις και συνειδητότητα, τότε έχεις τη δυνατότητα της επιλογής των συμμετοχών και τη δημιουργία της συμμετοχής σε συστήματα. Υπάρχουν συστήματα πάνω σε ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από μια ομάδα οντοτήτων, η οποία από τη φύση της και από τη φύση τους και από τις ιδιότητες από τις οποίες έχουν, μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα που όλοι οι συμμετέχοντες θα αισθάνονται ασφαλέστεροι.

Κύριε Τομόπουλε, μας αναφέρετε στο βιβλίο σας «Αναζητώντας την ανθρώπινη ταυτότητα» τη λέξη συνειδητότητα και την εξηγείτε κατά κάποιο τρόπο. Η συνειδητότητα συνδέεται άμεσα με το μεταβιολογικό DNA;

Όχι, συνδέεται με το βιολογικό DNA. Είναι μια ιδιότητα η οποία επιτρέπει στην κάθε οντότητα να έχει τη δική της ταυτότητα. Δηλαδή, η συνειδητότητα έρχεται μαζί με τη ζωή, με ψυχή. Συνειδητότητα δεν έχει μόνο ο άνθρωπος, αλλά όλα τα όντα τα οποία έχουν ζωή.

Δηλαδή, συνείδηση και συνειδητότητα είναι το ίδιο;

Η συνείδηση είναι η εκδήλωση της συνειδητότητας η οποία υπάρχει δυνάμει μέσα σε κάθε οργανισμό αυτόνομο, ο οποίος είναι ένα δομημένο σύστημα. Ο άνθρωπος είναι ένα δομημένο σύστημα, αποτελείται από δισεκατομμύρια άτομα και μόρια, τα οποία δημιουργούν διάφορες δυνατότητες οι οποίες διασφαλίζουν τη βιολογική ύπαρξη του ανθρώπου. Δηλαδή, αν κάποια από αυτά τα άτομα λείπει, ο άνθρωπος θα γίνει κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους.

Η συνειδητότητα υπάρχει μέσα σε αυτά τα δισεκατομμύρια άτομα και μόρια που μας αναφέρατε προηγουμένως;

Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η κοινωνία, στην πλειοψηφία της, θεωρεί ως συνειδητότητα το γεγονός ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά ως προσωπικότητα. Η συνειδητότητα είναι αυτό το οποίο έρχεται μαζί με την ψυχή και οργανώνει το βιολογικό σώμα το οποίο έρχεται μαζί με το DNA.

Η συνειδητότητα έχει μέσα συμπεριφορές του χαρακτήρα και αυτό που πρόκειται στην πορεία ο καθένας από εμάς να γίνει; Ευθύνεται για κάποιες δεξιότητές μας;

Η συνειδητότητα είναι ένα γενικότερο φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί με άλλα μέτρα και με άλλο τρόπο. Κι αυτό διότι η συνειδητότητα υπάρχει σε όλο το βιολογικό σύστημα του ανθρώπου. Σε όλα του τα κομμάτια υπάρχει συνειδητότητα. Στο βιολογικό και ψυχικό του σύμπαν.

Όταν λέτε κομμάτια, εννοείτε τα όργανα;

Εννοώ το κάθε κύτταρο. Κάθε κύτταρο, ακόμα και κάθε μόριο, έχει συνειδητότητα, έχει συνειδητότητα.

Εννοείτε ότι τα κύτταρα έχουν μνήμη;

Όχι ακριβώς. Η συνειδητότητα είναι η μνήμη την οποία φέρει η ψυχή μαζί με τη σύλληψη. Έρχεται η ψυχή η οποία έχει τη συνειδητότητα και συνδέει το άτομο συνειδησιακά από πάνω με το Θεό. Δηλαδή, η ύλη είναι δημιούργημα του θεού και είναι το πρώτο πράγμα από το οποίο δημιουργήθηκε το σύμπαν, μαζί με όλους τούς ζωντανούς οργανισμούς. Συνοδεύεται από μια ψυχή και η οποία είναι ιδιότητα.

Με βάση τα όσα μας λέτε, μπορούμε να πούμε ότι όλα μέσα του περικλείουν νου;

Η θεία συνειδητότητα ξεκινάει από τη δημιουργία. Να το πούμε αλλιώς. Η συνειδητότητα του Θεού εκδηλώθηκε με τη δημιουργία.

Εσείς είστε χημικός. Πώς φθάσατε να γράφετε για το Θεό, τη συνειδητότητα και τα μεταβιολογικά φαινόμενα; Κάνατε κάποια πειράματα όπως μας γράφετε. Τι ανακαλύψατε και από πού ορμόμενος μας λέτε όσα μας λέτε;

Ψάχνοντας για το μηχανισμό μιας χημικής αντίδρασης, διαπίστωσα ότι τα άτομα και τα μόρια τα οποία μετείχαν, έπαιρναν αποφάσεις και αντιδρούσαν αναλόγως των συνθηκών στις οποίες γινόταν η αντίδραση. Έχουμε ένα φαινόμενο όπου γίνεται μία επιλογή «συντρόφου». Δηλαδή έχουμε ένα διαλύτη και μέσα υπάρχουν διάφορα άτομα και μόρια, σωστά; Μπορεί και να αντιδρούν μεταξύ τους, μπορεί και να μην αντιδρούν. Αλλά για να αντιδράσουν μεταξύ τους πρέπει να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες είναι από τον κατασκευαστή δοσμένες ελεύθερα γι’ αυτό που θέλει να βγει. Σε ένα πρόβλημα που μου έδωσαν να ερευνήσω –συγκεκριμένα για το πρόβλημα «αντιμετώπισης της εντροπίας»– βρήκα ότι τα άτομα και τα μόρια τα οποία μετέχουν στη χημική αντίδραση παίρνουν ορισμένες αποφάσεις για να γίνει η αντίδραση. Δηλαδή η αντίδραση είναι δυνατή εκ των πραγμάτων αλλά έχει ως προϋπόθεση τη συνειδητότητα των ατόμων αυτών τα οποία με την αντίδραση αυτή αποκτούν πλεονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα δεν τα αποκτούν αν δεν μετέχουν στην αντίδραση και τα πλεονεκτήματα αυτά είναι θερμοδυναμικά. Δηλαδή, το μόριο το οποίο θα δημιουργηθεί σε κάποια περίπτωση εξαρτάται από το αν θα δημιουργηθεί –για να συμμετέχουν άλλα μόρια στην αντίδραση– κάποιο πλεονέκτημα ενεργειακό.

Τι εννοείτε λέγοντας ενεργειακό πλεονέκτημα;

Εννοώ ότι η ενέργεια η οποία υπάρχει στο σύνολο είναι μοιρασμένη. Το κάθε ένα μόριο, το κάθε ένα άτομο, έχει ένα ποσό ενέργειας και προσπαθεί μέσω της χημικής αντίδρασης να βελτιώσει την ενεργειακή του θέση να αυξήσει την ενέργεια, αλλά και να τη σταθεροποιήσει. Η σκέψη μου ήταν με τι κριτήρια ξεκινούν τα άτομα για να μετέχουν στην αντίδραση. Και τα κριτήρια είναι τα ίδια κριτήρια που έχει ένας επιχειρηματίας όταν θα κάνει μια καινούργια εταιρία ή θα μπει σε μια υπάρχουσα εταιρία ως καινούργιος μέτοχος. Το σύνολο από τα μόρια τα οποία μετέχουν στη δημιουργία του δίνει μια βελτίωση σταθερότητας και ποσότητας. Κάθε άτομο προσπαθεί να μετέχει σε μόρια τα οποία δεν θα του ζητούν να δώσει ενέργεια, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιεί το μόριο ή μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο το οποίο θα διαφέρει από το προηγούμενο όσον αφορά την ποσότητα και τη σταθερότητα της ενέργειάς του.

 

image003
Μαρία Σ. Άνθη ΔημοσιογράφοςΣυγγραφέας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΘΕΟΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ. ΑΘΗΝΑ 2015.
ISBN: 978-960-597-025-3.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση