Η Ενεργειακή Όψη των Ζωδίων

Η Ενεργειακή Όψη των Ζωδίων
Spread the love

gpDWp2PBr00Του Κωνσταντίνο Πάππα

Η ένωση των ενεργειών κάθε ζωδίου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση, την επιτυχία και την ευημερία, στο υλικό και μεταφυσικό πεδίο.

ΚΡΙΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Μαρτίου – 19 Απριλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης, ΟΙΚΟΣ: Πρώτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΗΜΕΡΑ: Τρίτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 9, ΜΕΤΑΛΛΟ: Σίδηρος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Μαγνητίτης, Αιματίτης, Κόκκινος Ίασπις, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Αυτοκράτορας, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Κριάρι, ΒΟΤΑΝΑ: Τσουκνίδα, Βάλσαμο, Μελισσόχορτο, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Το κεφάλι, CHAKRA: Ajna και Muladhara (του Τρίτου ματιού και της Βάσης)

Το κεφάλι είναι το σημείο του σώματος που επηρεάζεται περισσότερο ο Κριός, κυβερνά το chakra του τρίτου ματιού, είναι αυτό που συμβολίζει τον τρόπο που βιώνουν την ενσάρκωσή τους και τον τρόπο που επεξεργάζονται τις ιδέες και τα οράματα τους. Ο κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης, και αυτό τους δίνει πάντα ένα δραστικό τρόπο λειτουργίας και μια βαθιά αίσθηση ηγεσίας, το chakra που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης εκφράζει την ενέργεια του Άρη και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το Κριό. Η μεγάλη πρόκληση για ένα άτομο γεννημένο κάτω από τον αστερισμό του Κριού, είναι να μπορέσει να ενώσει αυτές τις δυο ενέργειες των δυο chakras που τον επηρεάζουν βαθύτατα. Έχει πολύ καλή αίσθηση του οραματισμού και κατανοεί τον τρόπο λειτουργίας κάθε στόχου που θέλει να ολοκληρώσει, όταν ένας Κριός καταφέρει να λοιπόν να ισορροπήσει την ενέργεια και τα χαρίσματα που του δίνει το chakra του τρίτου ματιού με αυτό του κυβερνήτη του, τότε καταφέρνει να ολοκληρωθεί σαν άτομο και μπορεί να υλοποιήσει κάθε όραμα ή ιδέα που έχει με μια πολύ θετική αίσθηση της ηγεσίας και της κατανόησης κάθε κατάσταση που βιώνει ή χρειάζεται να αντιμετωπίσει με πυγμή και διαύγεια. Όταν αυτό δεν συμβαίνει η ενέργεια των δυο chakras δεν εναρμονίζονται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές ιδέες ή οράματα που έχει να παραμένουν ανολοκλήρωτα ή να μην μπορεί να κατανοήσει το περιβάλλον του και την διαφορετικότητα των άλλων γύρω του. Ως συνέπεια η δυσαρμονία αυτή μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και στο σώμα, όπως πονοκεφάλους, μελαγχολία, κυκλοθυμική διάθεση και αυταρχισμό.

Τρόποι εναρμόνισης: Ο αθλητισμός βοηθάει γενικά πολύ τους Κριούς. Οι πολεμικές τέχνες όπως το tai chi είναι ιδανικές για αυτούς, μπορεί να μεταφέρει ευκολότερα την ενέργεια του chakra της βάσης προς το ενεργειακό κέντρο του τρίτου ματιού, ώστε να αποκτήσει μια τέλεια αρμονία οραματισμού και υλοποίησης.

ΤΑΥΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Απριλίου – 20 Μαΐου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη, ΟΙΚΟΣ: Δεύτερος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή, ΑΡΙΘΜΟΣ: 6, ΜΕΤΑΛΛΟ: Χαλκός, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τουρμαλίνη Ροζ/Πράσινη, Σμαράγδι, Λάπις Λαζούλι, ΧΡΩΜΑ: Πράσινο, Ροζ, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Ιεροφάντης, ΣΥΜΒΟΛΟ: Ο Ταύρος, ΒΟΤΑΝΑ: Τριαντάφυλλο, Φασκόμηλο, Αμυγδαλιά, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ο Λαιμός και ο Αυχένας CHAKRA: Vissudha και Swadisthana (του Λαιμού και του Ιερού οστού)

Οι Ταύροι είναι πολύ δημιουργικά όντα με μεγάλη τάση προς τις τέχνες και ότι συνδυάζεται με την ομορφιά και την καλαισθησία, σαν ζώδιο επηρεάζεται πολύ από το chakra που βρίσκεται στη περιοχή του λαιμού. Ο κυβερνήτης του που είναι η Αφροδίτη είναι συνδεδεμένη με το chakra του Ιερού οστού, το ενεργειακό κέντρο αυτό μπορεί και δίνει στο Ταύρο ένα μεγάλο προτέρημα, που είναι να μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή και να εκφράζεται με γλυκύτητα και χάρη. Όταν τα δυο αυτά ενεργειακά κέντρα είναι σε ισορροπία, το ζώδιο αυτό μπορεί να αποκτήσει μεγάλη οικειότητα με ότι και αν θελήσει να ασχοληθεί, χρησιμοποιήσει σωστά την εσωτερική του γνώση και καταφέρνει να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η αρμονία τον βοηθάει πολύ ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του chakra του κυβερνήτη του για την εξέλιξη του. Καταφέρνει λοιπόν να ελέγξει τα κατώτερά του ένστικτά και να βγάλει προς τα έξω όλη την ομορφιά και χάρη που έχει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί μπορεί να φέρει στην επιφάνεια αρκετά μπλοκαρίσματα στο άτομο, η τάση προς την απόλαυση μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι πρέπει και η αύξηση του βάρους στο σώμα ή η τάση που δημιουργείται προς τον υπερβολικό υλισμό, μπορεί να οδηγήσει το Ταύρο στην έλλειψη δημιουργικότητας και έκφρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό του και να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στο φυσικό σώμα του, όπως θέματα που αφορούν τον θυρεοειδή αδένα, τα έντερα και τα όργανα αναπαραγωγής. Σε ψυχολογικό επίπεδο καταλήγει να μην μπορεί να εκφραστεί σωστά, να υπάρχει έλλειψη δημιουργικότητα και επικοινωνίας, όπως και κακή εκτίμηση για τον εαυτό του που μπορεί να καταλήξει σε κατάθλιψη.

Τρόποι εναρμόνισης: Ένας συνδυασμός θεραπείας που περιλαμβάνει, το massage και το shiatsu είναι ότι καλύτερο για ένα Ταύρο. Θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να απελευθερώσει τα συναισθήματά του. Επίσης η μουσική είναι πολύ θεραπευτική για το ζώδιο αυτό, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει ήχους της φύσης.

ΔΙΔΥΜΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Μαΐου – 20 Ιουνίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής, ΟΙΚΟΣ: Τρίτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας, ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 5, ΜΕΤΑΛΛΟ: Υδράργυρος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Ζαφείρι, Άκουα Μαρίνα, Τυρκουάζ, Αχάτης, ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο, Μπλε, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Οι Ερωτευμένοι, ΣΥΜΒΟΛΟ: Οι Δίδυμοι και οτιδήποτε διπλό, ΒΟΤΑΝΑ: Λεβάντα, Θυμάρι, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ώμοι, Χέρια, Πνεύμονες CHAKRA: Anahata και Vissudha (της Καρδιάς και του Λαιμού)

Οι ώμοι, τα χέρια και οι πνεύμονες είναι τα μέρη του σώματος που συνδέονται με το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς και επηρεάζει πολύ τους Διδύμους. Σαν ζώδιο είναι πολύ επικοινωνιακοί, με μεγάλη ευφυΐα και κοινωνικότητα, που τους δίνεται απλόχερα από τον κυβερνήτη τους τον Ερμή που επηρεάζει το ενεργειακό κέντρο του λαιμού. Η ενσάρκωση ενός Διδύμου έχει ως στόχο να ενωθούν και να καλλιεργηθούν οι παραπάνω ενέργειες ώστε να φτάσει στην προσωπική του ολοκλήρωση. Πρέπει να καταφέρει να εκφράσει σωστά αυτά που νιώθει και σκέφτεται με δημιουργικό τρόπο, μέσω του λόγου και της έκφρασης. Η αρμονία των δυο chakras που τον επηρεάζουν μπορούν να τον τελειοποιήσουν σας ον, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αποκτήσει μια μεγάλη αρμονία στις σχέσεις του με τους άλλους, να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να αναπτύξει πολύ τις γνώσεις του και την ευφυΐα του. Όταν κάποιος που έχει γεννηθεί στο ζώδιο των Διδύμων δεν μπορέσει να εναρμονίσει τις ενέργειες της καρδιάς και του λαιμού, καταλήγει να μην μπορεί να εκφράσει σωστά αυτό που νιώθει και αισθάνεται, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει αρκετά θέματα που μπορούν επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία του, όπως προβλήματα με τους πνεύμονες, τη καρδιά, τον αυχένα, το λαιμό και το θυρεοειδή αδένα. Το σημαντικότερο είναι πως οι ενέργειές του μπλοκάρονται σε μεγάλο βαθμό, η έκφρασή του μπορεί να γίνει πολύ γρήγορη και πολλές φορές ο τρόπος που μιλάει μπορεί να φέρει αρκετές εντάσεις, επειδή αυτό που θέλει να πει το εκφράζει με πολύ σκληρό, κοφτερό και λανθασμένο τρόπο, πρώτα θα πει κάτι και μετέπειτα θα σκεφτεί αυτό που έχει ειπωθεί, η πρόθεσή του μπορεί να μην είναι κακή, όμως αυτό επηρεάζει πολύ τις σχέσεις του και γενικότερα τη ζωή του.

Τρόποι εναρμόνισης: Για τους Διδύμους η yoga είναι πολύ θεραπευτική, τους βοηθάει να κατανοήσουν την ήρεμη πλευρά και καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού τους. Μπορούν ευκολότερα να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους και να φέρουν την αρμονία στη ζωή τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Σελήνη, ΟΙΚΟΣ: Τέταρτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό, ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα, ΑΡΙΘΜΟΣ: 2, ΜΕΤΑΛΛΟ: Ασήμι, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Λευκός χαλαζίας, Σελενίτης, ΧΡΩΜΑ: Άσπρο, Ασημί, Ίριδα, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Το Άρμα, ΣΥΜΒΟΛΟ: Η Ημισέληνος, Το Μητρικό Στήθος, Ο Κάβουρας, ΒΟΤΑΝΑ: Νούφαρο, Ιτιά, Άσπρα Κρίνα, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Το Στήθος CHAKRA: Manipura και Anahata (του Ηλιακού πλέγματος και της Καρδιάς)

Ο Καρκίνος συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη περιοχή του στομάχου, που είναι και το όργανο που τον επηρεάζει περισσότερο. Έχει πολύ καλό ένστικτο, είναι πολύ προστατευτικός, αλλά και αρκετά ευαίσθητος και συναισθηματικός λόγω του κυβερνήτη του, που είναι η Σελήνη και κυβερνάει το chakra της Καρδιάς. Η αρμονική ένωση των δυο αυτών ενεργειακών κέντρων μπορεί να δώσει σε έναν Καρκίνο μια τέλεια σύνδεση μεταξύ διαίσθησης και ενστίκτου, που θα τον βοηθήσει στην τελειοποίηση κάθε στόχου που θέλει να πετύχει. Μπορεί να καλλιεργήσει εύκολα την αρετή της υπομονής και η στρατηγική που χρησιμοποιεί τον φέρνει πάντα αντιμέτωπο με την επιτυχία. Η δυσαρμονία των δυο αυτών ενεργειών πάλι μπορεί να δημιουργήσει στον Καρκίνο, μια αίσθηση ανασφάλειας και υπερπροστασίας, που τον κάνει να λειτουργεί πολλές φορές με έναν βιαστικό και σπασμωδικό τρόπο απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Η μεγαλύτερή του πρόκληση είναι να προσπαθήσει να μην μπλέκει τον υπερβολικό συναισθηματισμό του με τις καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει, αν πάρει κάτι προσωπικά θα το φτάσει μέχρι τέλους και ως αποτέλεσμα η κρίση του και ο τρόπος που θα λειτουργήσει δεν θα είναι ο σωστός. Όταν το άτομο δεν μπορέσει να γεφυρώσει τις ενέργειες των αυτών δυο chakra, παρουσιάζονται συχνά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το στομάχι, τη χώνεψη, τη πέψη, μεγάλο άγχος, ανασφάλεια, φόβος, όπως και θέματα με τη περιοχή της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος.

Τρόποι εναρμόνισης: Ο καλύτερος τρόπος για να εναρμονίσει τις ενέργειες του ένας Καρκίνος, είναι μέσω του λόγου και της επαφής του με το υγρό στοιχείο. Το κολύμπι είναι πολύ ευεργετικό και βοηθάει στο άνοιγμα του chakra της καρδιάς, όπως και στην αποβολή των τοξινών που δημιουργούνται από το στρες.

 

ΛΕΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ήλιος, ΟΙΚΟΣ: Πέμπτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΗΜΕΡΑ: Κυριακή, ΑΡΙΘΜΟΣ: 1, ΜΕΤΑΛΛΟ: Χρυσός, ΚΡΥΣΑΤΛΛΟΣ: Μάτι της Τίγρης, Καρνεόλη, Κιτρίνης, Τουρμαλίνη, ΧΡΩΜΑ: Χρυσό, Πορτοκαλί, Κόκκινο, Κίτρινο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Ισχύς, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Λιοντάρι, ΒΟΤΑΝΑ: Κόκκινα Λουλούδια, Παπαρούνα, Φοίνικας, Ήλιος, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Στομάχι, Στήθος CHAKRA: Anahata και Manipura (της Καρδιάς και του Ηλιακού πλέγματος)

Οι Λέοντες είναι μεγαλόψυχοι, γενναιόδωροι και έχουν καλά αισθήματα. Έχουν πληθωρικό πνεύμα, αστείρευτη αγάπη για τη ζωή και θέλουν η προσοχή όλων να είναι στραμμένη επάνω τους. Αυτό συμβαίνει λόγω των δυο διαφορετικών ενεργειακών κέντρων που τους επηρεάζουν, της Καρδιάς και του Ηλιακού πλέγματος. Η περιοχή της καρδιάς είναι η πιο ευαίσθητη για τους Λέοντες, όπως και το chakra καρδιάς. Όταν ένας Λέοντας μπορέσει να εναρμόνιση τα δυο αυτά ενεργειακά κέντρα, καταφέρνει την γεφύρωση της ενέργειας που προέρχεται από το chakra του Ηλιακού πλέγματος που του δίνει ο κυβερνήτης του, με αυτό της Καρδιάς. Μπορεί να καλλιεργήσει την γενναιοδωρία και τη μεγαλοψυχία που θα τον βοηθήσουν να λάμψει ακόμα περισσότερο. Δηλαδή μπορεί να κατανοήσει περισσότερο τους άλλους και το σημαντικότερο την επιρροή που οι πράξεις ή τα λόγια του έχουν στους άλλους γύρω του. Οι Λέοντες είναι πολλές φορές παρεξηγημένοι λόγω ότι το ενεργειακό κέντρο του κυβερνήτη τους, τους απορροφά υπερβολικά, σαν τον Ήλιο προτιμούν να λάμπουν παρά να εμβαθύνουν στον εαυτό τους και στα συναισθήματά τους. Η δυσαρμονική λειτουργία των ενεργειών κάποιου ατόμου γεννημένο κάτω από τον αστερισμό του Λέοντα, σίγουρα διαφέρει από την επιρροή που μπορεί να έχει στα άλλα ζώδια. Ο υπερβολικός εγωκεντρισμός και η υπερβολική ανάγκη για προβολή των δικών του επιθυμιών, μπορεί να φθείρει τις προσωπικές σχέσεις του ατόμου και να αποκοπεί συναισθηματικά. Επίσης προβλήματα που αφορούν το στέρνο, τη καρδία και φλεγμονές, μπορούν να παρουσιαστούν.

Τρόποι εναρμόνισης: Οποιαδήποτε αεροβική άσκηση θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της περίσσιας ενέργειας που έχετε. Ιδιαίτερα το περπάτημα στη φύση, που θα βοηθήσει επίσης στην κατανόηση αρμονικής συνύπαρξης με το κόσμο γύρω σας.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής, ΟΙΚΟΣ: Έκτος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 5, ΜΕΤΑΛΛΟ: Υδράργυρος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τοπάζι, Αχάτης Μπλε/Γκρι, Κεχριμπάρι, Λάπις Λαζούλι, ΧΡΩΜΑ: Μπλε/Γκρι, Κίτρινο Σκούρο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Ερημίτης, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Σιτάρι, η Παρθένος, ΒΟΤΑΝΑ: Αμυγδαλιά, Βαλεριάνα, Πανσέδες, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Κοιλιά, Στομάχι CHAKRA: Swadisthana και Vissudha (του Ιερού οστού και του Λαιμού)

Ο Παρθένος κυβερνάει τη κοιλιά, το στομάχι και το λεπτό έντερο, που αντιστοιχεί στο ενεργειακό κέντρου του Ιερού οστού. Αυτό είναι το ενεργειακό κέντρο που τους δίνει ζωτικότητα και μεγάλη γείωση ενεργειών. Όταν καταφέρουν να ενώσουν την ενέργεια αυτού του ενεργειακού κέντρου με αυτό του κυβερνήτη τους του Ερμή που είναι το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη περιοχή του λαιμού, καταφέρνουν να εκφράσουν την προσωπική τους δύναμη και να δημιουργήσουν μια σταθερή και ισορροπημένη σταδιοδρομία. Οι Παρθένοι σκάφτονται πολύ και αναλύουν κάθε τι που τους απασχολεί, η ισορροπία των ενεργειών μέσα τους, τους βοηθάει να καταφέρουν να εκφράσουν τις ιδέες και τα σχέδια που έχουν με επιτυχία. Συχνά όταν η αρμονία των ενεργειών αυτών δεν μπορεί να επιτευχθεί, απομονώνονται από τον υπόλοιπο κόσμο γιατί έχουν την τάση να αναζητούν την αλήθεια μέσα τους. Είναι τελειομανείς και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Την λογική τους τη χρησιμοποιούν στο έπακρο, με αποτέλεσμα να ξεχνούν να απολαμβάνουν τη ζωή και να μην εκπληρώνουν τις επιθυμίες που έχουν. Στο φυσικό πεδίο, δημιουργούνται προβλήματα με τα έντερα, το στομάχι, το θυρεοειδή αδένα και μια τάση για μελαγχολία και απομόνωση.

Τρόποι εναρμόνισης: Ο χορός είναι ότι καλύτερο για έναν Παρθένο, όπως και η ενασχόλησή του με τη κηπουρική. Ο χορός τους βοηθάει να ενδυναμώσουν το ενεργειακό κέντρο του ιερού οστού και η κηπουρική ή ότι αφορά τη φύση, να εξωτερικεύσουν την προσωπική τους αλήθεια.

 

ΖΥΓΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη, ΟΙΚΟΣ: Έβδομος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας, ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή, ΑΡΙΘΜΟΣ: 6, ΜΕΤΑΛΛΟ: Χαλκός, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τοπάζι, Τουρμαλίνη, Άκουα Μαρίνα, Ζαφείρι, Ροζ Κουνζίτης, ΧΡΩΜΑ: Ροζ, Μπλε Ανοιχτό, Πράσινο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Δικαιοσύνη, ΣΥΜΒΟΛΟ: Η Ζυγαριά, ΒΟΤΑΝΑ: Λουλάκι, Μαργαρίτα, Πασχαλιά, Μουριά, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Λεκάνη, Μέση CHAKRA: Swadisthana (του Ιερού οστού)

Ο Ζυγός επηρεάζεται πολύ από το ενεργειακό κέντρο του Ιερού οστού που αντιστοιχεί στο ίδιο το ζώδιο αλλά και στον Κυβερνήτη του, την Αφροδίτη. Είναι το μόνο από τα 12 ζώδια που το ενεργειακό κέντρο του είναι ίδιο με αυτό του κυβερνήτη του. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως ένας Ζυγός μπορεί να ελέγξει ο ίδιος την εξέλιξή του, είναι στο χέρι του προς τα πού θα κινήσει την ισχυρή ενέργεια που έχει συσσωρευμένη στο chakra του Ιερού οστού. Αν την στρέψει προς τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα, τότε μπορεί να επιτύχει την αρμονία που χρειάζεται ανάμεσα στο ψυχικό και υλικό κόσμο, δηλαδή να διοχετεύσει την προσωπική του δύναμη μέσα στο κόσμο. Αγαπάει πολύ την ισορροπία, την αρμονία, το όμορφο περιβάλλον και εκτιμάει κάθε τι όμορφο, όπως και την πολυτέλεια. Αν πάλι τον νικήσουν τα κατώτερά του ένστικτα, τότε ο Ζυγός αποκτά μεγάλη βιασύνη και η διαφορά των απόψεων με τους γύρω του, μπορεί να γίνει η αιτία να μην μπορέσει να κατανοήσει και να αποδεχθεί την έννοια της διαφορετικότητας και της αρμονίας. Επίσης αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υγεία του, ιδιαίτερα τα έντερα, το στομάχι και υποφέρει συχνά από μελαγχολία ή κατάθλιψη.

Τρόποι εναρμόνισης: Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ έναν Ζυγό, απελευθερώνει μπλοκαρίσματα και την περίσσεια ενέργεια που συγκεντρώνεται στη περιοχή της κοιλιάς. Επίσης οι αλλαγές του κάνουν πάντα καλό γι’ αυτό καλό είναι να βρίσκει νέα χόμπι που μπορούν να εξωτερικεύσουν την δημιουργικότητά του, καλό είναι να επιλέγει δραστηριότητες και αθλήματα χαμηλής έντασης.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης & Πλούτωνας, ΟΙΚΟΣ: Όγδοος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό, ΗΜΕΡΑ: Τρίτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 9, ΜΕΤΑΛΛΟ: Πλουτώνιο, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Τουρμαλίνη, Οψιδιανός, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο, Μαύρο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Θάνατος, ΣΥΜΒΟΛΟ: Ο Σκορπιός & Ο Αετός, ΒΟΤΑΝΑ: Πολύ σκούρα Κόκκινα τριαντάφυλλα, Γαρύφαλλα, Κάκτοι, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γεννητικά Όργανα CHAKRA: Swadisthana και Muladhara (του Ιερού οστού και της Βάσης)

Ο Σκορπιός κυβερνά τα όργανα αναπαραγωγής, που αντιστοιχεί στο ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται κοντά στον αφαλό. Εκφράζει την βαθιά επιθυμία, το ένστικτο και την ανάγκη να φροντίζει τον εαυτό του. Οι Σκορπιοί είναι πεισματάρηδες, θέλουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Σαν προσωπικότητες είναι χαρισματικές, αν και είναι πολύ δύσκολο να τους γνωρίσει κανείς καλά. Αυτή η δυναμική τους δίνεται απ’ το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στον κόκκυγα, που αντιστοιχεί στους κυβερνήτες του, τον Άρη και τον Πλούτωνα. Η διαίσθησή τους είναι πολύ ανεπτυγμένη και έχουν την ικανότητα να βλέπουν μέσα από ανθρώπους, όταν μπορέσουν και ισορροπήσουν τις ενέργειες των ενεργειακών τους κέντρων. Αγαπούν την εξουσία και δεν διστάζουν να την αποκτήσουν και τολμούν να φτάσουν εκεί όπου οι άλλοι διστάζουν, καταρρίπτοντας όλα τα ταμπού και τις αναστολές. Όταν υπάρχει δυσαρμονία, το θανατηφόρο κεντρί τους είναι αυτό που πολλές φορές τους οδηγεί στην αυτοκαταστροφή, αρκετά συχνά ακόμα και οι ίδιοι αδυνατούν να εξηγήσουν την εκδικητική τους μανία. Έχουν έντονα πάθη, τα οποία πολύ συχνά τους οδηγούν στην καταστροφή. Μπορούν επίσης να παρουσιάσουν και προβλήματα στα γεννητικά τους όργανα, τα έντερα και το θυρεοειδή αδένα.

Τρόποι εναρμόνισης: Η capoeira συνδυάζει την ευελιξία, την αντοχή, την ταχύτητα της κίνησης, και τις πολεμικές τέχνες. Βοηθάει στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην έκφραση των ενστίκτων. Μέσω αυτού του αθλήματος ένας Σκορπιός, θα μπορέσει να διαχειριστεί την ενέργεια των δυο σημαντικότερων ενεργειακών τους κέντρων και να απαλλαγεί από τα πάθη του.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας, ΟΙΚΟΣ: Ένατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 3, ΜΕΤΑΛΛΟ: Κασσίτερος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Μαλαχίτης, Αζουρίτης, Λάπις Λαζούλι, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Μπλε, Μωβ, Πράσινο, Κίτρινο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Εγκράτεια, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Τόξο, ΒΟΤΑΝΑ: Βελανιδιά, Τριφύλλι, Γαρύφαλλο, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Συκώτι, Μηροί, Γλουτοί CHAKRA: Anahata, Muladhara και Ajna (της Καρδιάς, της Βάσης και του Τρίτου Ματιού)

Κυβερνάει το συκώτι, τους μηρούς και τους γλουτούς, που αντιστοιχούν στα ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται στη καρδιά και τον κόκκυγα. Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την ανώτερη φιλοσοφία, τις σπουδές, τη μόρφωση και τη διάδοση της γνώσης. Σκέφτονται πάντα φιλοσοφικά και σπάνια πρακτικά, γοητεύονται από τον κόσμο των ιδεών και προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους. Η τάση αυτή προέρχεται από το chakra που κυβερνάει ο κυβερνήτης του ο Δίας και είναι το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στην επίφυση. Όταν τα τρία ενεργειακά αυτά κέντρα που τους επηρεάζουν πολύ εναρμονιστούν, η γνώση δεν τους κάνει μεθοδικούς, αντίθετα λατρεύουν την πληροφορία και την αποσπασματική ενασχόληση με πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Αν δεν επιτευχθεί αυτό πάλι, διακρίνονται για την ειλικρίνειά τους, η οποία όμως καμιά φορά μπορεί να φτάσει στην υπερβολή. Χρησιμοποιούν σαν όπλο τη σκληρή γλώσσα που μπορεί να πληγώσει τους άλλους, όταν οι άλλοι τους κακομεταχειρίζονται ή αδιαφορούν γι’ αυτούς. Συχνά δεν μπορούν να δημιουργήσουν στόχους που να είναι υλοποιήσιμοι και όταν δεν μπορούν να τους επιτεύξουν απογοητεύονται και μπορεί να συνεχίζουν να προσπαθούν ακόμα και αν ξέρουν πως δεν θα πετύχουν. Στο φυσικό πεδίο, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα με τους μηρούς, τους γλουτούς και τη ροή του αίματος προς τη καρδιά, όπως και με το συκώτι.

Τρόποι εναρμόνισης: Η ιππασία είναι το άθλημα του Τοξότη, γιατί είναι πολύ κοντά στη φύση του. Ίσως είναι το μόνο άθλημα που μπορεί να εναρμονίσει με επιτυχία τα τρία σημαντικότερα chakras αυτού του ζωδίου. Μέσω της ιππασίας οι Τοξότες απελευθερώνονται, θεραπεύονται, εξισορροπούνται και μπορούν να αφήσουν πίσω το παρελθόν που πολλές φορές του κρατάει πίσω.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος, ΟΙΚΟΣ: Δέκατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Παρορμητική, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΗΜΕΡΑ: Σάββατο, ΑΡΙΘΜΟΣ: 8, ΜΕΤΑΛΛΟ: Μόλυβδος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Όνυχας, Μαγνητίτης, Τουρμαλίνη, Ρουμπίνι, ΧΡΩΜΑ: Μαύρο, Καφέ, Κόκκινο σκούρο, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Ο Διάβολος, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Κατσίκι, ΒΟΤΑΝΑ: Βελανιδιά, Παπαρούνα, Καμέλια, Θυμάρι, Ρίγανη, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γόνατα, Σπονδυλική στήλη CHAKRA: Muladhara και Sahasrara (Βάσης και της Κορυφής του Κεφαλιού)

Ο Αιγόκερως συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση. Μπορούν και οργανώνουν τη σκέψη και τη δράση τους με βάση συγκεκριμένες στρατηγικές. Δίνουν έμφαση στους στόχους τους και στην απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι και έχουν επιχειρηματικές ικανότητες. Καταφέρνουν να αναγνωριστούν και να διακριθούν στο κοινωνικό σύνολο, γιατί έχουν υπομονή, επιμονή και διορατικότητα. Αυτό συμβαίνει όταν ενωθούν οι ενέργειες των ενεργειακών κέντρων που κυβερνά το ίδιο το ζώδιο και ο κυβερνήτης του, δηλαδή το chakra που βρίσκεται στον κόκκυγα και στη κορυφή του κεφαλιού. Η δυσαρμονία επηρεάζει αρκετά έναν Αιγόκερω, εκφράζει τον αρνητισμό και το φρένο του κυβερνήτη του, του Κρόνου. Ώσπου να βρουν το δρόμο τους είναι πεισματάρηδες και επιφυλακτικοί και σπάνια θα τους δει κανείς ευχαριστημένους από τη ζωή τους. Έχουν αυξημένη αίσθηση καθήκοντος και αυτό τους κάνει να χάνουν τον αυθορμητισμό τους και να στερούνται τη χαρά της ζωής. Ο αυξημένος αυταρχισμός τους και η κριτική που ασκούν στους άλλους, κάνει όσους τους συναναστρέφονται να θεωρούν πως έχουν εξουσιαστική προσωπικότητα. Στις προσωπικές τους σχέσεις, οι Αιγόκεροι, δυσκολεύονται να εκφραστούν, εξαιτίας της δυσαρμονίας που μπορεί να τους προκαλέσει ο Κρόνος που βάζει φρένο στις συναισθηματικές εξάρσεις. Επίσης εμφανίζουν προβλήματα στα πόδια, τα γόνατα, τα οστά και τη σπονδυλική στήλη.

Τρόποι εναρμόνισης: Οι ενεργειακές θεραπείες ταιριάζουν απόλυτα στους Αιγόκερους, και ιδιαίτερα η ρεφλεξολογία, που η εφαρμογή της κατάλληλης πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία και περιοχές στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, είναι εξαιρετικά για τα ευαίσθητα γόνατα και αρθρώσεις των Αιγόκερων. Βοηθάει επίσης στην αρμονική ροή της ενέργειάς στο σώμα, στο άγχος και την αϋπνία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος & Ουρανός, ΟΙΚΟΣ: Ενδέκατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Σταθερή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας, ΗΜΕΡΑ: Κυριακή, ΑΡΙΘΜΟΣ: 4, ΜΕΤΑΛΛΟ: Ουράνιο, Μόλυβδος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Φθορίτης, Χαλκηδόνιος, Άκουα Μαρίνα, ΧΡΩΜΑ: Μπλε ανοιχτό, Μπλε/Πράσινο φωτεινό, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Το Αστέρι, ΣΥΜΒΟΛΟ: Το Κύμα, το Κιούπι που ρίχνει νερό, ΒΟΤΑΝΑ: Βαλεριάνα, Παπαρούνα, Ορχιδέα, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γάμπες, Αστράγαλοι CHAKRA: Muladhara και Sahasrara (της Βάσης και της Κορυφής του Κεφαλιού)

Οι Υδροχόοι έχουν μυστικιστικές τάσεις, γίνονται φορείς νέων ιδεών, είναι αναμορφωτές και επαναστάτες, αλλά κυρίως θεωρητικά. Για να καταφέρουν να τα κάνουν όλα αυτά στη πράξη θα πρέπει να εναρμόνιση το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και του chakra των πλανητών που τους κυβερνάει του Ουρανού και του Κρόνου, που αντιστοιχεί στη κορυφή του κεφαλιού. Ο συνδυασμός αυτός, συνήθως αποτελεί δείκτη ενός έξοχου μυαλού. Οι Υδροχόοι αναζητούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα και απαιτούν την αλλαγή του κατεστημένου. Έχουν το όραμά τους και μένουν πιστοί σε αυτό και αν κάποιος ή κάτι δεν ταιριάζει με το όραμα αυτό, τότε απλώς το διαγράφουν ή το απομακρύνουν. Πολλές φορές μένουν κολλημένοι για πολύ καιρό σε συγκεκριμένες ιδέες, αν δεν μπορέσουν να γεφυρώσουν τις ενέργειες των δυο ενεργειακών κέντρων που τους επηρεάζουν. Στις κοινωνικές τους σχέσεις, οι Υδροχόοι, τις περισσότερες φορές μπορεί να γίνουν απόμακροι και ψυχροί. Είναι αντισυμβατικοί και ιδεαλιστές, αναλυτικοί και απρόβλεπτοι, επαναστατικοί αλλά και πεισματάρηδες, ευφυείς και ταυτόχρονα άστοχοι. Οι Υδροχόοι έχουν ιδιόρρυθμη προσωπικότητα που εκφράζεται διαφορετικά, ανάλογα με το ποιος από τους δυο κυβερνήτες (Κρόνος ή Ουρανός) έχει το πάνω χέρι. Επίσης μπορούν να υποφέρουν από προβλήματα στις γάμπες και στους αστραγάλους, όπως και κεφαλαλγίες λόγο της έλλειψης υλοποίησης στόχων που βάζουν.

Τρόποι εναρμόνισης: Απολαύσετε πνευματικά αθλήματα όπως το σκάκι, που μπορούν να διεγείρουν το μυαλό σας και συνδυάστε το με κάποιο άθλημα όπως το jogging ή το surf. Ο συνδυασμός αυτών των σπορ θα φέρει μια εσωτερική και εξωτερική αρμονία, που θα σας ισορροπήσει και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

ΙΧΘΥΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας & Ποσειδώνας, ΟΙΚΟΣ: Δωδέκατος, ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Μεταβλητή, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό, ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη, ΑΡΙΘΜΟΣ: 7, ΜΕΤΑΛΛΟ: Κασσίτερος, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Άκουα Μαρίνα, Φεγγαρόπετρα, Οπάλιο, Φθορίτης, Αποφυλίτης, ΧΡΩΜΑ: Μπλε/Πράσινο, Λιλά, Ίριδα, ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ: Η Σελήνη, ΣΥΜΒΟΛΟ: Δυο Ψάρια, ΒΟΤΑΝΑ: Ιτιά, Ορχιδέα, Αγγελική, Νυχτολούλουδο, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Πόδια, Αστράγαλοι CHAKRA: Muladhara, Sahasrara και Ajna (της Βάσης ,της Κορυφής του Κεφαλιού και του Τρίτου Ματιού)

Ο Ιχθύς αντιπροσωπεύει την υπέρμετρη ευαισθησία και το συναίσθημα. Οι Ιχθύες συμβολίζονται με δυο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα, το σύμβολο αυτό δείχνει την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τους είναι αρκετά δύσκολο να εναρμονίσουν το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής τους στήλης και αυτό των κυβερνητών του, του Ποσειδώνα και του Διά, δηλαδή της κορυφής του κεφαλιού και του τρίτου ματιού. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος και από την άλλη ο κόσμος του ονείρου. Όταν δεν καταφέρουν να ισορροπήσουν τις ενέργειές τους, έχουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, γιατί είναι πολύ σκληρή για τον ρομαντισμό και την φαντασία τους. Σαν προσωπικότητες οι Ιχθύες είναι ασταθείς, έχουν αδυναμία στο να εστιάσουν και δυσκολεύονται να πουν όχι. Είναι δεκτικοί σαν μικρά παιδιά και μπερδεύονται εύκολα ανάμεσα σε εκείνα που θέλουν και σε εκείνα που πρέπει να κάνουν. Επίσης αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα με τα πόδια, τους αστραγάλους, κατάθλιψη και αϋπνία. Όταν όμως καταφέρουν να βρουν τη χρυσή τομή στη ζωή του και να γεφυρώσουν τις ενέργειες του μεταφυσικού με του υλικού κόσμου, έχουν μυστικιστικές τάσεις και συχνά αναζητούν την αλήθεια στη μεταφυσική και στον αποκρυφισμό. Μοιάζουν με σφουγγάρι που απορροφά τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις απ’ οπουδήποτε μπορεί.

Τρόποι εναρμόνισης: Η ζωγραφική είναι μια θεραπευτική μέθοδος όσο απλό και αν σας φαίνεται, μπορεί να βοηθήσει αρκετά της εναρμόνισης των συναισθημάτων σας και να θεραπεύσει πληγές που κουβαλάτε από το παρελθόν. Η αερόβια υδρογυμναστική (aqua aerobic), είναι ένα άθλημα φτιαγμένο για σας. Η επαφή με το υγρό στοιχείο σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση, θα σας φέρει ως αποτέλεσμα μια κατάσταση σωματικής και ψυχικής ηρεμίας.

 

 

196752_1007619164492_6904_n Κωνσταντίνος Πάππας
Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση