ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ & ΖΩΔΙΑ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ & ΖΩΔΙΑ
Spread the love

gemzz Του Κωνσταντίνο Πάππα

Οι κρύσταλλοι είναι το πρώτο πράγμα που ανακάλυψε ο άνθρωπος πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Γρήγορα οι άνθρωποι κατάλαβαν τις άπειρες δυνάμεις που έκρυβαν οι Κρύσταλλοι και προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν στο έπακρο. Από την Αρχαία Ατλαντίδα έως σήμερα οι άνθρωποι ποτέ δεν σταμάτησαν να μελετάνε αλλά και να χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους για πολύπλευρους λόγους.

Οι κρύσταλλοι ήταν πολύ σημαντικοί σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς και όσοι κατείχαν τη γνώση ήταν αξιοσέβαστοι. Απέδιδαν στους κρυστάλλους θεραπεύτηκες αλλά και μεταφυσικές ιδιότητες. Ακόμα πίστευαν πως παρείχαν προστασία στο κάτοχό τους και τον προστάτευαν από κάθε είδους κινδύνους.

Σε κάθε ανασκαφή που έχει γίνει, πάντα βρίσκουν κρυστάλλους, αυτό δείχνει το πόσο παλιά είναι η χρήση τους και το ότι βρίσκονται συνήθως σε τάφους δείχνει το πόσο σημαντικοί ήταν για το πέρασμα στην άλλη ζωή. Άρα αποδεικνύεται ότι δεν είχαν μόνο διακοσμητικό σκοπό αλλά και μεταφυσικό λόγο ύπαρξης. Η Αρχαία Ατλαντίδα είχε ανακαλύψει την δύναμη που έκρυβαν οι κρύσταλλοι και τις άπειρες δυνατότητές τους. Ήξεραν πώς οι Κρύσταλλοι άνοιγαν πύλες σε άλλες διαστάσεις και χωροχρόνο και πως η ενέργεια τους ήταν πολύ δυνατή. Κατάλαβαν γρήγορα πως οι δυνατότητες τους ήταν άπειρες και απεριόριστες, χρησιμοποιούσαν τους κρυστάλλους για να επικοινωνούν με άλλα επίπεδα αλλά και σαν αποθήκες ενέργειας και γνώσεων. Η Αρχαία Αίγυπτος επίσης θεωρούσε τους κρυστάλλους ιερούς και τους χρησιμοποιούσαν όχι μόνο στην καθημερινότητα τους αλλά και για ανώτερους μεταφυσικούς λόγους. Η Αρχαία Ελλάδα, η Κίνα, η Ινδία ήταν από τις χώρες που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τους κρυστάλλους, τους έδειχναν πάντα τον απαιτούμενο σεβασμό και γνώριζαν τη δύναμη που έκρυβαν.

Στη σημερινή εποχή οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται ακόμα και όσο και αν πολλοί θέλουν να υποτιμήσουν την δύναμη και ιερότητα τους δεν μπορούν αφού οι Κρύσταλλοι είναι πολύ ισχυροί και αποδεικνύουν την δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Οι κρύσταλλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, από θεραπευτικούς μέχρι και τους πιο πνευματικούς. Είναι υπέροχες οντότητες γεμάτες ενέργεια, γνώση και σοφία και μπορούν να μας μεταδώσουν όλες αυτές τις υπέροχες ιδιότητες. Οι κρύσταλλοι βοηθάνε πολύ σε οποιαδήποτε ενεργειακή θεραπεία, κάθε κρύσταλλος ξεχωριστά έχει μια δική του μοναδική ιδιότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Φορώντας ή βάζοντας τον κρύσταλλο που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο σκοπό, βοηθάει να ξεμπλοκαριστεί η αρνητική ενέργεια που υπάρχει και δίνει άπλετη θεραπευτική ενέργεια ώστε να επέλθει η εξισορρόπηση και η αρμονία. Δεν αντικαθιστούν την ιατρική αλλά μπορούν να συμβάλλουν πολύ σε οποιαδήποτε θεραπεία. Ουσιαστικά οι κρύσταλλοι εναρμονίζουν και τις τρείς υποστάσεις που έχει ο άνθρωπος σώμα, πνεύμα και νους. Μπορούν να ξεμπλοκάρουν οποιαδήποτε συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και αν υπάρχουν σε έναν άνθρωπο και να του προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία. Επίσης βοηθάνε απεριόριστα στην πνευματική υγεία και εξέλιξη ενός άνθρωπου και αυτό νομίζω ότι είναι και το πιο σημαντικό. Μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας και να βοηθήσουν κατά πολύ στην πνευματική μας εξέλιξη ώστε να γίνει όσο πιο σωστά και συνειδητά γίνεται.

Για να διαλέξετε τον κατάλληλο κρύσταλλο για σας εκτός από τις ιδιότητες που έχει, απλά αφήστε τον κρύσταλλο να σας καλέσει κοντά του. Να θυμάστε ότι δεν επιλέγεται εσείς τους κρυστάλλους αυτοί σας επιλέγουν! Αν ένας κρύσταλλος σας έλκει πολύ τότε να ξέρετε ότι σας έχει επιλέξει και δεν πρέπει να τον αγνοήσετε, δώστε του την ευκαιρία να σας δώσει το καλύτερο του και με την σειρά σας δώστε του αγάπη και φροντίδα. Αν το κάνετε αυτό θα δείτε μια υπέροχη σχέση να γεννιέται και ένας υπέροχος κόσμος να ανοίγεται μπροστά σας. Η επαφή με έναν κρύσταλλο είναι ότι ομορφότερο μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος και μπορεί να γίνει μια σχέση ζωής!

Η γνωριμία με τους κρυστάλλους σίγουρα αλλάζει έναν άνθρωπο (προς το καλύτερο). Οι κρύσταλλοι είναι ζωντανές οντότητες, γεμάτες ενέργεια και για το λόγο αυτό πρέπει να τους φερόμαστε με σεβασμό, αγάπη, φροντίδα και τρυφερότητα. Δίνοντας τους το καλύτερο μας, μας δίνουν και αυτοί πρόσβαση στον υπέροχο κόσμο που κρύβουν μέσα τους. Οι κρύσταλλοι έχουν άπειρες δυνατότητες και δυνάμεις αξίζει σίγουρα να ασχοληθείτε μαζί τους!

Κρυσταλλοθεραπεία

ATLANTIDAF2

Από την αρχαιότητα οι κρύσταλλοι είχαν μια ιερή θέση στη ζωή των πολιτισμών απέδιδαν στους κρυστάλλους πολύπλευρες ιδιότητες. Μερικές από αυτές τις ιδιότητες ήταν ότι είχαν μεγάλη θεραπευτική επίδραση στη ψύχη με αποτέλεσμα να μην νοσεί το σώμα ,αφού συσχέτιζαν αυτά τα δυο και ήταν αλληλένδετα. Πίστευαν ότι μπορούσαν να απομακρύνουν κάθε αρνητικό κατάλοιπο από το φυσικό σώμα με θαυματουργό τρόπο και με ακρίβεια.

Στη σημερινή εποχή η μέθοδος αυτή βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν πως δεν είναι μόνο σώμα, αλλά και πνεύμα και πως αν αυτά τα δυο δεν είναι αλληλένδετα δεν μπορούν να είναι ολοκληρωμένοι σαν άνθρωποι. Πολλές ασθένειες οφείλονται σε συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, που αν θεραπευτούν, θεραπεύεται και το σώμα. Έχει αποδειχτεί πως πολλές ασθένειες εμφανίζονται μετά από ένα μεγάλο σοκ ή στεναχώρια. Όταν τα ενεργειακά μας κέντρα (Chakras), είναι μπλοκαρισμένα δημιουργούνται προβλήματα πρώτα στην ψυχή και αμέσως μετά στο φυσικό σώμα. Όταν υπάρχει ενεργειακή εξισορρόπηση, το σώμα και η ψύχη είναι σε αρίστη κατάσταση και βιώνουμε την ηρεμία, τη γαλήνη και την σύνδεση με τον εσωτερικό μας εαυτό.

Ένας καλός κρυσταλλοθεραπευτής πρέπει να έχει αρίστη γνώση των κρυστάλλων και των ιδιοτήτων τους, διότι κάθε κρύσταλλος έχει πολλές διαφορετικές ιδιότητες και πρέπει να τοποθετείται σωστά, ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην κρυσταλλοθεραπεία τοποθετούνται κρύσταλλοι πάνω στο σώμα με ορισμένη διάταξη, διαφορετική για κάθε περίσταση. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις παθήσεις του συγκεκριμένου ατόμου και την ψυχολογική του κατάσταση. Η διάρκεια μιας συνεδρίας ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και με την δεκτικότητα του ως προς τους κρυστάλλους.

 

ΚΡΙΟΣΚΡΙΟΣ

Κίτρινος Απατίτης

Αυτός ο κρύσταλλος βοηθάει στη θετική χρήση της προσωπικής δύναμης, για την επίτευξη των στόχων. Απομακρύνει κάθε αρνητικότητα, σύγχυση, μελαγχολία και διεγείρει τη διάνοια και την προσωπική ανάπτυξη.

Γενικά: Μια ηλιακή πέτρα, βοηθά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες για την ενίσχυση της αρσενική πλευρά της προσωπικότητάς τους, αναπτύσσει στο άτομο το στοιχείο της Φωτιάς, την αυτοπεποίθηση και το θάρρος.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Θεραπεύει αρνητικά πρότυπα, και παρέχει την ενέργεια για τις δημιουργικές σκέψεις και ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων. Ενεργοποιεί το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Ο Κίτρινος Απατίτης, βοηθά στην επούλωση των οστών και των δοντιών, και βελτιώνει τη στάση του σώματος. Αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, τονώνει τον μεταβολισμό και το ενδοκρινικό σύστημα.

Σαν Φυλαχτό: Ο Κίτρινος Απατίτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για οικονομικές ή επιχειρηματικές υποθέσεις, υποστηρίζει τις δημιουργικές ιδέες και τακτοποιεί τις σκέψεις. Βοηθάει τον κάτοχό του δίνοντάς του όλα τα εφόδια ώστε να αποκτήσει φήμη, κέρδη και κύρος. Ενισχύει την διόραση, την διακοή, την διαίσθηση, την πρόσβαση σε γνώσεις προηγούμενων ζωών και την ευαισθητοποίηση προς τον πνευματικό κόσμο.

Χρώμα: Κίτρινο, Απαλό κίτρινο/πράσινο, Χρυσοκίτρινο

Στοιχείο: Φωτιά, Γη

Πλανήτης: Ήλιος

Ζώδιο: Λέων, Τοξότης

Ταρώ Κάρτα: Η Δύναμη

Ρούνος: Σιγκέλ, Κεν

Μέταλλο: Χρυσός

Chakra: Ηλιακό Πλέγμα

Αιθέριο έλαιο: Δεντρολίβανο, Ελιχρύσιο, Αγιόκλημα

Αρχάγγελος: Ζοφιήλ

Ακτίνα: 2η          

Αναληφθής Δάσκαλος: Lord Lanto

Ημέρα: Κυριακή

Αριθμός: 1, 6

 

ΤΑΥΡΟΣΤΑΥΡΟΣ

Μαύρη Τουρμαλίνη

Μια πέτρα που δίνει μεγάλη προστασία από κακόβουλες ενέργειες και διαλύει τις ήδη υπάρχουσες! Φορέστε την αν έχετε δυσλεξία, χρειάζεστε προστασία ή για να δυναμώσετε το ενεργειακό σας πεδίο. Ένα από τα καλύτερα “μαγικά” φυλαχτά!

Γενικά: Ένας ιδιαίτερα δυνατός και καθαριστικός κρύσταλλος που προσφέρει μια δυνατή ασπίδα προστασίας από οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να υπάρχει. Βοηθάει το άτομο να είναι ισορροπημένο και να εναρμονιστούν οι ενέργειές του.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Προστατεύει από την ρύπανση και τις βλαβερές ακτινοβολίες, δίνει μεγάλη ενέργεια και μεγάλη ευεξία. Βοηθάει πολύ στη δυσλεξία, στους φόβους και στη σωστή και καθαρή σκέψη.

Σαν φυλαχτό: Μια πολύ δυνατή πέτρα που ενδυναμώνει και εξισορροπεί την αύρα, διαλύει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και προστατεύει πάρα πολύ από κάθε είδους αρνητικές ενέργειες! Φορέστε την για να θωρακίσετε το κραδασμικό σας πεδίο και να είστε πάντα προστατευμένοι. Διαλύει κάθε προσκολλημένη σκεπτομορφή ή ιδεομορφή και αρνητικά αρχέτυπα. Είναι από τα πιο δυνατά φυλαχτά που μπορεί να αποκτήσει κανείς για προστασία από ψυχικές επιθέσεις ή κακόβουλες ενέργειες !

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Πλούτωνας

Ζώδιο: Σκορπιός

Κάρτα Ταρώ: ο Θάνατος

Ρούνος: Θόρν

Μέταλλο: Πλουτώνιο

Τσάκρα: της Βάσης

Αιθέριο έλαιο: Κέδρος

Αρχάγγελος: Μιχαήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: El Morya

Ακτίνα: 1

Ημέρα: Τρίτη, Σάββατο

Αριθμός: 9

 

ΔΙΔΥΜΟΙΔΙΔΥΜΟΙ

Μάτι της Τίγρης

Μια υπέροχη πέτρα που δίνει ομορφιά, χάρη, ενδυναμώνει τις μεταφυσικές ιδιότητες που έχει κάποιος, έλκει την τύχη και προστατεύει από ατυχήματα, αρνητικές καταστάσεις και ενέργειες.

Γενικά: Tο Μάτι της τίγρης μια εκπληκτική πέτρα που εξισορροπεί τις ενέργειες στο φυσικό σώμα και προσφέρει μεγάλη γείωση ανώτερων ενεργειών. Βοηθάει στη λήψη σωστών αποφάσεων και ξεδιαλύνει τις πραγματικές σας ανάγκες.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Βοηθάει πολύ την όραση, στα οστά, το αναπαραγωγικό σύστημα και ισορροπεί το άτομο ψυχολογικά, συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά.

Σαν φυλαχτό: Προσφέρει σωστή, θετική σκέψη, ομορφιά, καλή όραση στο σκοτάδι, άφθονη τύχη και μεγάλη προστασία στο κάτοχό της. Βοηθάει τα άτομα που χρειάζονται γείωση και στην ανάπτυξη της ενόρασης ή των μεταφυσικών δυνατοτήτων που έχει κάποιος.

Στοιχείο: Γη

Πλανήτης: Κρόνος

Ζώδιο: Αιγόκερως

Κάρτα Ταρώ: Διάβολος

Ρούνος: Νίντ

Μέταλλο: Πλατίνα

Τσάκρα: του Ιερού οστού

Αιθέριο έλαιο: Υλάνγ-Υλάνγ, Αγριοκυπαρίσι

Αρχάγγελος: Ζοφιήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Lord Lanto

Ακτίνα: 2

Ημέρα: Σάββατο

Αριθμός: 8

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σοδάλιθος

Γενικά: Ο Σοδάλιθος είναι μια πέτρα που προσφέρει πνευματική διαύγεια και βοηθάει το άτομο να σκέφτεται σωστά και καθαρά. Βοηθάει στο να μην υπάρχει αντίφαση μεταξύ της λογικής και της καρδιάς και ηρεμεί το πνεύμα.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Ξεκαθαρίζει τα συναισθήματα, προσφέρει έναν υπέροχο ύπνο και διώχνει το άγχος, τους φόβους και τις αντιφάσεις που έχει ένα άτομο. Βοηθάει σε παθήσεις του λαιμού, του θυρεοειδή και του κεφαλιού.

Σαν φυλαχτό: Βοηθάει στην πνευματική ανάταση, ενόραση και στην σύνδεση με το ανώτερο, ισορροπεί το άτομο και τις σκέψεις. Δίνει διαύγεια και δύναμη στον κάτοχό του να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση χωρίς φόβο ή δισταγμό.

Χρώμα: Μπλε σκούρο/λευκό, μπλε/λευκό, μπλε

Πλανήτης: Ερμής

Ζώδιο: ο Παρθένος

Κάρτα Ταρώ: Το Αστέρι

Ρούνος: Εοχ

Chakra: του Λαιμού & του Τρίτου Ματιού

Αιθέριο έλαιο: Λεβάντα

Ημέρα: Τετάρτη

Αναληφθής Δάσκαλος: El Morya

Αρχάγγελος: Ραφαήλ

Αριθμός: 3

 

ΛΕΟΝΤΑΣΛΕΟΝΤΑΣ

Λαζουρίτης

Είναι από τους πιο διάσημες πέτρες στην ιστορία του ανθρώπου. Αναφέρεται στην Αιγυπτιακή Βίβλο των Νεκρών, για την ασφαλή διέλευση και την προστασία από το κακό για τους νεκρούς. Ο Λαζουρίτης, που ονομάστηκε «chesbet» από τους Αιγυπτίους, χρησιμοποιήθηκε σε πολλά φυλαχτά, για προστασία, δύναμη, θεραπεία και επαφή με τους Θεούς. Ήταν ένα φυλαχτό μεγάλης δύναμης, και ήταν σύμβολο προσφοράς στον Ηλιακό Θεό Ρα.

Γενικά: Στην Αρχαία Αίγυπτο ήταν απ’ τις πιο ιερές πέτρες, αντιπροσώπευε την ανώτερη πνευματική εξέλιξη και την επαφή με τους Θεούς, και γι’ αυτό το λόγο, μόνο οι Αρχιερείς, οι Βασιλιάδες και οι Βασίλισσες επιτρεπόταν να το φορούν. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της σοφίας και της αλήθειας.

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Διεγείρει την επιθυμία για τη γνώση, την αλήθεια, την κατανόηση, και βοηθά στη διαδικασία της μάθησης. Η πέτρα αυτή συνδέεται με το λαιμό, το λάρυγγα και τις φωνητικές χορδές, και βοηθά στη ρύθμιση των ενδοκρινών αδένων και του θυρεοειδούς. Ανακουφίζει γενικά από πόνους και φλεγμονές, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των πονοκεφάλων και της ημικρανίας. Βοηθά τις διαταραχές του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου. Βοηθάει στην διάσπαση προσοχής, τον αυτισμό και το σύνδρομο Asperger. Αποκαλύπτει την εσωτερική αλήθεια, και προωθεί την αυτογνωσία και την αποδοχή. Απελευθερώνει από το άγχος και τις ανησυχίες, και φέρνει ηρεμία και γαλήνη στο νου. Ο Λαζουρίτης ενεργοποιεί το Chakra του Τρίτου Ματιού, και εξισορροπεί τις ενέργειες του τσάκρα του Λαιμού.

Σαν Φυλαχτό: Βοηθά την πνευματική ανάλυση και στην επίλυση προβλημάτων και δημιουργεί νέες ιδέες. Είναι ένα πολύτιμο φυλαχτό για την απόκτηση της αλήθειας, του σεβασμού και κρατάει μακριά την αρνητική ενέργεια, δίνοντας αισιοδοξία και ηρεμία. Δίνει ομορφιά, λάμψη, στον κάτοχό του, διατηρεί την νεανική όψη και συνδέει το άτομο με ανώτερα πεδία και ενέργειες. Βοηθάει πολύ να υπάρχει ισορροπία στις σχέσεις των ανθρώπων και στην σωστή κατανόηση των δοκιμασιών που υπάρχουν στη ζωή.

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Δίας

Ζώδιο: Τοξότης

Κάρτα Ταρώ: Εγκράτεια,

Τροχός της τύχης

Ρούνος: Ανζούρ

Μέταλλο: Κασσίτερος

Τσάκρα: του Τρίτου Ματιού, του Λαιμού

Αιθέριο έλαιο: Γιασεμί, Γεράνι, Σανταλόξυλο

Αρχάγγελος: Μιχαήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: El Morya

Θεότητες: Αθηνά, Ήρα, Δίας, Αφροδίτη,

Nuit, Nut, Inanna, Ra

Ακτίνα: 1

Ημέρα: Πέμπτη

Αριθμός: 7

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γρανάτης

Ο Κρύσταλλος αυτός είναι αρκετά γνωστός για το κόκκινο χρώμα του, αν και υπάρχει σε ποικιλία χρωμάτων. Έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχαιότητα για την διακόσμηση ρούχων και κοσμημάτων, αλλά έχει και ισχυρές θεραπευτικές δυνάμεις και προστατευτικές ενέργειες που τον κάνουν ανεκτίμητο.

Γενικά: Το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη «Granatum», που σημαίνει ρόδι, λόγω της ομοιότητας που έχει με τους σπόρους του ροδιού. Έχει χρησιμοποιηθεί ως μια ιερή πέτρα από τους ιθαγενείς Ινδιάνους της Αμερικής, τους Αζτέκους, και των Μάγια.

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Έχει χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τις τοξίνες του σώματος, καθαρίζει ζωτικά όργανα και το αίμα, αναζωογονεί το Dna και βοηθά στην αφομοίωση των βιταμινών και μετάλλων. Θεραπεύει τη μελαγχολία και την κατάθλιψη, ενισχύοντας το ένστικτο της επιβίωσης, τη θέληση για ζωή και φέρνοντας κουράγιο και ελπίδα σε κρίσιμες καταστάσεις. Ευθυγραμμίζει το chakra της Βάσης με το chakra του Στέμματος, διεγείρει την ενέργεια, την ζεστασιά και την ευγένεια, ενοποιώντας τις δημιουργικές δυνάμεις του εαυτού. Ενεργοποιεί τις αναλυτικές διαδικασίες του νου, την ανακούφιση από τους φόβους και την παροχή εμπιστοσύνης για να αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου.

Σαν Φυλαχτό: Φέρνει γαλήνη, αγάπη και πάθος, μπορεί να δώσει μεγάλη έμπνευση και εξισορροπεί την σεξουαλική ορμή. Βοηθάει πολύ στη χαμηλή λίμπιντο και στις σεξουαλικές διαταραχές. Ο Γρανάτης θεωρείται τυχερή πέτρα, για την αγάπη, την επιτυχία, και τις επιχειρηματικές σχέσεις. Είναι ένα πολύ δυνατό φυλαχτό για προστασία και δίνει μεγάλη δύναμη και μαγνητισμό στο κάτοχό του, στα αρχαία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί για απόκτηση δύναμης και για προστασία ενάντια σε δηλητήρια. Ενώνει το φυσικό σώμα με το πνευματικό.

Στοιχείο: Φωτιά          

Πλανήτης: Άρης

Ζώδιο: Κριός

Κάρτα Ταρώ: Αυτοκράτορας

Ρούνος: Φεχού

Μέταλλο: Σίδηρος

Τσάκρα: της Βάσης

Αιθέριο έλαιο: Τζίντζερ, Πατσουλί, Μόσχος, Τριαντάφυλλο

Αρχάγγελος: Ουριήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Lady Nada

Ακτίνα: 6

Θεότητες: Sekhmet, Άδωνης, Άρης, Περσεφόνη, Άδης

Ημέρα: Τρίτη

Αριθμός: 9

ΖΥΓΟΣΖΥΓΟΣ

Φεγγαρόπετρα

Αυτός ο κρύσταλλος έχει άμεση σχέση με τη Σελήνη και τις ιδιότητες της! Προστατεύει από οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια, βοηθάει στην γονιμότητα, δίνει διορατικότητα, μεγιστοποιεί τη διαίσθηση και την ενόραση, χαρίζει ομορφιά και λάμψη στον κάτοχό του όταν την φοράει. Είναι ιδανικό φυλαχτό ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Γενικά: H Φεγγαρόπετρα είναι μια υπέροχη πέτρα, που συμβολίζει την θηλυκή πλευρά μέσα μας (άσχετα από το φύλο μας). Συνδέεται με το στοιχείο του νερού και τη Σελήνη γι’ αυτό και επηρεάζει ότι σχετίζεται με αυτά.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Βοηθάει πολύ στην καλή μνήμη, στην ανανέωση των κυττάρων, στο δέρμα, στη αποτοξίνωση, στο αδυνάτισμα, στην γονιμότητα, στην εγκυμοσύνη και στις παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.

Σαν φυλαχτό: Πολύ δυνατή πέτρα που προστατεύει το κάτοχο της από κάθε είδους αρνητικές ενέργειες, του προσθέτει χάρη, ομορφιά, ηρεμεί και φωτίζει το νου στη λήψη σωστών αποφάσεων και βοηθάει στην καλή μνήμη! Ιδανική για όσους ασχολούνται με μεταφυσικά επαγγέλματα, αφού ενδυναμώνει την διαίσθηση, την ενόραση και τις ψυχικές ικανότητες του κατόχου του.

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Σελήνη

Ζώδιο: Καρκίνος

Κάρτα Ταρώ: Σελήνη

Ρούνος: Λαγκού

Μέταλλο: Ασήμι

Τσάκρα: της Κορώνας

Αιθέριο έλαιο: Γιασεμί, Τριαντάφυλλο

Αρχάγγελος: Γαβριήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Serapis Bey

Ακτίνα: 4

Ημέρα: Δευτέρα

Αριθμός: 2, 9

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ροζ χαλαζίας

Είναι ο κρύσταλλος της αγάπης, αφού έλκει την αγάπη, δίνει ομορφιά και γονιμότητα στον κάτοχό του! Διαλύει τα συναισθηματικά κατάλοιπα, μας δίνει αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία, έλκει την αγάπη στη ζωή μας και προσφέρει αγάπη, ευτυχία και γαλήνη σε μια σχέση. Ο Ροζ Χαλαζίας είναι το φυλαχτό του έρωτα και της αγάπης!

Γενικά: Ροζ χαλαζίας είναι ο πιο σημαντικός Κρύσταλλος της νέας εποχής! Και αυτό επειδή όλοι χρειαζόμαστε αγάπη στη ζωή μας.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Μπορεί να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται αγάπη ή έχουν οποιαδήποτε συναισθηματικό μπλοκάρισμα.

Σαν φυλαχτό: Αφήστε το ροζ χαλαζία να μεταμορφώσει τη ζωή σας. Μπορεί να σας δώσει καθαρή αγάπη αφού την έλκει σαν μαγνήτης και δίνει στον κάτοχό του συναισθηματική πληρότητα, γονιμότητα, ομορφιά και ευτυχία!

Στοιχείο: Αέρας, Νερό

Πλανήτης: Αφροδίτη

Ζώδιο: Ζυγός

Κάρτα Ταρώ: Αυτοκράτειρα

Ρούνος: Γιφού

Μέταλλο: Χαλκός

Τσάκρα: της Καρδιάς

Αιθέριο έλαιο: Τριαντάφυλλο

Αρχάγγελος: Καμουήλ

Αναληφθείς Δάσκαλος: Rovena

Ακτίνα: 3

Ημέρα: Παρασκευή

Αριθμός: 6

 

ΤΟΞΟΤΗΣΤΟΞΟΤΗΣ

Αβεντουρίνης

Ο λίθος που φέρνει πολύ τύχη και κέρδη σε όσους παίζουν τυχερά παιχνίδια! Η τύχη έρχεται άφθονη με αυτόν τον λίθο όπως και τα χρήματα και επιτυχίες. Προσφέρει προστασία και μεγάλη τύχη στον κάτοχό του. Είναι το καλύτερο φυλαχτό για άνοιγμα της τύχης και την απόκτηση χρημάτων!

Γενικά: Μία θεραπευτική πέτρα σε όλα τα επίπεδα που εναρμονίζει το άτομο και το βοηθάει να τα εσωτερικά του χαρίσματα. Κάθε αρνητική κατάσταση ή ενέργεια μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά και ομαλά με αυτόν τον κρύσταλλο.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Διαλύει όλα τα μπλοκαρίσματα και βοηθά στη ροή της ενέργειας. Απορροφά κάθε αρνητική ενέργεια ή ρύπανση από το περιβάλλον σας και το εναρμονίζει. Βοηθάει πολύ σε νευρωτικές καταστάσεις και το νευρικό σύστημα. Προστατεύει και βοηθάει πολύ την καρδιά, τους πνεύμονες, το δέρμα και ισορροπεί τη λογική με το συναίσθημα.

Σαν φυλαχτό: Φέρνει πολύ τύχη, στα οικονομικά, επαγγελματικά και ειδικά αν παίζετε τυχερά παιχνίδια! Προσφέρει καλή υγεία και μπλοκάρει εξωτερικές αρνητικές ενέργειες που μπορεί να υπάρχουν στο χώρο ή σε άλλα άτομα.

Στοιχείο: Γη

Πλανήτης: Ερμής

Ζώδιο: Παρθένος

Κάρτα Ταρώ: Ερημίτης

Ρούνος: Γουίν

Μέταλλο: Υδράργυρος

Τσάκρα: της Καρδιάς

Αιθέριο έλαιο: Λεβάντα, Neroli, Γεράνι

Αρχάγγελος: Ραφαήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Hilarion

Ακτίνα: 5

Ημέρα: Τετάρτη

Αριθμός: 5, 1, 4

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ίασπις

Ο Ίασπις είναι ένας κρύσταλλος που εξισορροπεί, εναρμονίζει και γειώνει την ενέργεια στο σώμα! Βοηθάει πολύ στα σεξουαλικά προβλήματα και τα σεξουαλικά όργανα. Προστατεύει τον κάτοχό του από αρνητικές και βλαβερές ενέργειες που υπάρχουν στο χώρο, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει σε κάθε σπίτι ένα κομμάτι τέτοιου λίθου. Είναι το ιδανικό φυλαχτό για την προστασία του σπιτιού και της οικογένειας.

Γενικά: Ο Ίασπις είναι ένας κρύσταλλος που δίνει πολύ δύναμη, ενέργεια, υγεία και προστασία σε κάθε χώρο ή άτομο. Προσφέρει αυτοπεποίθηση και κουράγιο σε δύσκολες καταστάσεις. Ισορροπεί τις ενέργειες και τις γειώνει.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Βοηθάει πολύ το αίμα, το κυκλοφορικό σύστημα, τα σεξουαλικά όργανα ή δυσλειτουργίες, καθαρίζει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και δίνει γενική ευεξία και μεγάλη ενέργεια.

Σαν φυλαχτό: Προστατεύει από κακόβουλες ενέργειες. Ένα μοναδικό φυλαχτό που δίνει υγεία, δύναμη, ενέργεια, αντοχή και έντονη σεξουαλικότητα και έλξη στον κάτοχό του.

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Άρης

Ζώδιο: Κριός

Κάρτα Ταρώ: Αυτοκράτορας

Ρούνος: Φεχού

Μέταλλο: Σίδηρος

Τσάκρα: της Βάσης

Αιθέριο έλαιο: Τζίντζερ, Πατσουλί

Αρχάγγελος: Ουριήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Lady Nada

Ακτίνα: 6

Ημέρα: Τρίτη

Αριθμός: 9

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καρνεόλη

Η Καρνεόλη είναι ένας κρύσταλλος ιδανικός για φυλαχτό, αφού προστατεύει τον κάτοχό της από αρνητικές ενέργειες και επιθέσεις κάθε είδους. Βοηθάει στην συναισθηματική σταθερότητα, ειδικά αν πρόσφατα έχετε βιώσει κάποιον θάνατο αγαπημένου προσώπου, στην στειρότητα, στα γυναικολογικά και γενικά στην υγεία.

Γενικά: Η Καρνεόλη είναι μια πέτρα που προσφέρει αισιοδοξία, ενεργητικότητα και βοηθάει στην αποδοχή άσχημων καταστάσεων δίνοντας αρμονία στο άτομο.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Ξεμπλοκάρει το chakra του ιερού και βοηθάει σε γυναικολογικά προβλήματα, στη στειρότητα, στο έντερο, στα νεφρά, τη χολή, το αίμα και στη καλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Βοηθάει να συμβιβαστεί κάποιος με την ιδέα του θανάτου ή κάποιας απώλειας και να μην φοβάται.

Σαν φυλαχτό: Μια πολύ δυνατή πέτρα προστασίας από κάθε είδους αρνητικές ενέργειες, ιδανικό για φυλαχτό! Προστατεύει από ατυχήματα, δίνει δύναμη, αντοχή, αποδοχή άσχημων καταστάσεων, καθαρή σκέψη, γονιμότητα και βοηθάει προβλήματα που υπάρχουν στο αναπαραγωγικό σύστημα, την λίμπιντο και την κατάθλιψη.

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Άρης

Ζώδιο: Κριός

Κάρτα Ταρώ: Αυτοκράτορας

Ρούνος: Φεόχ

Μέταλλο: Χρυσός

Τσάκρα: του Ιερού Οστού

Αιθέριο έλαιο: Κανέλλα

Αρχάγγελος: Ουριήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Lady Nada

Ακτίνα: 6

Ημέρα: Τρίτη

Αριθμός: 5, 6, 9

 

ΙΧΘΥΕΣΙΧΘΥΕΣ

Ηλιόλιθος

Ο Ηλιόλιθος, είναι ένας προστατευτικός λίθος, που δίνει μεγάλη ενεργητικότητα, διώχνει τους πόνους, τις φοβίες, δίνει χαρά και απομακρύνει τα δυσάρεστα συναισθήματα, καταπολεμά την κατάθλιψη με τον καλύτερο τρόπο.

Γενικά: Με την ακτινοβολία του ήλιου και της φωτιάς, μεταφέρει την ενέργεια του Ήλιου και του Θεού Ra. Είναι μια πέτρα που αντιπροσωπεύει την προσωπική δύναμη, την ελευθερία, και την διευρυμένη συνείδηση.

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Ο Ηλιόλιθος δίνει δύναμη, αυτοπεποίθηση, βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος και φόβους, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν κλειστοφοβία και αγοραφοβία. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός κρύσταλλος αν είστε εξαρτημένος από τους άλλους συναισθηματικά και δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας. Αυξάνει τον μεταβολισμό, το μυϊκό ιστό, την πέψη, και τη ζωτικότητα, μειώνει την ένταση και βοηθά πολύ στα προβλήματα του στομάχου. Διεγείρει τις δυνάμεις αυτό-ίασης στο σώμα, τη ρύθμιση και την εναρμόνιση όλων των οργάνων.

Σαν Φυλαχτό: Φέρνει επιτυχία, πλούτο, ευτυχία, χαρά, ενθουσιασμό, δύναμη και συντροφικότητα. Είναι παραδοσιακά το χρώμα του Ήλιου αλλά και του πλούτου. Ο Ηλιόλιθος είναι ο θεματοφύλακας της πνευματικής μεταμόρφωσης. Απορροφάει και έλκει την θετική ενέργεια και απομακρύνει κάθε αρνητική. Δίνει ώθηση και βοηθά το κάτοχό του να αποκτήσει κύρος.

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Ήλιος

Ζώδιο: Λέων

Κάρτα Ταρώ: Δύναμη

Ρούνος: Κενάζ

Μέταλλο: Χρυσός

Τσάκρα: του Ηλιακού Πλέγματος

και του Ιερού Οστού

Αιθέριο έλαιο: Υλάνγ – Υλάνγ, Δεντρολίβανο

Αρχάγγελος: Ζοφιήλ

Αναληφθής Δάσκαλος: Lord Lanto

Θεότητες: Ra, Απόλλωνας, Sekhmet, Horus

Ακτίνα: 2

Ημέρα: Κυριακή

Αριθμός: 1

 

196752_1007619164492_6904_n Κωνσταντίνος Πάππας
Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση