ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ 2016

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ 2016
Spread the love

ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

shutterstock_9170278-668x400 Του Κωνσταντίνο Πάππα

Ο Πίθηκος συμβολίζει την εξυπνάδα, την καινοτομία και την εφευρετικότητα, μέσα στο 2016 η ενέργεια του θα είναι πολύ έντονη και θα δώσει αντοχή και υπομονή ώστε το νέο έτος να ξεκινήσει με αισιόδοξη διάθεση και ευελιξία, όμως θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Το έτος του Πιθήκου της φωτιάς θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου και θα φέρει μαζί του αλλαγές, καινοτομίες και νέες προοπτικές για τη ζωή. Το στοιχείο της φωτιάς μέσα στο 2016 θα κυριαρχήσει αρκετά, απροσδόκητα γεγονότα θα συμβούν, πολλοί από σας θα αναλάβετε νέες ευθύνες και πρωτοβουλίες, κάνοντας καλύτερους ελιγμούς. Το πάν μέσα σε αυτή τη χρονιά θα είναι να καταφέρετε να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που επιθυμείτε και σε όσα μπορούν να υλοποιηθούν. Τα ζώδια που θα ευνοηθούν μέσα σε αυτή τη χρονιά είναι ο Ποντικός, ο Δράκος, ο Πίθηκος και ο Κόκορας, ενώ ο Τίγρης, ο Λαγός, το Φίδι, το Βουβάλι και το Γουρούνι θα χρειαστεί να είναι πιο προσεκτικοί και κάθε τι που θέλουν να κάνουν θα πρέπει να γίνει με καλή σκέψη και σωστή στρατηγική, ώστε να μην αιφνιδιαστούν και κάνουν λάθος επιλογές. Αναπάντεχα γεγονότα θα συμβούν μέσα σε αυτό το ανατρεπτικό έτος, στο χέρι σας είναι να χρησιμοποιήσετε την χαρούμενη και παιχνιδιάρικη ενέργεια που φέρνει ο Πίθηκος ώστε να αντιμετωπίσετε τα πάντα με πιο θετική και χαλαρή στάση.

 

ΠΟΝΤΙΚΟΣΠΟΝΤΙΚΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Τοξότης, ΦΥΣΗ: Αρσενική (Γιανγκ), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Γρανίτης, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Νάρκισσος, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 1 & 8, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 23:οο μμ – 01:00 πμ, ΧΡΩΜΑ: Μαύρο, Κόκκινο, Άσπρο & Μωβ, ΕΠΟΧΗ: Χειμώνας, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Βόρεια

Ο Ποντικός είναι το πρώτο ζώδιο του κινέζικου ζωδιακού κύκλου. Συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα, την δύναμη και την κατάκτηση. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ποντικού, έχουν την ικανότητα να ηγούνται και να κατακτούν.

Για σας τους Ποντικούς, το έτος του Πιθήκου θα είναι πολύ ενεργό και με πολλές προοπτικές. Μια γενικότερη ανασκόπηση των ενεργειών που έχετε κάνει μέσα στο 2016 θα σας βοηθήσει να αναλάβετε νέες πρωτοβουλίες και να εκπληρώσετε τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις που έχετε για το μέλλον σας. Το 2016 σας ευνοεί, ιδιαίτερα μετά το Μάρτιο μπορείτε να βάλετε όλη σας την ενέργεια στα επαγγελματικά σας, οι προσπάθειές σας θα αναγνωριστούν σταδιακά κάντε υπομονή, μην βιαστείτε ο χρόνος είναι με το μέρος σας. Θέλετε να εξελιχθείτε και να αλλάξετε πολλά, το σημαντικό είναι πως πρέπει να επιμείνετε και να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. Μια αλλαγή καριέρας ή σταδιοδρομίας είναι πολύ πιθανή, όμως θα πρέπει να αποφύγετε τα μεγάλα ρίσκα ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του έτους. Στον οικονομικό τομέα η οργάνωση ιδιαίτερα σε ότι αφορά ήδη υπάρχοντα χρέη από τον προηγούμενο χρόνο είναι σημαντική, όμως τα οικονομικά σας θα είναι σταθερά μέχρι και το Σεπτέμβριο όπου θα αυξηθούν τα κέρδη σας και θα μείνετε ικανοποιημένοι από τις προσπάθειές σας. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οι όποιες εντάσεις είναι μόνο επειδή σας χρειάζονται! Θα πάρετε μια σημαντική απόφαση για την συναισθηματική σας ζωή, μπορεί να αφορά μια δέσμευση ζωής ή την απόκτηση ενός παιδιού, μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα είστε σε θέση να σκεφτείτε σοβαρά τι πραγματικά επιθυμείτε και τι είναι καλύτερο για σας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΥ: Ο Ποντικός, είναι πολύ προστατευτικός με τους ανθρώπους που αγαπάει, έχει φιλοδοξίες και αντοχή στη δουλειά, είναι έξυπνος, γοητευτικός και αγαπά την ευημερία και το δίκαιο.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΥ: Ο Ποντικός, είναι αρκετά επικριτικός, είναι φιλοχρήματος, καμιά φορά εκμεταλλεύεται τους άλλους, είναι πεισματάρης, θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο και μπορεί αν τον πειράξει κάποιος να γίνει επικίνδυνος, κακός και ύπουλος.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Απρίλιος, Ιούλιος, Νοέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 02/04, 16/07, 21/11

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 9/01, 23/03, 18/08

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 3, 8, 25  

Χρησμός I Ching: (20)ΓΚΟΥΑΝ – Άνεμος πάνω σε γη, Η θεώρηση        

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αυτό το εξάγραμμο συνοψίζει και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο ο σοφός άνθρωπος. Ο τρόπος του σοφού ανθρώπου είναι να παρατηρεί και να λειτουργεί χωρίς να περιορίζεται από το εγώ. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον τρόπο του σοφού ανθρώπου στην καθημερινή σας ζωή. Με τον τρόπο αυτό, θα νιώσετε πιο ολοκληρωμένοι και δυνατοί. Υιοθετώντας αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να διδαχθείτε από την ίδια τη ζωή και να γεμίσετε με την σοφία της. Αποκτώντας αυτή τη σοφία, θα κατανοήσετε ότι για να προχωρήσετε και να δημιουργήσετε στο μέλλον, είναι απαραίτητο να αναλύσετε το παρελθόν. Προετοιμαστείτε για το μέλλον, μέσα από την εσωτερική γνώση και παρατήρηση.

 

ΒΟΥΒΑΛΙΒΟΥΒΑΛΙ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Αιγόκερως, ΦΥΣΗ: Θηλυκή (Γιν), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Aqua Marine, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Γαρύφαλλο, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 2 & 3, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 01:00 πμ – 03:00 πμ, ΧΡΩΜΑ: Πράσινο, Μαύρο, Καφέ & Κίτρινο, ΕΠΟΧΗ: Χειμώνας, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Βορειοανατολικά

Το Βουβάλι, είναι το δεύτερο ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Συμβολίζει την υπομονή, τον πλούτο, την προσπάθεια και τη δύναμη. Τα Βουβάλια, λατρεύουν κάθε τι δυνατό και ισχυρό.

Το έτος του πιθήκου θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις θετικές πτυχές σας χωρίς να πέσετε σε εσωτερικές αντιφάσεις και διλλήματα που μπορεί να προκύψουν. Η σταθερότητά σας και η εργατικότητα που έχετε είναι το κλειδί για να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και να εκπληρώσετε αυτά που επιθυμείτε. Κάποιες αλλαγές είναι αναγκαίες στη ζωή σας, η χρονιά αυτή θα σας δώσει την απαραίτητη ώθηση να αλλάξετε ότι δεν σας ικανοποιεί πλέον. Όσο και αν βιάζεστε να φτάσετε στην επιτυχία, επιλέξετε την ασφαλή οδό, μην εμπιστευτείτε κανένα άτομο που θα σας υποσχεθεί γρήγορα κέρδη ή άνοδο. Ιδιαίτερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ότι αφορά γραφειοκρατικά θέματα και νομικά έγγραφα. Εκμεταλλευτείτε σωστά το πρώτο εξάμηνο του έτους του Πιθήκου για να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας, μην προβείτε σε επενδύσεις ή αγορές, περιορίστε τα περιττά έξοδα και κρατήστε χρήματα για ξαφνικά έξοδα που θα προκύψουν το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Η συναισθηματική σας ζωή θα ανανεωθεί και θα αισθανθείτε την ανάγκη να δεθείτε με τον σύντροφό σας μέσω μια πολύ ευχάριστης αλλαγής που θα πάρει μορφή μετά τον Ιούνιο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ: Έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και υπομονή, διαθέτουν ειλικρίνεια και γίνονται το στήριγμα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ: Τα μόνα μειονεκτήματα που έχουν τα Βουβάλια, είναι το πείσμα και η εκκεντρικότητά τους!

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Δεκέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 14/07, 2/09, 21/12

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 7/10, 19/11, 16/12

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 9, 12, 19

Χρησμός I Ching: (39) ΤΖΙΕΝ – Νερό πάνω σε βουνό, Το εμπόδιο

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντιμετωπίζετε εμπόδια που δεν μπορείτε να ξεπεράσετε άμεσα. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι σκόπιμο να σταματήσετε και να υποχωρήσετε. Αυτό είναι απλά μια προετοιμασία για το ξεπέρασμα των εμποδίων. Πρέπει να ενώσετε τις δυνάμεις σας με φίλους της ίδιας νοοτροπίας και να δεχθείτε καθοδήγηση από έναν άνθρωπο που να στέκει στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο τότε θα πετύχετε στην απομάκρυνση των εμποδίων. Αυτό προϋποθέτει θέληση και υπομονή. Αυτή η ακλόνητη εσωτερική πρόθεση, φέρνει στο τέλος καλή τύχη. Να θυμάστε ότι τα εμπόδια διαρκούν μόνο για λίγο και είναι χρήσιμα γιατί πάντα έχουν κάτι να σας διδάξουν.

 

ΤΙΓΡΗΣΤΙΓΡΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ουρανός, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Ξύλο, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Υδροχόος, ΦΥΣΗ: Αρσενική (Γιανγκ), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Ζαφείρι, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Βιολέτα, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 3 & 7, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 03:00 πμ – 05:00 πμ, ΧΡΩΜΑ: Μπλε, Πράσινο, Κίτρινο & Άσπρο, ΕΠΟΧΗ: Χειμώνας, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Βορειοανατολικά

Η Τίγρης, είναι το τρίτο κατά σειρά ζώδιο της Κινέζικης Αστρολογίας. Συμβολίζει την αντοχή, το κουράγιο και την δύναμη. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Τίγρης, ξέρουν πολύ καλά πώς να γοητεύουν τους άλλους. Είναι πολύ δύσκολο σε κάποιον να αντισταθεί στην γοητεία της Τίγρης!

Μέχρι και το τέλος Απριλίου του 2016 θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις συναναστροφές σας με τους άλλους, μην στηριχθείτε στα λόγια κανενός, αρκεστείτε σε ότι μπορείτε να καταφέρετε μόνοι σας. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα σας φέρει αντιμέτωπους με τις συναισθηματικές σας ανάγκες ή ελλείψεις και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας με άτομα που αγαπάτε, καλό είναι να προσπαθήσετε να μετριάσετε την ανασφάλεια που σας προκαλούν οι αλλαγές που είναι αναγκαίες μέσα σε αυτό το διάστημα. Από το τέλος Μαΐου και έπειτα θα κινηθείτε πολύ πιο σταθερά ξέροντας καλά τι πρέπει να κάνετε και τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε. Η συναισθηματική σας ζωή από τον Ιούνιο του 2016 θα βελτιωθεί, αν και θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις, αν σας απασχολεί η απόκτηση ενός παιδιού από το 2015 το έτος αυτό θα σας δώσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να το καταφέρετε. Αλλαγές που θα θέλετε να κάνετε στον επαγγελματικό σας τομέα το δεύτερο εξάμηνο του έτους ευνοούνται και θα είστε σε θέση να οργανώσετε καλύτερα το τομέα των οικονομικών σας. Περιορίστε τα έξοδα και βάλτε ένα πρόγραμμα για αγορές που θέλετε να κάνετε, αν σκέφτεστε να κάνετε νέες επενδύσεις ο Οκτώβριος θα σας βοηθήσει να βρείτε τα κατάλληλα άτομα που θα σας συμβουλέψουν σωστά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ: Η Τίγρης, είναι γενναία, αποφασιστική και δυνατή, διαθέτει σοφία και δυνατό ένστικτο και κερδίζει εύκολα τον σεβασμό των άλλων.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ: Η Τίγρης πολύ συχνά είναι περίεργη και καχύποπτη, την διακρίνει εγωκεντρισμός και υπερβολική αίσθηση ανεξαρτησίας.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Ιούνιος, Οκτώβριος, Δεκέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 10/06, 9/10, 28/12

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 2/02, 30/03, 6/04

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 10, 19, 29

Χρησμός I Ching: (36) ΜΙΓΚ Ι – Γη πάνω σε φωτιά, Σκοτείνιασμα του φωτός

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οφείλετε να μην αφήνετε, χωρίς αντίσταση, τον εαυτό σας να παρασύρεται από τις δυσμενείς περιστάσεις, ούτε τη σταθερότητά σας να κλονίζεται. Αυτό θα το αποφύγετε διατηρώντας το εσωτερικό σας φως, ενώ εξωτερικά θα παραμένετε υποχωρητικοί και ευέλικτοι. Με μια τέτοια στάση μπορείτε να ξεπεράσετε ακόμα και τις μεγαλύτερες εναντιότητες. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να κρύβετε το φως σας για να μπορέσει η θέλησή σας, παρά τις δυσκολίες, να υπερισχύσει στο άμεσο περιβάλλον. Η υπομονή πρέπει να χαρακτηρίζει την εσωτερική σας συνείδηση και να μην διακρίνεται εξωτερικά. Μόνο έτσι θα είστε σε θέση να διατηρήσετε τη θέλησή σας και να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες.

 

ΚΟΥΝΕΛΙΚΟΥΝΕΛΙ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6 Μαρτίου – 4 Απριλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ποσειδώνας, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Ιχθείς, ΦΥΣΗ: Θηλυκή (Γιν), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Μαργαριτάρι, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Φούλι, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 2 & 4, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 05:00 πμ – 07:00 πμ, ΧΡΩΜΑ: Γκρι, Μπλε & Άσπρο, ΕΠΟΧΗ: Άνοιξη, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Ανατολικά

Το Κουνέλι, βρίσκεται στην τέταρτη θέση του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Συμβολίζει την ειρήνη, την καλοτυχία και την ηρεμία. Τα Κουνέλια είναι από την φύση τους φιλήσυχα και πολύ ευαίσθητα.

Οι πρώτοι μήνες του έτους του Πιθήκου θα είναι οι πιο κρίσιμοί μήνες για σας τα Κουνέλια, ιδιαίτερα και μέχρι τον Απρίλιο θα έρθετε αντιμέτωποι με αρκετές προκλήσεις που θα αφορούν αρκετούς τομείς της ζωής σας. Θα έχετε όμως τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσετε πολλά και να αποβάλετε από τη ζωή σας ότι πλέον σας βλάπτει. Στον συναισθηματικό σας τομέα η ευελιξία σας και η διπλωματία σας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη χρυσή τομή και να ισορροπήσετε κάθε θέμα που σας απασχολεί, μετά τον Αύγουστο όλο θα κυλήσουν ομαλότερα. Τα επαγγελματικά σας είναι όπως πάντα στο προσκήνιο, όμως θα πρέπει να βάλετε προτεραιότητες και να έχετε υπομονή, όλα θα αποδώσουν τη σωστή στιγμή, μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις επιμείνετε σε ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Από το Νοέμβριο του 2016 κάτι νέο που θα κάνετε επαγγελματικά θα σας δώσει νέες προοπτικές. Διεκδικήστε ότι σας ανήκει ιδιαίτερα στο τομέα των οικονομικών σας, ζητήστε ότι σας ανήκει δικαιωματικά. Ότι αφορά παλιές υποχρεώσεις αποφύγετε τις άσκοπες συγκρούσεις, μετά τον Σεπτέμβριο θα μπορέσετε να αποπληρώσετε πιο εύκολα παλιά χρέη.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ: Τα Κουνέλια, είναι άτομα σκεπτόμενα, καλότυχα και ευγενικά. Διακρίνονται για την εμπιστοσύνη και την ηρεμία που αποπνέουν στους άλλους ανθρώπους.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ: Το μειονέκτημα των Κουνελιών, είναι η υπερευαισθησία τους, η οποία τους δημιουργεί ανασφάλεια και άγχος.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 9/09, 14/10, 1/11

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 15/06, 6/07, 19/08

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 5, 9, 12

Χρησμός I Ching: (58) ΝΤΟΥΙ – Λίμνη πάνω σε λίμνη, Η ηρεμία

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η χαρούμενη διάθεση είναι μεταδοτική και έτσι φέρνει επιτυχία. Αλλά η χαρά πρέπει να βασίζεται σε εσωτερική σταθερότητα για να μην εκφυλιστεί σε ανεξέλεγκτη φαιδρότητα. Η αλήθεια, η δύναμη και η ευγένεια, πρέπει να εκδηλώνονται στις σχέσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα πάρετε τη σωστή θέση απέναντι στους ανθρώπους και θα πετύχετε. Κάτω από ορισμένες συνθήκες ο εκφοβισμός και η έλλειψη ευγένειας, μπορεί να πετύχουν κάτι προσωρινά, αλλά χωρίς διάρκεια. Όταν οι καρδιές των ανθρώπων κερδίζονται από την ευγένεια, φτάνουν στο σημείο να ανέχονται πολλές ταλαιπωρίες και αν χρειαστεί δεν υπολογίζουν ούτε το θάνατο. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη της χαράς και πρέπει τώρα να την αξιοποιήσετε.

 

ΔΡΑΚΟΣΔΡΑΚΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 5 Απριλίου – 4 Μαΐου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Κριός, ΦΥΣΗ: Αρσενική (Γιανγκ), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Αμέθυστος, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Μοσχομπίζελο, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 5 & 9, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 07:00 πμ – 09:00 πμ, ΧΡΩΜΑ: Χρυσό, Μαύρο & Πράσινο, ΕΠΟΧΗ: Άνοιξη, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Ανατολικά, Νοτιοανατολικά

Ο Δράκος, είναι το πέμπτο ζώδιο της Κινέζικης Αστρολογίας. Συμβολίζει την αρμονία, την υπεροχή, την πνευματική και σωματική υγεία. Οι Δράκοι είναι πολύ ευφυής και χαρισματικοί άνθρωποι. Διαθέτουν ισχυρό ένστικτο, είναι αυθόρμητοι και δεν κρύβουν τα συναισθήματά τους.

Στο έτος του Πιθήκου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλες σας τις ικανότητες και τη ευφυΐα σας για να αντιμετωπίσετε σωστά κάθε δοκιμασία που θα έρθει στο δρόμο σας. Το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα καταλυτικό για την συναισθηματική σας ζωή, οι αποφάσεις που θα πάρετε θα είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον σας γι’ αυτό καλό είναι να πάρετε το χρόνο σας και να σκεφτείτε καλά τι πρέπει να κάνετε και τι θέλετε να κρατήσετε στη ζωή σας. Νέες γνωριμίες υπόσχονται πολλά, όμως αφήστε το χρόνο να δείξει πριν στηριχθείτε στα λόγια κάποιου, από τον Οκτώβριο και μετά θα ξέρετε ακριβώς αν είναι αυτό που ζητάτε. Τα οικονομικά και επαγγελματικά σας ευνοούνται αρκετά, μέχρι και τον Ιούνιο θα βελτιωθούν τα οικονομικά σας και νέες κινήσεις και επενδύσεις θα σας αποφέρουν κέρδη μέχρι και το τέλος του χρόνου, αρκεί να μείνετε επικεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Νέα άτομα και συνεργασίες θα υπάρξουν μέσα στο 2016, κρατήστε ουδέτερη στάση απέναντι σε νέα επαγγελματικά ξεκινήματα μέχρι να συμβουλευτείτε κάποιον που έχει τις γνώσεις να σας κατατοπίσει σωστά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ: Ο Δράκος, είναι ιδιαίτερα τίμιος, γενναίος και δυνατός. Διαθέτει εντιμότητα, αρχές και έχει υψηλές προσδοκίες.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ: Ο Δράκος, είναι πολύ απαιτητικός, εγωιστής, εγωκεντρικός και πολλές φορές τον διακρίνει η μεγαλομανία.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Ιούνιος, Αύγουστος, Οκτώβριος.

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 26/06, 19/08, 22/10

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 11/01, 03/04, 18/9

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 6, 7, 30

Χρησμός I Ching: (11) Τ’ ΑΪ – Γη πάνω σε ουρανό, Η ειρήνη

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η περίοδος είναι αρμονική και δίνεται ένα τέλος στις έχθρες. Το φως έχει μια πανίσχυρη επιρροή και το σκοτάδι υποχωρεί. Αυτό το διάστημα θα πάρει ο καθένας ότι του ανήκει. Τα καλά σας στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ τα άσχημα αλλάζουν προς το καλύτερο. Τώρα, οι αδυναμίες σας αποχωρούν, ενώ τα δυνατά σας σημεία προάγονται και σας φέρνουν καλή τύχη και επιτυχία. Όλα βαίνουν προς το καλύτερο. Την περίοδο αυτή στη ζωή σας, κυριαρχούν η ισορροπία, η αρμονία και η αφθονία. Αυτός είναι ένας συνδυασμός μεγάλων πραγμάτων, που σας φέρνει εσωτερική και εξωτερική ειρήνη.

 

ΦΙΔΙΦΙΔΙ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 5 Μαΐου – 5 Ιουνίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Ταύρος, ΦΥΣΗ: Θηλυκή (Γιν), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Οπάλιο, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Πάθος, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 6 & 7, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 09:00 πμ – 11:00 πμ, ΧΡΩΜΑ: Καφέ, Πράσινο & Χρυσό, ΕΠΟΧΗ: Άνοιξη, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Νότια, Νοτιοανατολικά

Το Φίδι είναι το έκτο ζώδιο στην σειρά του Κινέζικου ζωδιακού κύκλου. Συμβολίζει την σοφία, την βαθειά γνώση και οτιδήποτε θεϊκό. Το Φίδι, είναι το σοφότερο όλων των Κινέζικων ζωδίων. Βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση γνώσεων και διαβάζει πολύ.

Για τα Φίδια θα είναι μια έντονη χρονιά γεμάτη προκλήσεις ώστε να βρουν τη ισορροπία τους. Το έτος του Πιθήκου δεν ευνοεί τη συναισθηματική σας ζωή, θα πρέπει να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο με τα άτομα που αγαπάτε και να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις πριν να είναι αργά. Λύστε κάθε διαφωνία ή αμφιβολία πριν αποφασίσετε να δεσμευτείτε και να προχωρήσετε μια σχέση, ιδιαίτερα από την άνοιξη μπορεί να υπάρξουν εντάσεις που θα σας ωθήσουν σε αποφάσεις ζωής. Για τους αδέσμευτους οι νέες σχέσεις θα ευνοηθούν, όμως χωρίς να έχουν περιθώρια εξέλιξης το 2016. Μην αφήσετε τα επαγγελματικά σας να επηρεάσουν την ερωτική σας ζωή ιδιαίτερα το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Στα επαγγελματικά σας καλό είναι να μην είστε απόλυτοι και να προσπαθήσετε να δείτε και άλλες προοπτικές, μπορείτε να επωφεληθείτε από συνεργασίες και νέες επαφές μετά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα οικονομικά σας είναι τα λιγότερο ευνοούμενα τη χρονιά αυτή, θα αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες και θα χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας υπόσχονται πολλά και επενδύσεις υψηλού ρίσκου. Από τον Οκτώβριο τα οικονομικά σας ζητήματα θα τακτοποιηθούν ευκολότερα και ευνοούνται οι αγοραπωλησίες ακινήτων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ: Τα Φίδια είναι σοφά, έχουν υπομονή και βοηθούν τους άλλους. Ξέρουν να ελίσσονται και είναι διακριτικά.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ: Τα Φίδια είναι πολύ κτητικά και διακατέχονται από ματαιοδοξία.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Απρίλιος, Ιούνιος, Οκτώβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 20/4, 7/06, 27/10

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 3/5, 9/07, 29/10

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 8, 19, 24

Χρησμός I Ching: (3) ΤΖΟΥΝ – Νερό πάνω σε κεραυνό, Δύσκολη αρχή

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η περίοδος της ανάπτυξης είναι γεμάτη με δυσκολίες. Αυτές οι δυσκολίες προέρχονται από το πλήθος των επιθυμιών που επιδιώκουν να υλοποιηθούν. Αν επιμείνετε τώρα σε αυτά που θέλετε, υπάρχει η προοπτική της μεγάλης επιτυχίας παρά την ύπαρξη του κινδύνου. Πρέπει να προχωράτε συγκρατημένα, γιατί κάθε πρόωρη κίνηση μπορεί να αποβεί καταστροφική. Ζητήστε τη βοήθεια κάποιου οικείου σας και αποφύγετε την παθητική στάση. Αν θέλετε να πετύχετε, προετοιμάστε τον εαυτό σας και περιμένετε την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή γιατί βρίσκεστε σε ένα σημείο σκληρό και επικίνδυνο. Ηρεμήστε και ανασυγκροτήστε τις δυνάμεις σας για να φτάσετε στον τελικό σκοπό σας.

 

ΑΛΟΓΟΑΛΟΓΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6 Ιουνίου – 6 Ιουλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Μέταλλο, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Δίδυμος, ΦΥΣΗ: Αρσενική (Γιανγκ), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Τοπάζι, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Τριαντάφυλλο, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 7 & 0, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 11:00 πμ – 13:00 μμ, ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο, Μαύρο, Άσπρο & Πορτοκαλί, ΕΠΟΧΗ: Καλοκαίρι, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Νότια

Το Άλογο είναι το έβδομο ζώδιο της Κινέζικης Αστρολογίας. Συμβολίζει την ελεύθερη βούληση και την ελευθερία γενικότερα. Τα Άλογα είναι πολύ κοινωνικά και κάνουν πολύ εύκολα φίλους. Τους αρέσουν τα μέρη με πολυκοσμία, οι πολύωρες συζητήσεις και είναι πολύ καλοί συνομιλητές αφού τους αρέσει να ακούν τους άλλους.

Η χρονιά αυτή ευνοεί ιδιαίτερα εσάς που έχετε ήδη ξεκινήσει και μελετήσει καλά τα σχέδιά σας, μπορείτε μέσα στο 2016 να ολοκληρώσετε αρκετούς στόχους και να αλλάξετε πολλά από το καλοκαίρι και μετά. Από το Μάρτιο τα επαγγελματικά σας θα βελτιωθούν και θα μπορέσετε να εφαρμόσετε νέες ιδέες που έχετε, μην σας φοβίζουν οι προκλήσεις θα σας βοηθήσουν να δείξετε τι πραγματικά αξίζετε. Δώστε όλη σας τη προσοχή σε γραφειοκρατικά θέματα, θα πρέπει να ακολουθείτε τη νόμιμη οδό σε ότι και αν κάνετε μέσα στο 2016, ώστε να αποφύγετε νομικά προβλήματα. Κατά το πρώτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους τα οικονομικά σας θα δοκιμαστούν, όμως θα καταφέρετε να φέρετε εις πέρας κάθε δυσκολία αρκεί να διαχειριστείτε καλά τα οικονομικά σας. Ακόμα και αν σκεφτείτε την δυνατότητα ενός δανείου καλό είναι να την αποφύγετε το 2016. Στη συναισθηματική σας ζωή το 2016 δεν θα υπάρχουν ημίμετρα, όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι και τον Ιούλιο, ότι αξίζει θα παραμείνει στη ζωή σας είναι το μόνο σίγουρο. Η ανάγκη για ανεξαρτησία που νιώθετε ίσως σας κάνει λίγο αναποφάσιστους, μια συζήτηση θα βοηθήσει να κατανοήσετε πολλά για τις σχέσεις σας αλλά και για σας τους ίδιους. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ευνοεί περισσότερο τον αισθηματικό σας τομέα και όλα βρίσκουν πλέον την ισορροπία τους.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ: Τα Άλογα είναι υπερήφανα και αγαπούν την ελευθερία, είναι πολύ έξυπνα και ευφυή και ο χαρακτήρας τους είναι αυθεντικός.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ: Τα Άλογα είναι ασταθή, παρορμητικά, αγχώνονται εύκολα και αρκετές φορές φέρονται πολύ εγωιστικά.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Μάρτιος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016:27/3, 5/07, 13/09

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016 : 9/1, 16/2, 7/8

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 7, 18, 23
Χρησμός I Ching: (52) ΓΚΕΝ – Βουνό πάνω σε βουνό, Η ηρεμία

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η αληθινή γαλήνη σημαίνει να είστε ήρεμοι την ώρα της ηρεμίας και να δραστηριοποιείστε την ώρα της δράσης. Με αυτό τον τρόπο η ηρεμία και η κίνηση είναι σύμφωνες με τις ανάγκες της στιγμής και έτσι υπάρχει πάντα φως στη ζωή. Όταν με αυτό τον τρόπο πετύχετε την κατάσταση γαλήνης μπορείτε και πάλι να στραφείτε προς τον εξωτερικό κόσμο. Τότε δεν θα βλέπετε πια τον κόσμο σαν ένα πεδίο μάχης και αναταραχής των ατομικών υπάρξεων και έτσι θα αποκτήσετε την ειρήνη του νου που είναι απαραίτητη για να κατανοήσετε τους μεγάλους νόμους του σύμπαντος και θα ενεργήσετε σε αρμονία με αυτούς. Όταν ενεργείτε από αυτά τα βαθιά επίπεδα, δεν κάνετε ποτέ λάθη.

 

ΠΡΟΒΑΤΟΠΡΟΒΑΤΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Ιουλίου – 6 Αυγούστου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Σελήνη, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Καρκίνος, ΦΥΣΗ: Θηλυκή (Γιν), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Σμαράγδι, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Δελφίνο, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 8 & 6, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 13:00 μμ – 15:00 μμ, ΧΡΩΜΑ: Μπλε, Κίτρινο & Πράσινο, ΕΠΟΧΗ: Καλοκαίρι, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Νότια, Νοτιοδυτικά

Το Πρόβατο είναι το όγδοο κατά σειρά ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Συμβολίζει τα βαθιά συναισθήματα και την υψηλή αισθητική. Τα Πρόβατα είναι πολύ ευαίσθητα, έχουν ευγένεια και πολύ καλούς τρόπους. Τους αρέσει πολύ οτιδήποτε ωραίο, έχουν εξαιρετική αισθητική και έντονη κλίση προς τις τέχνες.

Η χρονιά αυτή θα σας δώσει τις ευκαιρίες που περιμένετε καιρό τώρα και θα έχετε μεγαλύτερη αισιοδοξία, ώστε να καταφέρετε ότι δεν μπορέσατε τα τελευταία χρόνια. Πλέον σας δίνετε η ώθηση να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε αυτά που επιθυμείτε στα επαγγελματικά σας, προγραμματίστε καλά τις κινήσεις που θέλετε να κάνετε και ενεργήστε με αργά και σταθερά βήματα. Η σκληρή δουλειά θα αποδώσει ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο του 2016 όπου θα δείτε τα έσοδά σας να αυξάνονται και θα νιώσετε μια μεγάλη ικανοποίηση για ότι πράξατε το χρονικό διάστημα αυτό. Τα συναισθηματικά σας τη χρονιά αυτή ευνοούνται πολύ και κάθε σχέση μπορεί να βελτιωθεί, ότι σας προβλημάτιζε μέχρι τώρα θα επιλυθεί μέσω της ειλικρίνειας και του λόγου. Μετά το Ιούνιο, σχέσεις από το παρελθόν ίσως έρθουν και πάλι στο προσκήνιο, ότι είναι στο παρελθόν καλύτερα να παραμείνει εκεί, μην αφήσετε κανέναν να διαταράξει την ηρεμία σας και μην δώσετε δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που δεν την αξίζει πραγματικά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ: Τα Πρόβατα διακρίνονται για την ευαισθησία, την ευγένεια και την στοργικότητά τους. Είναι γενναιόδωρα, δημιουργικά και έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ: Τα πρόβατα είναι απαισιόδοξα, μελαγχολικά και πολύ ανασφαλή. Είναι ντροπαλά και αναποφάσιστα και δεν αντέχουν τις ευθύνες.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Μάρτιος, Απρίλιος, Οκτώβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 3/7, 9/8, 4/11

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 17/03, 7/05, 16/8

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 9, 12, 20

Χρησμός I Ching: (48) ΓΙΝΓΚ – Νερό πάνω σε ξύλο, Το πηγάδι

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι αλήθεια ότι αν ένα πηγάδι χτίζεται με πέτρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο προχωρούν οι εργασίες, αλλά το έργο δεν είναι μάταιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι το νερό διατηρείται καθαρό. Έτσι και στη ζωή υπάρχουν περίοδοι κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να βάζετε τον εαυτό σας σε τάξη. Σε τέτοιες περιόδους δεν κάνετε τίποτα για τους άλλους, κι όμως το έργο σας είναι αξιόλογο, γιατί ενισχύοντας τις δυνάμεις σας και τις ικανότητές σας μέσω της εσωτερικής ανάπτυξης, μπορείτε αργότερα να εκπληρώσετε πολύ περισσότερα. Το πηγάδι συμβολίζει ότι οι λύσεις βρίσκονται μέσα σας.

 

ΠΙΘΗΚΟΣΠΙΘΗΚΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ήλιος, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Λέων, ΦΥΣΗ: Αρσενική (Γιανγκ), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Χρυσόλιθος, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Γλαδιόλα, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 9 & 5, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 15:οο μμ – 17:00 μμ, ΧΡΩΜΑ: Χρυσό, Βιολετί, Άσπρο & Πράσινο, ΕΠΟΧΗ: Καλοκαίρι, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Δυτικά, Νοτιοδυτικά

Ο Πίθηκος είναι το ένατο ζώδιο της Κινέζικης Αστρολογίας. Συμβολίζει την εξυπνάδα, την καινοτομία και την εφευρετικότητα. Ο Πίθηκος είναι το πιο έξυπνο ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Όσοι έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Πιθήκου, διακρίνονται για την εξυπνάδα, την ευφυΐα και την εφευρετικότητά τους.

Το έτος του Πιθήκου για πού ανήκετε στο αντίστοιχο ζώδιο μπορεί να είναι πολύ ευνοϊκή, αρκεί να μην σας παρασύρει η βιασύνη ή η παρορμητικότητα της φωτιάς που εκφράζεται έντονα μέσα στο 2016. Το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι το πιο ευνοϊκό για σας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε. Τα συναισθηματικά σας θα βελτιωθούν πολύ και θα βιώσετε μεγάλη σταθερότητα και ασφάλεια, κάθε δέσμευση ευνοείται και θα σας φέρει την ευτυχία. Μην υπολογίζεται σε άτομα ή σχέσεις από το παρελθόν που δεν σας έχουν δείξει τον απαραίτητο σεβασμό και αγάπη, μέσα στο 2016 κάτι νέο για σας θα υπάρξει που θα σας δώσει αυτά που χρειάζεστε και θα νιώσετε ολοκληρωμένοι. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και θα γνωρίσετε πολλά νέα πρόσωπα που θα σας κάνουν να νιώσετε ξεχωριστοί. Στον επαγγελματικό σας τομέα κατευνάστε την ανυπομονησία σας, μετά τον Μάιο οι αποφάσεις που θα πάρετε στα επαγγελματικά σας θα είναι σημαντικές, ίσως ξεκινήσετε κάτι νέο ή δοκιμάσετε κάποια νέα ιδέα που έχετε, κάτι που θα καθορίσει τα οικονομικά σας που θα βελτιωθούν πολύ μετά το Σεπτέμβριο του 2016.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ: Οι Πίθηκοι είναι πολύ έξυπνοι και γοητευτικοί. Είναι έντιμοι, εφευρετικοί και ευέλικτοι.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ: Οι Πίθηκοι είναι περίεργοι και έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται τους άλλους. Συχνά γίνονται απρόσεκτοι και καμιά φορά δειλιάζουν.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Φεβρουάριος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 17/02, 8/07, 12/09

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 1/06, 16/08, 17/12

Τυχεροί αριθμοί του 2016 : 16, 19, 22

Χρησμός I Ching: (8) ΜΠΙ – Νερό πάνω σε γη, Συνένωση

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ήρθε η ώρα να ενωθείτε με κάποιους ανθρώπους, για να μπορέσετε να συμπληρωθείτε και να βοηθηθείτε. Η επιλογή σας πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Επιλέξτε ανθρώπους που έχετε κοινούς στόχους και κοινά πιστεύω, γιατί μόνο τότε η συνύπαρξη θα είναι εποικοδομητική. Βέβαια, θα πρέπει να φροντίσετε και τις σχέσεις που ήδη έχετε. Πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, να ξεχωρίζετε και να αξιολογείτε τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας, γιατί αυτή τη στιγμή έχετε ανάγκη μόνο από άξιους, έμπιστους και ισχυρούς συνοδοιπόρους. Μέσα από ένα αρμονικό και ισορροπημένο σύνολο, θα μπορέσετε να αναπτυχθείτε, να προοδεύσετε και να φτάσετε στην επιτυχία. Εδώ λοιπόν επισημαίνεται ότι η ένωση των δυνάμεων και η σύμπραξη, που οδηγεί με σταθερά βήματα σε ένα καλό αποτέλεσμα.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣΠΕΤΕΙΝΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Παρθένος, ΦΥΣΗ: Θηλυκή (Γιν), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Κίτρινος Χαλαζίας, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Αστέρι, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 1 & 0, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 17:00 μμ – 19:00 μμ, ΧΡΩΜΑ: Πράσινο & Καφέ, ΕΠΟΧΗ: Φθινόπωρο, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Δυτικά

Ο Πετεινός, είναι το δέκατο ζώδιο του Κινέζικου Ζωδιακού Κύκλου. Συμβολίζει την τύχη, την τιμή και την υπερηφάνεια. Οι Πετεινοί, είναι άτομα πολύ παρατηρητικοί και εστιάζουν πολύ στις λεπτομέρειες. Είναι πολύ κοινωνικοί, ομιλητικοί και θέλουν να έχουν γνώμη και άποψη για τα πάντα.

Το 2016 οι Πετεινοί θα επανεξετάσετε πολλά απ’ όσα σκεφτόσασταν ή θέλατε μέχρι τώρα, ο τρόπος που λειτουργούσατε μέχρι σήμερα και οι προτεραιότητές σας πλέον θα γίνουν πολύ διαφορετικές γιατί εσείς θα αποφασίσετε να αλλάξετε ριζικά πολλά πράγματα στη ζωή σας. Μέχρι και Ιούνιο μπορείτε να προωθήσετε κάθε σχέδιο που έχετε στα επαγγελματικά σας, το τελευταίο τρίμηνο του έτους ότι ξεκινήσετε θα αποδώσει και θα είστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι πρώτοι μήνες του 2016 ευνοούν πολύ την εκμάθηση μια νέας δεξιότητας στον επαγγελματικό σας τομέα που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέες γνώσεις και να βελτιώσετε πολύ την επαγγελματική σας πορεία. Τα οικονομικά σας θα είναι αρκετά ικανοποιητικά και σταθερά, αρκεί να προσέξετε τα περιττά έξοδα και να επενδύσετε τα χρήματά σας σωστά. Πλέον μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα την συναισθηματική σας ζωή, σας είναι ευκολότερο να δείτε πιο ξεκάθαρα τι συμβαίνει. Τον Ιανουάριο θα ξεπεράσετε κάθε αμφιβολία που υπάρχει στις σχέσεις σας και θα ξεδιαλύνετε πολλά αρκεί να συζητήσετε ειλικρινά με τα άτομα που αγαπάτε και να κατανοήσετε πως αισθάνονται.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Οι Πετεινοί, είναι κοινωνικοί, ομιλητικοί και γοητευτικοί. Είναι ισορροπημένοι, γενναιόδωροι και έχουν τάξη στη ζωή τους.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Οι Πετεινοί, είναι συνήθως πολύ εκκεντρικοί και επικριτικοί με τους άλλους.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Ιανουάριος, Απρίλιος, Σεπτέμβριο

Ευνοϊκές μέρες του 2016: 6/01, 14/04, 12/09

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2016: 4/07, 21/08, 16/12

Τυχεροί αριθμοί του 2015 : 11, 13, 26

Χρησμός I Ching: (46) ΣΕΓΚ – Γη πάνω σε άνεμο, Η άνοδος

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η άνοδος των καλών στοιχείων δεν αντιμετωπίζει εμπόδια και έτσι συνοδεύεται από μεγάλη επιτυχία. Η άνοδος δεν μπορεί να γίνει με τη βία, αλλά με τη μετριοπάθεια και την προσαρμοστικότητα. Όσο υποστηρίζεστε από ευνοϊκές περιστάσεις, θα προοδεύετε. Ίσως τώρα πρέπει να επιδιώξετε να συναντηθείτε με ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά που μπορούν να σας βοηθήσουν. Δεν χρειάζεται να φοβάστε, γιατί η επιτυχία είναι σίγουρη. Οφείλετε να εργάζεστε, γιατί η δραστηριότητα φέρνει καλή τύχη. Η προσπάθεια και ο ενθουσιασμός σας προωθούν την άνοδο. Διαχειριστείτε την άνοδό σας με εσωτερική δύναμη και πειθαρχία.

 

ΣΚΥΛΟΣΣΚΥΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Ξύλο, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Ζυγός, ΦΥΣΗ: Αρσενική (Γιανγκ), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Διαμάντι, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Ταγέτης, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 4 & 9, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 19:00 μμ – 21:00 μμ, ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο, Άσπρο & Ασημί, ΕΠΟΧΗ: Φθινόπωρο, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Δυτικά, Βορειοδυτικά

Ο Σκύλος, είναι το ενδέκατο ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Συμβολίζει την υπομονή, την εμπιστοσύνη και την δικαιοσύνη. Οι Σκύλοι είναι πολύ έμπιστα άτομα. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που αν κάποιος τους έχει δίπλα του, μπορεί να είναι ήσυχος ότι έχει ένα στήριγμα για τα δύσκολα.

Η οργάνωση και η αποφασιστικότητα είναι πολύ σημαντική για τους Σκύλους το 2016. Κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι, όμως θα σας δώσουν την ευκαιρία να κατανοήσετε πως πρέπει να κινηθείτε για να αντεπεξέλθετε στα εμπόδια που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Μέχρι και τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εστιάσετε στον επαγγελματικό και οικονομικό σας τομέα, επιμείνετε σε ότι κάνετε, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τακτική απλά βάλτε όλη σας την ενέργεια στους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Την άνοιξη κάποια απρόσμενα έξοδα μπορεί να σας αγχώσουν, όμως δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, θα καταφέρετε να ισορροπήσετε την οικονομική σας κατάσταση και θα τη κρατήσετε σταθερή αρκεί να περιορίσετε τα περιττά έξοδα. Για κανένα λόγο μην κάνετε παράτολμες κινήσεις και ενέργειες που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος για σας το 2016, κάντε υπομονή και θα δείτε αποτελέσματα από το Ιούνιο και μετά. Τα αισθηματικά σας ανανεώνονται και κάθε ένταση πλέον τελειώνει, η κατανόηση είναι το κλειδί όπως και η φροντίδα που δείχνεται στα άτομα που αγαπάτε. Από τον Ιούλιο όλες οι καταστάσεις θα εξομαλυνθούν και σημαντικές γνωριμίες θα αλλάξουν πολλά στη ζωή σας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ: Οι Σκύλοι, είναι πιστοί, υπομονετικοί και έξυπνοι. Διαθέτουν το αίσθημα της δικαιοσύνης και είναι πολύ ειλικρινείς.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ: Οι Σκύλοι, είναι μοναχικοί και υποχωρητικοί, όμως καμιά φορά μπορούν να γίνουν επικριτικοί και εκδικητικοί.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Ιούλιος

Ευνοϊκές μέρες του 2015: 5/02, 19/03, 2/07

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2015: 13/01, 5/06, 17/08

Τυχεροί αριθμοί του 2015 : 5, 7, 21

Χρησμός I Ching: (53) ΤΖΙΕΝ – Άνεμος πάνω σε βουνό, Πρόοδος, ανάπτυξη

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με μέθοδο μπορείτε να επιτύχετε το στόχο σας. Το εξάγραμμο αυτό δείχνει ότι είστε μόνοι σας και αρχίζετε τώρα τη σταδιοδρομία σας. Αφού κανένας δεν έρχεται να σας βοηθήσει, τα πρώτα σας βήματα είναι αργά και διστακτικά και περιβάλλεστε από κινδύνους. Επίσης, δεχόσαστε πολλές επικρίσεις. Αυτές ακριβώς οι δυσκολίες σας σώζουν από βιαστικές και πρόχειρες ενέργειες και η πρόοδός σας θα είναι επιτυχής. Σεβαστείτε το ρυθμό της ανόδου σας και προχωρήστε με πειθαρχεία προς την ολοκλήρωση του στόχου σας. Η πορεία σας είναι επιτυχημένη, όμως δεν πρέπει να είστε βιαστικοί, δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται.

 

ΓΟΥΡΟΥΝΙΓΟΥΡΟΥΝΙ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης & Δίας, ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Μέταλλο, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΖΩΔΙΟ: Σκορπιός, ΦΥΣΗ: Θηλυκή (Γιν), ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ: Ρουμπίνι, ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΤΟ: Χρυσάνθεμο, ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: 1 & 2, ΤΥΧΕΡΕΣ ΩΡΕΣ: 21:00 μμ–23:00 μμ, ΧΡΩΜΑ: Άσπρο & Κόκκινο, ΕΠΟΧΗ: Φθινόπωρο, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ: Βόρεια

Το Γουρούνι, είναι το δωδέκατο ζώδιο του Κινέζικου Ζωδιακού Κύκλου. Συμβολίζει την σεξουαλικότητα, την γονιμότητα και την εύνοια της τύχης. Τα Γουρούνια, χαρακτηρίζονται από υπομονή, τιμιότητα και ειλικρίνεια.

Η χρονιά αυτή σας ευνοεί πολύ καθώς σας δίνει μεγάλη ανεξαρτησία, τα πάντα εξαρτώνται από το πώς θα δράσετε εσείς απέναντι σε κάθε κατάσταση. Οι κοινωνικές επαφές που θα κάνετε το 2016 θα σας βοηθήσουν πολύ στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία, επενδύστε σε αυτές και θα μπορέσετε να αντλήσετε θετικά στοιχεία και βοήθεια από τα σωστά άτομα. Θα πρέπει να είστε πολύ διπλωματικοί και να αποφύγετε κάθε ένταση ή ρήξη στα επαγγελματικά σας είτε αυτό αφορά συναδέλφους είτε συνεργάτες ή προϊσταμένους, κρατήστε τα σχέδιά σας κρυφά μέχρι να φτάσει η ώρα της υλοποίησης, μην εμπιστευτείτε τρίτα άτομα παρά μόνο αν σας έχουν αποδείξει πως αξίζουν την εμπιστοσύνη σας. Από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στον τομέα των οικονομικών σας, λόγω κάποιων αναγκαίων εξόδων που θα χρειαστεί να κάνετε, από τις 15 Οκτωβρίου και μετά τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν αρκετά. Νέες γνωριμίες που θα συμβούν από εκεί που δεν το περιμένετε θα σας ανανεώσουν και θα σας δώσουν νέες προοπτικές για το μέλλον. Για όσους είστε ήδη σε μια σχέση όλα θα γίνουν πιο ομαλά αρκεί να δείξετε και εσείς καλή θέληση προς τον σύντροφό σας, είναι μια πολύ καλή περίοδος για να αναθεωρήσετε πολλά, όπως και για να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης σας και γενικότερα της ζωής σας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ: Τα Γουρούνια, είναι κοινωνικά και έντιμα. Διαθέτουν μεγάλη υπομονή και είναι φιλήσυχα.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ: Τα Γουρούνια μπορεί κάποιες φορές να γίνουν συντηρητικά και απαισιόδοξα.

Ευνοϊκότεροι μήνες του 2016: Μάρτιος, Οκτώβριος, Νοέμβριος

Ευνοϊκές μέρες του 2015: 19/03, 15/10, 2/11

Δυσμενείς Ημερομηνίες του 2015: 12/05, 6/08, 13/09

Τυχεροί αριθμοί του 2015 : 1, 5, 17

Χρησμός I Ching: (7) ΣΙΡ – Γη πάνω σε νερό, Η στρατιά

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για πολεμήσετε και να κατακτήσετε τους στόχους σας ή για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας. Για να τα καταφέρετε και να επιτύχετε, χρειάζεστε αυστηρή πειθαρχεία και οργάνωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, είναι απαραίτητο να αναπτύξετε τις ικανότητές σας και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας. Στην πορεία προς την επίτευξη των στόχων σας, φροντίστε να είστε δίκαιοι και προσεκτικοί, όταν ολοκληρώσετε την πορεία σας αποφύγετε την έπαρση και τις αδικίες, γιατί μπορούν να αποβούν καταστροφικές. Μην ξεχνάτε ότι η κατάκτηση ενός στόχου απαιτεί ισορροπία, δικαιοσύνη, πειθαρχεία, δύναμη και ισχυρή θέληση.

 

196752_1007619164492_6904_n  Κωνσταντίνος Πάππας
Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση