Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Spread the love

Μια εξαίρετη επιλογή για άθληση, χαλάρωση και ψυχαγωγία

Χιονοδρομικό01

O Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας. Κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα, με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά, γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο.

Από τον Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, σε υψόμετρο 1.600 – 2.250 μέτρα, λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, και αρτιότερα οργανωμένο, χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. Διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων, το συνολικό μήκος των οποίων φθάνει τα 36 χλμ. περίπου. Το μήκος κατάβασης κάθε πίστας κυμαίνεται από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Και για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας “μαύρες” διαδρομές, με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή αδρεναλίνη.

Στο Κέντρο λειτουργούν δύο καφετερίες-σαλέ και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Από φέτος μάλιστα λειτουργεί, στη θέση Κελάρια 1750, κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τον πιο 41 σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Εμείς

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση