ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ

ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ
Spread the love

Η χειρομαντεία είναι η επιστήμη που προβλέπει την εξέλιξη του ανθρώπου με βάση τα χαρακτηριστικά και τις γραμμές του χεριού. Οι γραμμές των χεριών σχηματίζονται μέχρι τον 5ο μήνα της κύησης και παραμένουν ίδιες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου (αυτό ισχύει μόνο για τις βασικές γραμμές και όχι για τις δευτερεύουσες). Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι τα συμπεράσματα που βγαίνουν, μέσω της χειρομαντείας, στηρίζονται σε σταθερά δεδομένα και όχι σε αυθαίρετες εικασίες.

Η χειρομαντεία είναι μια πανάρχαιη επιστήμη, γνωστή εδώ και 5000 χρόνια. Αρκετοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να μελετούν τις γραμμές, το σχήμα και το χρώμα του χεριού, ονομάζοντας την επιστήμη τους αυτή ‘siang cheou’ (3000 π. Χ.). Οι αρχαίοι Κινέζοι χρησιμοποίησαν την επιστήμη αυτή και σαν ιατρική διάγνωση παθήσεων. Την ίδια περίπου περίοδο, οι αρχαίοι Ινδοί έδωσαν ώθηση στην εξέλιξη της ανάλυσης του χεριού, προσθέτοντας την ανάλυση αυτή σε μια ευρύτερη επιστήμη η οποία ερμήνευε και προέβλεπε την ανθρώπινη φύση και το πεπρωμένο εξετάζοντας το πρόσωπο, το μέτωπο και τις γραμμές του χεριού. Επίσης, στην αρχαία Ινδία συναντάμε και γραπτές αναφορές για την χειρομαντεία στα ιερά κείμενα «Βέδες» (1500- 1300 π. Χ.). Με την χειρομαντεία είχαν ασχοληθεί και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι οι οποίοι την θεωρούσαν μια από τις απόκρυφες επιστήμες και την γνώση της κατείχε το ιερατείο. Στην αρχαία Αίγυπτο η χειρομαντεία διδασκόταν μόνο σε ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως και όλες οι απόκρυφες επιστήμες. Την χειρομαντεία την συναντάμε και στην αρχαία Ελλάδα. Κορυφαίοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι όπως ο Αναξαγόρας (500- 428 π. Χ.) και ο Αριστοτέλης (384- 323 π. Χ.) τονίζουν την μεγάλη σημασία που έχουν τα χέρια για τον άνθρωπο. Σήμερα, η χειρομαντεία εφαρμόζεται ως μαντική τέχνη η οποία ερμηνεύει το παρελθόν και προβλέπει το μέλλον. Ίσως, λοιπόν, η χειρομαντεία να είναι μια από τις εγκυρότερες γνωστές μαντικές τέχνες!

Αν κοιτάξουμε τις παλάμες μας, θα δούμε ότι έχουν πάνω τους σχηματισμένες πολλές γραμμές! Οι γραμμές αυτές χωρίζονται σε κύριες οι οποίες είναι: α) η γραμμή της ζωής, β) η γραμμή της κεφαλής και γ) η γραμμή της καρδιάς και δευτερεύουσες   οι οποίες είναι: α) η γραμμή της τύχης, β) η γραμμή του ήλιου και γ) η γραμμή της υγείας, όλες οι υπόλοιπες γραμμές ονομάζονται βοηθητικές. Παρακάτω, εξηγούμε με λίγα λόγια τις τρείς κύριες γραμμές.

350px-Les_lignes_de_la_main_Artlibre 1) ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ (2)

Η γραμμή της κεφαλής, προσδιορίζει καθετί που έχει σχέση με τον εγκέφαλο και την ευφυΐα, δηλαδή το κεφάλι τόσο οργανικά όσο και λειτουργικά. Αρχίζει από το ίδιο σημείο που αρχίζει και η γραμμή της ζωής. Η γραμμή της ζωής δείχνει την πνευματική στάση του ατόμου ως προς τη σταδιοδρομία του, το κοινωνικό περιβάλλον, τη ζωή γενικά και τις δυνατότητές του για επιτυχία. Επίσης, στη γραμμή της κεφαλής φαίνονται τα τραύματα στο κεφάλι, η νευρασθένεια, όλες οι εγκεφαλικές παθήσεις, η μνήμη και οι διανοητικές ικανότητες του ατόμου.

 2) ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (3)

Η γραμμή της καρδιάς, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του χεριού που αναφέρονται στα ανθρώπινα συναισθήματα. Είναι πιθανό να λείπει από το ένα χέρι σε ποσοστό 20‰, δε λείπει όμως ποτέ και από τα δυο χέρια. Η γραμμή της καρδιάς δείχνει τη συναισθηματική συμπεριφορά του ατόμου, αν είναι εγκάρδιο και γενναιόδωρο ή ψυχρό και εσωστρεφές. Επίσης, δείχνει ειδικές πτυχές της υγείας και όλες τις ψυχολογικές καταστάσεις που συνδέονται με υποθέσεις της καρδιάς. Η γραμμή της ζωής είναι η γραμμή του έρωτα, της χαράς, του πόνου και των συγκινήσεων.

 3) ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (1)

Η γραμμή της ζωής είναι η σπουδαιότερη απ’ όλες τις γραμμές της παλάμης.   Αρχίζει από την περιοχή ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και καταλήγει στη βάση του αντίχειρα. Σε μερικά χέρια μπορεί να μην εμφανίζονται καθόλου οι γραμμές της κεφαλής ή της καρδιάς, πάντα όμως φαίνεται η γραμμή της ζωής εφόσον υπάρχει ζωή. Η γραμμή της ζωής δείχνει την διάρκεια και την πορεία της ζωής του ατόμου, κάποια στοιχεία για την υγεία του και πληροφορίες για τον χαρακτήρα του ατόμου.

 

 

 

196752_1007619164492_6904_n

 

 

 

 

Του Κωνσταντίνο Πάππα

Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση