Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια / CTY Greece

Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια / CTY Greece
Spread the love

Ολοκλήρωση Θερινών Προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece

CTY _2402

Με τη συμμετοχή 183 παιδιών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 τα δύο Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές – υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την περσινή πρώτη χρονιά – είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, δύο θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές έλαβαν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα, το Θερινό Πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων (28/06/2015-17/7/2015), ημερήσιας φοίτησης (Summer Day Camp), το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη χρονιά, προσέφερε σε 47 μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης μέσα από διαδραστικά μαθήματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα Βιολογίας, Μαθηματικών, Επιστήμης & Μηχανικής αλλά και Συγγραφής.

Παράλληλα, στο Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων (28/06/2015-17/7/2015), με διαμονή στο Κολλέγιο Ανατόλια και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (Residential Summer Camp) – το μεγαλύτερο πρόγραμμα του CTY Greece που υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά – 136 μαθητές Γυμνασίου έως και Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου όπως Κρυπτολογία, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημεία στην Κοινωνία, και Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και Φιλοσοφία, Βασικές Αρχές Μικροοικονομίας και Γενετική.

CTY_5141

CTY_5040

CTY_4840

CTY_4800

CTY_2505

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:

  • Περισσότεροι από 3.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις επιλογής για τα προγράμματα του CTY Greece από το 2013 έως το 2015
  • Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 14 πόλεις της Ελλάδας
  • Από τα επιλέξιμα παιδιά, 47 μαθητές παρακολούθησαν το Summer Day Camp (Θερινό Πρόγραμμα για Μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού) και 136 μαθητές Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν στα αγγλικά το Residential Summer Camp (Θερινό Πρόγραμμα για Μαθητές Γυμνασίου- Α΄ Λυκείου)
  • Τα 2/3 των συγκεκριμένων παιδιών (113 μαθητές) προέρχονται από δημόσια σχολεία
  • Το 1/5 των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα
  • Το 1/4 των μαθητών προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη
  • Αξιόλογη συμμετοχή σε μαθητές είχαν, το Ηράκλειο, η Αλεξανδρούπολη και η Λάρισα.
  • Στα Θερινά Προγράμματα συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα, όπως Ξάνθη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Αργοστόλι, Καρδίτσα, Λάρισα, Ναύπακτος, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ρέθυμνο.

Tο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση