Βότανα Αδυνατίσματος
Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε ότι τα βότανα δεν είναι καραμέλες. Προσοχή λοιπόν στο τι καταναλώνουμε και αν επιτρέπεται να το καταναλώσουμε. Αν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας συμβουλευόμαστε πρώτα το γιατρό μας.
Η βασική λειτουργία των χαπιών αδυνατίσματος του εμπορίου είναι να περιορίζουν κάπως την όρεξη, επιφέροντας ένα αίσθημα κορεσμού και πληρότητας. Επιπλέον βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μερικά από αυτά έχουν και διουρητική δράση. Όλα τα παραπάνω αποτελέσματα θα έχουμε αν φτιάχνουμε και πίνουμε αφέψημα από συγκεκριμένα βότανα που έχουν αυτές τις ιδιότητες. Πάμε να δούμε ποιά είναι αυτά.
Editor’s Note: Τα κιλά δυστυχώς δε φεύγουν αν δε περιορίσουμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε καθημερινά. Αν το ισοζύγιο της ημέρας είναι θετικό, παίρνουμε βάρος. Αν πάλι είναι αρνητικό, χάνουμε βάρος. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μη περιμένετε κάποιο θαυματουργό σκεύασμα ή ακόμη χειρότερα κάποια εξωτική – διαστημική δίαιτα που θα σας επιτρέψει να μη κόψετε τίποτα από το πιάτο σας και να γίνετε μοντέλα. Απλά δε θα γίνει ποτέ. Τα παρακάτω βότανα θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας, θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τις τοξίνες που μπλοκάρουν τον οργανισμό και το μεταβολισμό και θα σας ξεφουσκώσουν. Τίποτα παραπάνω.
Τσουκνίδα: Υψηλή σε θρεπτικότητα, η τσουκνίδα περιέχει μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών βιταμινών Α και C. Επιπλέον θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα επειδή ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών.
Σιβηριανό Ginseng: Αν και η πρωταρχική του δράση είναι στο νευρικό σύστημα, η επακόλουθη μείωση του stress που προκαλεί βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της ανησυχίας, όταν βρισκόμαστε σε φάση δίαιτας. Επιπλέον εξισορροπεί την όρεξη.
Σέννα (φύλλα αλεξανδρείας): Είναι ένα φυσικό υπακτικό. Προσοχή στη παρατεταμένη χρήση γιατί προκαλεί εθισμό στο έντερο.
Ταραξάκο: Το ταραξάκο ή πικραλίδα είναι ένα από τα καλύτερα αποτοξινωτικά βότανα. Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, προκαλεί διούρηση και τονώνει την επιδερμίδα.
Αλθαία ή δενδρομολόχα: Υψηλής διατροφικής αξίας βότανο, βοηθά το έντερο να αποβάλλει τοξίνες και το ανακουφίζει από φλεγμονές. Επιπλέον είναι ήπιο διουρητικό.
Φτελιά: Έχει παρόμοιες ιδιότητες με την αλθαία. Χρησιμοποιούμε κυρίως το φλοιό και δευτερευόντως τα φύλλα.
Κανέλα: Είναι εξαιρετικό βότανο για το πεπτικό σύστημα με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Φροντίστε μόνο να καταναλώνετε τη γνήσια κανέλα.
Ginger: Και αυτό το βότανο αποτελεί εξαιρετικό αποτοξινωτικό. Καθαρίζει τη πεπτική οδό, τα νεφρά και το ήπαρ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Μάραθος: Ρυθμίζει την όρεξη, προκαλώντας αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον αποτοξινώνει και καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά.
Πως τα καταναλώνω;
Απλά. Φτιάξτε και πιείτε αφέψημα με συνδυασμό των παραπάνω βοτάνων.
Θα σας δώσω παρακάτω μια ενδεικτική συνταγή, περισσότερο για τις αναλογίες των βοτάνων.
- 2 μέρη τσουκνίδα
- 2 μέρη Σιβηριανό ginseng
- 1 μέρος φύλλα σέννας
- 1 μέρος ταραξάκο
- 1 μέρος αλθαία
- 1 μέρος φλοιό φτελιάς
- ½ μέρος φλοιό κανέλας
- ½ μέρος φλοιό πορτοκάλι
- ½ μέρος ξερή ρίζα ginger
- ¼ μέρος μαραθόσπορος
Μετρήστε τις ποσότητες των υλικών σας και αναμείξτε τα καλά σε ένα μεγάλο βάζο.
Αν τα βότανα είναι σε μεγάλα κομμάτια κοπανίστε τα ελαφρώς σε ένα γουδί.
Από αυτό το μείγμα βοτάνων θα παίρνετε κάθε φορά μια ποσότητα, 1-2 κουταλάκια του γλυκού, και θα κάνετε αφέψημα σε μια κούπα βραστό νερό. Το αφήνετε για 10 λεπτά της ώρας και το σουρώνετε. Πιείτε το 2-3 φορές την ημέρα.