Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ
Spread the love

Θεατρικές Παραστάσεις - Χορευτικές Παραστάσεις - Βυσσινόκηπος

 

Το πέρασμα από τον 19ο στον 20ό αιώνα στη Ρωσία. «Όλη η Ρωσία είναι κήπος μας». Μια φράση που ακούγεται συχνά στο έργο του Τσέχωφ. Ένα κτήμα, με έναν υπέροχο κήπο, που ανθίζει, καρπίζει, μα που είναι υποθηκευμένο, λόγω κακής διαχείρισης. Οι τόκοι ανεβαίνουν, τα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται, οι τράπεζες αδιαφορούν για την ομορφιά, τη φήμη ή τη χρησιμότητά του. Τον βγάζουν σε πλειστηριασμό. Ο «Βυσσινόκηπος» θα γίνει οικόπεδα. Η περιοχή θα «αναπτυχθεί», με ένα τσεκούρι να αναλαμβάνει εργασία, καταστρέφοντας μαζί κι αυτούς που αδυνατούν να ακολουθήσουν. Οι ομοιότητες με τη δική μας αρχή του 21ου αιώνα ολοφάνερες. Ένα ίδιο τσεκούρι πάνω από τη δική μας χώρα.

Ο Θίασος ΣυνΘήκη επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει -μέσα από ένα σπουδαίο έργο- για την κρίση της δικής μας εποχής. Για τη δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με «δανεικά, χωρίς ιδανικά», βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με «αυτό που χάνεται», αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κωστής Ζ. Καπελώνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Κεχαγιάς
Εκτέλεση κοστουμιών: Βεστιάριο
Παίζουν: Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Ελένη Μακρή, Αντώνης Ραμπαούνης, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Πάνης Καλοφωλιάς, Άγγελος Κεχαγιάς, Ειρήνη Πανούση, Νίκος Παπαδόπουλος, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαρλέν Σαίτη

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12 €
Μειωμένο: 8 € (φοιτητικό)

Πληροφορίες εκδήλωσης

 

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια , 0030 2106453330, 

Δευτέρα στις 20:00
Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 100′

Είσοδος 8 – 12 ευρώ

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση