Συμφωνία Πανεπιστημίων Ελλάδας – Ιαπωνίας

Συμφωνία Πανεπιστημίων Ελλάδας – Ιαπωνίας
Spread the love

ΑΠΘ

Ανταλλαγές μελών του Διδακτικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού και φοιτητών, προβλέπει η συμφωνία, που υπογράφηκε πριν λίγες εβδομάδες, ανάμεσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Τσιμπά της Ιαπωνίας. Δρομολογείται ήδη, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, η άφιξη δεκαπέντε φοιτητών και δύο συνοδών του Πανεπιστήμιο Τσιμπά στο ΑΠΘ, στα τέλη Αυγούστου, με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι Ιάπωνες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διοργανώνει το ΑΠΘ στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής.

«Η συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Τσιμπά, ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας με την μακρινή μεν, προηγμένη δε, τεχνολογικά, Ιαπωνία προς όφελος των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας» δήλωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης του ΑΠΘ.

Πρόκειται για την τρίτη συμφωνία αυτού του είδους, που υπογράφεται με Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας. Οι δύο προηγούμενες ήταν με το Πανεπιστήμιο της Οκογιάμα, και με το Πανεπιστήμιο του Κόμπε.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση