Τρία κλειδιά για να τονώσουμε την αυτοεκτίμηση μας

Τρία κλειδιά για να τονώσουμε την αυτοεκτίμηση μας
Spread the love

3keys-300x204

Αυτοεκτίμηση είναι η αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι για τον εαυτό τους. Η αντίληψή αυτή καθορίζεται από τη συμπεριφορά που έχουμε προς τον εαυτό μας. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας έχει τις ρίζες του στην οικογένεια που μεγαλώσαμε και στην εκπαίδευση που λάβαμε. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Οτιδήποτε μπορείτε να αλλάξετε αν έχετε την θέληση να το κάνετε. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τρία κλειδιά για να μπορέσουμε να μάθουμε τι θα τονώσει την αυτοεκτίμηση μας και πως θα αλλάξουμε τη συμπεριφορά και τη στάση μας απέναντι στον εαυτό μας.

1. Θετική Στάση

Η θετική στάση απέναντι στις περιστάσεις που θα προκύψουν στην ζωή σας είναι απαραίτητη για να αντεπεξέλθετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας, την οικογένειά σας, τη δουλειά σας κτλ, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας με θετικές σκέψεις κάντε θετικές δηλώσεις στον εαυτό σας. Δείτε τα ταλέντα και τις δεξιότητες σας, μην μειώνετε τον εαυτό σας και καταλάβετε πως έχετε την δύναμη να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, αφήστε στην άκρη κάθε ενοχή και μοιρολατρία. Πάρτε την ζωή σας στα χέρια σας και δουλέψτε συνειδητά με αυτή.

2. Θυμηθείτε τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά σας

Αν είστε ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι πολύ πιθανό να εστιάζετε μόνο στις αποτυχίες της ζωής σας. Όσο θα επικεντρώνεστε εκεί θα συνεχίσετε να έχετε αποτυχίες. Σίγουρα κάποια στιγμή στην ζωή σας τα πράγματα θα έχουν πάει καλά. Επικεντρωθείτε σε αυτές τις καταστάσεις και να συνειδητοποιήστε ότι ΝΑΙ μπορείτε να καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Αν πιστεύετε ότι η ζωή σας είχε περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες, είναι επειδή αντί να μάθετε από αυτές τις αποτυχίες, έχετε επικεντρωθεί στην σκέψη πως είστε ως άτομο αποτυχημένο. Σπάστε αυτήν την σκέψη και δείτε την αποτυχία σαν ένα βήμα που σας φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία. Και μην ξεχνάτε η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας.

3. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να αλλάξετε τα πράγματα που δεν σας αρέσουν

Αλλάξτε ότι δεν σας αρέσει στον εαυτό σας. Αλλάξτε ότι θεωρείτε πως σας κρατά πίσω ή σας κάνει να νιώθετε άβολα προς τον εαυτό σας. Γκρεμίστε ότι σας περιορίζει και δεν σας αφήνει να εξελιχτείτε. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να ξεπεράσει σταδιακά ότι τον κρατά καθηλωμένο και αναπόφευκτα θα αρχίσετε να βλέπετε τα θετικά αποτελέσματα.

Να έχετε θετική στάση, να θυμάστε τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα σας, να αλλάζετε ότι σας περιορίζει και σας μειώνει την εξέλιξη. Αυτά είναι τα τρία βασικά κλειδιά που θα ξεδιπλώσουν την ασπίδα της αυτοεκτίμησης. Γιατί μια ισχυρή αυτοεκτίμηση συμβάλλει θετικά σε κάθε τομέα της ζωής μας.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση