Το Χρυσό μέταλλο στη Μεταφυσικότητα

Το Χρυσό μέταλλο στη Μεταφυσικότητα
Spread the love

x1

Στη μεταφυσικότητα, το χρυσό μέταλλο είναι το ιδανικότερο, η ανώτερη ποιότητα, βαθμίδας και ανώτερη από αυτή δεν υπάρχει. Όπου ακούσουμε τις λέξεις «στέμμα», «κατάφερε το ακατόρθωτο», «βασιλέας», πρόκειται για χρυσό μέταλλο που διαθέτει φυσιολογία αισθήσεων και αριθμολογία ευθυγραμμισμένη με κινήσεις πλανητών, χρυσό αριθμό φ στο σώμα, στη δομή του DNA και αυτό το άτομο θα το δούμε να ξαναγεννιέται όταν μετά από χιλιάδες χρόνια χρειαστεί να επαναληφθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή στις επαναλήψεις ξεκινάμε από το μη τέλειο για να φθάσουμε το τέλειο, ειδικά σε δυνατές μορφές ανθρώπων όπως ο Μέγας Αλέξανδρος.

Έχουμε επανάληψη τρεις φορές μέσα στην αιωνιότητα, μετά σταματάει να υφίσταται. Κάτι που θα μοιάζει, θα ξαναεμφανισθεί και θα είναι κάτι άλλο με διαφορετικές βάσεις και σε καμία περίπτωση με τις προηγούμενες. Φανταστείτε σε έναν υπολογιστή να αλλάζετε το software και να βάζετε νέο λογισμικό που να μοιάζει με το άλλο. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν κάλλιστος στο σώμα, εγκρατής στις ηδονές και γεμάτος αρετές όπως μας αναφέρει, ένα από τα αρχαιότερα Ελληνικά λεξικά, το λεξικό της Σούδας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο ύψιστος και ο ανώτερος σε σημαντικότητα από τους στρατηγούς και από κάθε άλλο στρατιώτη. Στις εκστρατείες, διέσχισε την έρημο χωρίς νερό. Μαζί με τους πολεμιστές του ανέβηκε σε κακοτράχαλα μέρη, χωρίς να δείξει ότι υπερείχε σε κάτι, ήταν ανάμεσά τους, περπατώντας δίπλα τους γι’ αυτό ήταν Μέγας.

Οι αναφορές επιβεβαιώνουν με ακρίβεια πτυχές της ουσίας του (Λεξικό της Σούδας, 1854, σελ. 69). Aν διαβάσει κάποιος με προσοχή το απόσπασμα, διαπιστώνει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εγκρατής στην ηδονή, διότι δεν πλάγιαζε με οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά είχε ερωτευτεί τη Ρωξάνη, τη μέγιστη καλλονή της Ασίας. Και το σπουδαιότερο, ήταν επιμελής εις το θείο.

MYOFs

Αναρωτιέται κανείς, τι ανάγκη είχε άραγε ένας βασιλιάς απ’ όλα αυτά. Αφού ό,τι ήθελε το έπαιρνε, προς τι η εγκράτεια. Μια σκλάβα μπορούσε να ήταν πολύ πιο όμορφη από τη Ρωξάνη και άλλες βασιλοπούλες που γνώριζε. Θα μπορούσε να την είχε στη σκηνή του. Όμως, κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται κάτι στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Το θείο τού υπαγόρευε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, όπως αναφέρεται και στη Σούδα «προς παν καλόν επιτηδειότατος». Αυτό είχε μάθει στα Καβείρια μυστήρια που τον μύησε η Ολυμπία, η μητέρα του.

Αυτά του είχε μάθει και ο Αριστοτέλης στα μετά τα φυσικά, γι’ αυτό τα ιερατεία όλα στον κόσμο άνοιξαν και τον δέχτηκαν ως γιο του Ήλιου. Μπορεί να ήταν ο υψηλότερος βαθμός στους Καβείρους, γιατί δεν είχε μόνο στέμμα σε αυτή τη ζωή αλλά και στην άλλη, στην ύλη και στο πνεύμα. Ήταν γιος του ήλιου για τους ιερείς. Και σε ποιους ιερείς, του μισού πλανήτη. Πόσες δοκιμασίες πρέπει να περάσει ακόμη κι ένας βασιλιάς για να σταθεί στο ύψος που πρέπει. Πολλές!! Να μην παίρνει αυτό που θέλει, αλλά το πρέπον και το σωστό.

Δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα κάτι από τα παραπάνω, το ίδιο συνεχίζει να ισχύει στο θέμα θείου και ηθικής, αλλά ποιος θα μας κάνει αυτό το «μάθημα», είναι από τα δυσκολότερα διότι δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνεται αυτή η διάκριση πάνω στο θέμα «τι παίρνω και τι αφήνω». Ασφαλώς αφήνω αυτό που δηλητηριάζει αλλά είναι αυτό πάντοτε εμφανές; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Χρειάζεται μεγάλη οξυδέρκεια στο νου, για να δούμε αυτά που υπάρχουν και δεν φαίνονται και αυτά που φαίνονται και δεν υπάρχουν.

Όλα αυτά τα αγαθά, το θάρρος, η γενναιότητα, η διορατικότητα, οι δυνάμεις οι υπέρτατες, δεν έχουν τιμή εξαγοράς, είναι αξίες που ξεπερνούν κάθε ύπαρξη. Οι άνθρωποι που έχουν τις προδιαγραφές για μεταφυσική ζουν μέσα τους, με το όνειρο. Δεν είναι αναγκαίο να γίνουν οι ξεχωριστοί άνθρωποι, που δεν θα μιλάνε με κατώτερούς τους, ούτε είναι αναγκαίο να γίνει επάγγελμα, το δώρο της φύσης.Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε χρήσιμους ανθρώπους στη κοινωνία μας με τέτοιες ειδικότητες όπως εναλλακτική θεραπεία, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια για δωρεάν υπηρεσίες.

 

image003 Της Μαρίας Σ. Άνθη
«Η επανάληψη… Το άνοιγμα των πυλών»
Εκδόσεις Δεσμός. Αθήνα 2013

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση