Το ΒΕΤΟΝ7 συμμετέχει στο OPEN HOUSE ATHENS 2015

Το ΒΕΤΟΝ7 συμμετέχει στο OPEN HOUSE ATHENS 2015
Spread the love

afisa2Ημερομηνία: Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015
Ώρα: 12:00-20:00

Είσοδος ελεύθερη

…30 πόλεις, χιλιάδες επισκέπτες, μία ιδέα, ένας θεσμός… Open House Athens 2015: 70 σημεία στην πόλη, ένα σαββατοκύριακο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που σε προσκαλεί να εξερευνήσεις την Aθήνα. 

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Open House Greece, που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide,  διοργανώνει το πέμπτο κατά σειρά Open House στην Ελλάδα, το δεύτερο στην πόλη της Αθήνας.

Το Open House αποτελεί ένα σημαντικό διεθνή θεσμό ανάδειξης και προώθησης της αρχιτεκτονικής, ο οποίος ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. 

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, “οι πόρτες ανοίγουν” (μια μέρα νωρίτερα) αποκλειστικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου μαθητές και σπουδαστές έχουν ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης στην οποία κατοικούν. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, τα κτίρια θα ανοίξουν για το ευρύ κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να χαράξει τη δική του πορεία μέσα στην πόλη και να επιλέξει τα κτίρια που θέλει να γνωρίσει. Οι επισκέπτες ξεναγούνται κατά ομάδες, με τη βοήθεια των εθελοντών της δράσης, ενώ οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν απαιτείται προκράτηση, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης.

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7
Το Beton7 δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009 με στόχο να αποτελέσει χώρο έλξης για νέες ιδέες και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Συνδυάζει με πρωτοποριακό τρόπο τις τέχνες μεταξύ τους, προβάλλει νέους καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη έκφραση που περιλαμβάνει στοιχεία από όλες τις τέχνες και ενισχύει το δημιουργικό πειραματισμό. Καθημερινός χώρος συνάντησης καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα σύγχρονης τέχνης.

Γιατί αξίζει να το επισκεφτώ:
To Beton7 αξιοποιώντας τα βασικά και λιτά στοιχεία του κτιρίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση πολιτισμού δημιουργώντας νέες χρήσεις και τρόπους προσέγγισης και προοπτικής της καλλιτεχνικής πρακτικής συμβάλλοντας στο στοχασμό και στη δημιουργία νέου χώρου συλλογικής συνεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα, η σχέση με τις τέχνες να γίνει προσωπική τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους φιλότεχνους.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση