Το σχέδιο του Θεού

Το σχέδιο του Θεού
Spread the love

maxresdefault

Συνέντευξη με τον Δρ. Φυσικών Επιστημών, Κωνσταντίνο Τομόπουλο

GR0800481_TOMOPOULOS_KONSTANTINOS_TRUE2Το σχέδιο του Θεού είναι να συνεισφέρει στην ενέργεια, να της δίνει συνειδητότητα. για να μπορεί να τη μερίζει. Γίνεται αστροενέργεια! Αυτή μερίζεται στο γενικότερο σχέδιο του Θεού. Έτσι μπορεί να φτιαχτεί ένας καινούργιος ήλιος, ένα καινούριο σύμπαν. Ο Θεός αποτελείται από ενέργεια και συνειδητότητα.

Κύριε Τομόπουλε, κάποια στιγμή το φως εμφανίζεται ως ενέργεια και άλλοτε ως κύμα;

Το φως εμφανίζεται ως ενέργεια, είναι το κβάντουμ της ενέργειας.

Δηλαδή;

Η ενέργεια έχει κβάντα, κομματάκια δηλαδή, δεν είναι συνεχής. Είναι διαιρεμένη σε κβάντα και γι’ αυτό το λόγο έχουμε τόσα πολλά πράγμα και τόσο πολύπλοκα. Κι αυτό γιατί είναι καμωμένα όλα από ενέργεια τα οποία αποφάσισαν κάποια στιγμή και έγιναν ύλη ή αποφάσισαν να παραμείνουν ενέργεια και πήγαν κάπου να παίξουν ένα ρόλο ενεργειακό.

Ποιο ρόλο;

Όπως π.χ. να κάνουν μια αναδιάρθρωση της ύλης και να δημιουργήσουν την ενέργεια του ήλιου.

Αυτό που λέτε “αποφάσισαν”, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, πώς αποφάσισαν. Έχουν δηλαδή μέσα τους κάποιο αρχικό σχέδιο;

Ακριβώς. Έχουν μέσα τους τη δυνατότητα με τη μορφή συνειδήσεως να αποφασίσουν για την περαιτέρω συμπεριφορά τους. Δηλαδή, το αρχικό σχέδιο του Θεού λέει ότι σας δίνω την ενέργεια την οποία θα χρησιμοποιήσετε προς το συμφέρον σας. Θα προσπαθήσετε να κάνετε ομάδες και συστήματα. Εδώ να τονίσουμε ότι όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο πιο σίγουρα είναι τα συστήματα και τόσο πιο δύσκολα μπορούν να διαλυθούν.

Αυτό το σχέδιο ή τα σχέδια που αποκρύπτονται, θα αποκαλυφθούν ποτέ στον άνθρωπο; Ή, όπως πολλοί ισχυρίζονται, το σχέδιο του Θεού δεν μπορεί να αποκαλυφθεί ποτέ και κανείς δεν θα το μάθει;

Όχι. Η ανθρώπινη ψυχή είναι ένα μέρος της θεϊκής οντότητας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την ανθρώπινη ψυχή, όλο το υπόλοιπο είναι δημιούργημα του Θεού και είναι συστημικά δομημένο. Δηλαδή, σε όποιο μέρος και να πάτε θα βρείτε του ίδιου τύπου άτομα και μόρια. Λέμε, έχει νερό ο Άρης; Το νερό όπου το βάλετε είναι το ίδιο θεωρητικά. Αποτελείται από οξυγόνο και υδρογόνο, αλλά ποιο οξυγόνο και ποιο υδρογόνο θα μετέχει και σε ποιο μόριο, δεν είναι δυνατόν να το καθορίσουμε και να το ελέγξουμε, διότι το γενικό σχέδιο το έχει ο Θεός. Δεν μπορούμε να πούμε ποιο θα πάει πού και πώς θα γίνει, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε όλα αυτά τα κυκλώματα.

Μπορούμε να μπούμε και να τα δούμε με κάποιο τρόπο;

Ναι. Όπως τώρα π.χ. λένε ότι στα εμβρυακά κύτταρα δεν υπάρχει προορισμός, όλα εκεί είναι με το ίδιο DNA, είναι ίδια, αλλά ο προορισμός του τι θα κάνουν είναι θέμα του δημιουργού. Δηλαδή, ο δημιουργός έχει κάνει κύτταρα ώστε όλα να ανανεώνονται, αλλά το σύστημα είναι το ίδιο. Μόνο η ταυτότητα του καθενός κομματιού δεν είναι ίδια παρόλο που είναι όμοια. Υπάρχει ένας βασικός νόμος ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο πράγματα ίδια. Για να υπάρχει κάτι άλλο, θα πρέπει να έχει και κάποια διαφορά ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξή του.

Θα μας πείτε ένα παράδειγμα;

Ας πάρουμε το μόριο του νερού. Το μόριο του νερού είναι υδρογόνο και οξυγόνο, αλλά το κάθε υδρογόνο και το κάθε οξυγόνο έχουν δική τους προσωπικότητα και ταυτότητα. Να το πούμε πιο απλά· σε κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο δρόμο υπάρχει και κάποιος που το οδηγεί, αλλιώς δεν μπορεί να κυκλοφορεί.

Γιατί μέσα στη φύση υπάρχει η πολυπλοκότητα και η πολυμορφία;

Όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν, διότι όσο πιο πολύπλοκα είναι τόσο πιο σίγουρη είναι η επιβίωση. Για την επιβίωση του συστήματος στο οποίο ανήκουν, δοθέντος ότι στο σύμπαν δεν υπάρχει τίποτα ανεξάρτητο, δηλαδή εκτός συστήματος.

Ποιο είναι το σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο;

Το σχέδιο του Θεού είναι να συνεισφέρει στην ενέργεια, τη λεγόμενη σκοτεινή ενέργεια, να της δίνει συνειδητότητα για να μπορεί να τη μερίζει.

Αυτή η σκοτεινή ενέργεια τι είναι και πώς μπορούμε να την ορίσουμε;

Από σκοτεινή ενέργεια αποτελείται όλο το σύμπαν. Είναι μέρος του αιθέρα. Γίνεται καινούργιο άστρο, γίνεται αστροενέργεια. Αυτή μερίζεται στο γενικότερο σχέδιο του Θεού. Έτσι μπορεί να φτιαχτεί ένας καινούργιος ήλιος, ένα καινούριο σύμπαν.

image003
Μαρία Σ. Άνθη ΔημοσιογράφοςΣυγγραφέας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΘΕΟΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ. ΑΘΗΝΑ 2015.
ISBN: 978-960-597-025-3.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση