Το Πνεύμα Είναι Αιθέρας και ο Αιθέρας, Σπείρα

Το Πνεύμα  Είναι Αιθέρας και ο Αιθέρας,  Σπείρα
Spread the love

tumblr_mvjsg8nAgw1s60oo7o1_500Μετά την αιώνια ροή στου σύμπαντος και την ανέλιξή μας δείτε αυτήν την εικόνα πώς αποτυπώνεται στη δυναμική των γεωμετρικών σχημάτων

Η Σπείρα είναι η αιώνια ροή του σύμπαντος είναι η μηχανική της γεωμετρίας του αιθέρα. Ο αιθέρας είναι η πνοή, που εισέπνευσε το σύμπαν, είναι το πνεύμα, ο νους του σύμπαντος. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε τίποτα. Στο σχήμα αυτό απεικονίζεται μία από τις άπειρες και αμέτρητες εκφράσεις του. Δεν είναι εύκολο να μετρηθούν και να εξηγηθούν όλες με μαθηματική ακρίβεια, ούτε να γεωμετρηθούν. Εκφράζονται με σχήματα απίθανα, είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.

tumblr_n04202tC3J1t15s0lo1_250Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σπείρα είναι γνωστή στον αρχαίο κόσμο, χίλια χρόνια πριν από τη γέννηση του Αρχιμήδη. Ο Αρχιμήδης εξέφρασε ολοκληρωμένα θεωρήματα στη γεωμετρία που όμοια δεν έχουν ανακαλυφθεί. Παρόλο που κι εκείνος και άλλοι μαθηματικοί της απόδωσαν διάφορα θεωρήματα και μαθηματικές εξηγήσεις, η σπείρα μέχρι σήμερα δεν έπαψε να ερευνάται από τις επιστήμες. Είναι αυτή που δείχνει την ισότητα μέσα από τη θεία γεωμετρία και την ενότητα μέσα από το θείο νου, το Πνεύμα.  

Εκεί στηρίζεται και υφαίνεται όλη η δημιουργία του κόσμου στη γη και έξω από αυτήν. Στις ουράνιες σφαίρες, στο σύμπαν ολόκληρο. Στην παρακάτω εικόνα,   διακρίνουμε, κύκλους του 80 ° ισογώνιος σπιράλ. Τα λευκά   στίγματα είναι τα κέντρα των κύκλων εφαπτομένης, οι γραμμές είναι οι ακτίνες.

image003 της Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ.7 του Βιβλίου
«Ως δια μαγείας και… κατά γράμμα».
Ηλεκτρονική έκδοση 2013

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση