Το Πέρασμα της Σελήνης από τα Ζώδια

Το Πέρασμα της Σελήνης από τα Ζώδια
Spread the love

Του Κωνσταντίνου Πάππα

Σελήνη στον Κριό

Δίνει μεγάλη ανεξαρτησία και καλή σκέψη η οποία έχει ως στόχο να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας χωρίς να δεχόμαστε εξωτερικές παρεμβάσεις. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση, όμως προσέξτε γιατί το στοιχείο της Φωτιάς που κυριαρχεί μπορεί εύκολα να φέρει τάση για σύγκρουση, παρεξηγήσεις και ανταγωνισμούς. Έχετε τη δύναμη και την ενεργητικότητα να ξεκινήσετε καινούργια σχέδια ή να φέρετε εις πέρας κάτι που έχετε αφήσει στη μέση, όμως μην αφήσετε την ανυπομονησία να σας καταβάλλει γιατί οι βιαστικές κινήσεις δεν θα σας ωφελήσουν. Ο Κριός μυθολογικά εκπροσωπεί το κριάρι και το σύμβολο περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια εκείνους που γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του.

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα εγκεφαλικά ημισφαίρια, τα διάφορα όργανα μέσα στο κεφάλι και τα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη, τα δόντια. Έτσι, κάθε δύσκολη ή αγχωτική μέρα θα φέρει επιπτώσεις επάνω στο κεφάλι, επομένως πονοκεφάλους, νευραλγίες και ένταση.

Σελήνη στον Ταύρο

Η Σελήνη σε αυτό το Ζώδιο έχει πολύ ισχυρή επίδραση. Κάνει τους ανθρώπους να ηρεμούν και να βιώνουν ειρήνη, γαλήνη, σταθερότητα και να αισθάνονται ασφαλείς. Η σταθερή φύση του Ταύρου κάτω από την εναλλαγή της Σελήνης, δίνει απλόχερα καλή διάθεση, δύναμη, επιμονή, υπομονή, σύνεση και αποφασιστικότητα. Προσελκύει θετικά πράγματα ιδιαίτερα σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, την υγεία, τον πλούτο και την οικογένεια. Υπάρχει μεθοδικότητα στη σκέψη, στη επικοινωνία και πρακτικότητα. Φροντίστε τους ανθρώπους που αγαπάτε και ασχοληθείτε με την οικογένεια και το σπίτι. Καλό θα είναι αν θέλετε να κάνετε κάποια σημαντική συμφωνία ή συνεργασία να την αποφύγετε όσο η Σελήνη είναι σε αυτό το Ζώδιο.

Ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό, τον ουρανίσκο, το λάρυγγα και τις αμυγδαλές, την κάτω γνάθο, τα αυτιά, μπορεί να παράγει, επίσης, αφροδίσια νοσήματα, δυσκοιλιότητα, ή ακανόνιστη έμμηνο ρύση.

Σελήνη στους Διδύμους

Η Σελήνη στους Διδύμους δίνει μεγάλη ελευθερία και μια πολύ καλή διάνοια. Υπάρχει αγάπη για την επιστήμη, τη μάθηση, τη λογοτεχνία , τη ποίηση. Ιδιαίτερα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το λόγο ευνοούνται πολύ, λογοτεχνικά επαγγέλματα, ιδίως στον τομέα της εφημερίδας, όπου μπορούν να φτερουγίζουν από το ένα θέμα στο άλλο, όπως απαιτείται από το εξαιρετικά ανήσυχο μυαλό τους. Η θέση αυτή δίνει επίσης μια υπέρμετρη αγάπη για ταξίδια, καθώς και την επιθυμία για θέσεις ή μέρη όπου συναντά κανείς πολλούς ανθρώπους. Μια μέρα όπου υπάρχει πολλή επικοινωνία, εξερεύνηση, γοητεία, κοινωνική ανταλλαγή, κουτσομπολιό. Δεν είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική μέρα, περισσότερο επιφανειακά πράγματα ευνοούνται, όπως και συζητήσεις, ξεκαθαρίσματα και η διασκέδαση.

Σελήνη στον Καρκίνο

Κάτω απ’ την επιρροή αυτής της Σελήνης υπάρχει πολύ ευαισθησία, συμπάθεια, συναίσθημα, υπερπροστασία, κοινωνικότητα αλλά και αρκετή νωχελικότητα σωματική, ψυχική ή ηθική. Η θέση αυτή δίνει επίσης αγάπη για την οικογένεια, το σπίτι και τη φροντίδα των παιδιών. Ευνοεί πολύ τα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και ιδιαίτερα την ενδυνάμωση. Προσέξτε όμως γιατί υπάρχει η τάση για αρκετή σπατάλη και μπορεί να κάνετε έξοδα που δεν τα είχατε υπολογίσει ιδιαίτερα για ανθρώπους που αγαπάτε.

Ο Καρκίνος είναι ο κυβερνήτης της Σελήνης, και ως εκ τούτου αυτή η θέση της Σελήνης είναι πολύ ευνοϊκή και φέρνει πολλές θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς αλλά και ευμετάβλητη διάθεση.

Ο Καρκίνος κυβερνά το στομάχι, το διάφραγμα, τον οισοφάγο, το πάγκρεας, τους άνω λοβούς του ήπατος και τους θωρακικούς πόρους, ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα όπως δυσπεψία, αέρια στο στομάχι, βήχας, λόξιγκας, μελαγχολία.

Σελήνη στον Λέοντα

Δίνει μια ισχυρή, αυτοδύναμη και επιθετική διάθεση με την ικανότητα για οργάνωση και εξέλιξη. Καλή θέση για οικονομικά, δημιουργικά και κοινωνικά θέματα. Υπάρχει ένα πολύ δημιουργικό πνεύμα και καλή διάθεση προσφέροντας ζεστασιά, φιλία και αυτοέκφραση. Το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς των ζώων, ακόμη και σε συνθήκες αιχμαλωσίας είναι μια ενσάρκωση της μεγαλοπρέπειας και υπερηφάνειας. Οι Λέοντες του ζωδιακού κύκλου εκφράζουν επίσης την υπερηφάνεια σε κάθε κίνηση και μια αρχοντιά που δεν θα διαφεύγει της προσοχής. Στόχος τους είναι να είναι ηγέτες και όχι οπαδοί.

Το ζώδιο του Λέοντα κυβερνάει την καρδιά, την σπονδυλική στήλη, τον νωτιαίο μυελό, ως εκ τούτου προβλήματα μπορεί να υπάρξουν όπως πόνοι στην σπονδυλική στήλη, υπέρταση και ταχυπαλμία.

Σελήνη στον Παρθένο

Όταν το φεγγάρι είναι στον Παρθένο είναι μια καλή στιγμή για να ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν την σταθερότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό και την υγεία. Τα πράγματα που αρχίζουν όταν η Σελήνη είναι στον Παρθένο τείνουν να αποκτούν μια οργανωτική, ομαλή και τέλεια μορφή.

Αυξάνει τις ψυχικές ιδιότητες, δίνει μια συνεκτική μνήμη, φροντίδα για τους άλλους, μεγάλη παρατηρητικότητα και ανάλυση, πρακτικότητα, καθαριότητα, υπευθυνότητα και αγάπη για τη μελέτη και τις επιστήμες.

Ο Παρθένος κυβερνά τη κοιλιακή περιοχή, τα έντερα, τους κατώτερους λοβούς του ήπατος, και του σπλήνα, συνεπώς κατάθλιψη, προβλήματα και ευαισθησία των εντέρων όπως και μικροβιοφοβία μπορεί να εμφανιστούν.

Σελήνη στο Ζυγό

Η Σελήνη σε αυτή τη θέση απεχθάνεται την μοναχικότητα και έχει ανάγκη από συντροφικότητα. Δίνει πολύ δημοτικότητα, φιλίες, συντροφικότητα, αισιοδοξία και απόλαυση της ζωής. Η θέση αυτή δίνει επίσης καλή δύναμη της λογικής και τη δυνατότητα να σχηματίσει κάποιος σωστή κρίση, αγάπη για την τέχνη και τη μουσική. Ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη και είναι το έβδομο ζώδιο, που κυβερνάει τον έβδομο οίκο με αποτέλεσμα να επικεντρώνεται στις σχέσεις και να υπάρχει ισχυρή συζυγική ή συντροφική αγάπη και πίστη.

Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης, το αγγειοκινητικό σύστημα και το δέρμα, επομένως μπορεί να υπάρξει πολυουρία, ή καταστολή των ούρων, λουμπάγκο, έκζεμα και άλλες ασθένειες του δέρματος.

Σελήνη στο Σκορπιό

Η Σελήνη στο Σκορπιό είναι παθιασμένη, δίνει έντονα συναισθήματα και δυνατές εξαρτήσεις που μπορεί να αφορούν ανθρώπους, καταστάσεις ή ουσίες. Κάνει πολλές φορές το άτομο να έχει μια έντονη μυστικοπάθεια και επιφυλακτικότητα απέναντι σε ότι θελήσει να πραγματοποιήσει. Δεν θα δεχτεί εύκολα την δυνατότητα μιας αποτυχίας, ούτε θα αφήσει να χαλάσουν εύκολα τα σχέδια που έχει κάποιος στο μυαλό του. Μπορεί να υλοποιήσει αυτό που επιθυμεί ακόμα και αν αυτό φέρει την αυτοκαταστροφή του. Η επιχειρηματικότητα, η δόξα, η πολιτική, το πάθος και τα κέρδη ευνοούνται πολύ σε αυτή τη θέση και το άτομο τα επιζητά. Ακόμα το άτομο μπορεί να έλκεται από τις απόκρυφες επιστήμες, το μυστικισμό και τα μυστήρια της ζωής. Αν όμως είναι σε δύσκολη όψη, μπορεί να δείχνει εξαρτήσεις, υπερβολή και ψυχολογικά θέματα.

Ο Σκορπιός κυβερνά την ουροδόχο κύστη, τα γεννητικά όργανα, το παχύ έντερο, τον προστάτη αδένα. Παθήσεις που μπορεί να είναι επιρρεπής ο Σκορπιός ή όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, είναι ασθένειες της μήτρας και των ωοθηκών, ανωμαλίες των εμμήνων, διάφορα αφροδίσια νοσήματα, στένωση, και η διεύρυνση του προστάτη αδένα, νεφρικές πέτρες και χαλίκια.

Σελήνη στον Τοξότη

Δίνει εγρήγορση και ενεργή προσωπικότητα, αγάπη για την ιππασία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή σωματικής άσκησης, τα ταξίδια, αγάπη για τα ζώα, ιδιαίτερα τα άλογα και τα σκυλιά και μια κλίση για τη μελέτη της θρησκείας, της φιλοσοφίας του νόμου ή της επιστήμης του αποκρυφισμού. Υπάρχει πολύ αισιοδοξία, καλή διάθεση, χαρά και αγάπη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Ο κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Δίας και το σύμβολό του ο Κένταυρος.

Το σύμβολο αυτού του ζωδίου δείχνει ότι υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που γεννήθηκαν κάτω από την επήρεια του ζωδίου. Ένα, που ορίζεται από τον Κένταυρου και συμβολίζει τα αθλήματα, τους λάτρης των παιχνιδιών, την ταχύτητα και την διακινδύνευση για την αλλαγή. Η άλλη κατηγορία είναι το άκρως αντίθετο, που συμβολίζεται από το ανθρώπινο μέρος. Εδώ είναι ο άνθρωπος που υψώνεται πάνω από τη φύση των ζώων, που σηματοδοτεί την λαχτάρα του για την αθάνατη σπίθα της αρχόμενης θεότητας που ονομάζουμε ψυχή. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι νομοταγής και έχουν τα υψηλότερα ήθη, ακεραιότητα, καλοσύνη και δικαιοσύνη.

Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς, το μηριαίο οστό, το λαγόνιο οστό, το κόκκυγα και τη λεκάνη και τα ισχιακά νεύρα, συνεπώς ισχιαλγία, ρευματισμοί, παθήσεις του ισχίου, πνευμονικά προβλήματα και ευαισθησία στα οστά μπορεί να συμβούν, κατά τη παραμονή της Σελήνης σε αυτό το ζώδιο.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Στο ζώδιο αυτό η Σελήνη προσφέρει αφθονία και βοήθεια από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας. Μπορείτε να καταφέρετε πολλά και να αναδειχθείτε σήμερα ιδιαίτερα σε θέματα εργασίας και συμφωνιών.

Ο νους γεμίζει με μια ελαφριά μελαγχολία και σας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξετε την επικοινωνία σας με τους άλλους και να μην αφήσετε την διάθεσή σας να χαλάσει. Οτιδήποτε αρνητικό και αν ακούσετε σήμερα σκεφτείτε καλά πριν αντιδράσετε, φερθείτε διπλωματικά! Είστε σοβαροί και υπεύθυνοί, σπάνια αφήνετε τους άλλους να αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεστε βοήθεια και υποστήριξη, όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο. Μπορεί να αρνηθείτε ή να αγνοήσετε τις δικές σας συναισθηματικές ανάγκες σήμερα. Θα πρέπει να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τον εαυτό σας, και να τον φροντίσετε.

Η Σελήνη σε αυτό το Ζώδιο συχνά δημιουργεί προβλήματα με το στομάχι, τη πέψη και τα οστά γι’ αυτό φροντίστε τον εαυτό σας όσο μπορείτε περισσότερο.

Σελήνη στον Υδροχόο

Μια μέρα με πολύ ζωηρή φαντασία, δημιουργικότητα και δύναμη του νου. Υπάρχει καλή επικοινωνία ωστόσο μπορείτε να βασιστείτε στην διαίσθησή σας που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σήμερα. Η κοινωνικότητά σας και η ευγένεια μπορούν να σας ανοίξουν το δρόμο για να προσελκύσετε και τους πιο δύσκολους και απόμακρους ανθρώπους γύρω σας, είτε για προσωπικό είτε για επαγγελματικό λόγο.

Ο Υδροχόος κυβερνά τους αστραγάλους, τα άκρα από τα γόνατα μέχρι τους αστραγάλους, και έχει επίσης μια αντανακλαστική δράση από το Ζώδιο του Λέοντα που είναι απέναντί του, ως εκ τούτου, φλεβίτιδα, διάστρεμμα των αστραγάλων και αρρυθμίες στην καρδία μπορεί να προκύψουν γι’αυτό να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε σήμερα.

Σελήνη στους Ιχθύες

Η ημέρα είναι ευνοϊκή για αποσαφήνιση καταστάσεων, συμβιβασμό και συμφιλίωση.

Η Σελήνη στους Ιχθείς δίνει ένα δεκτικό μυαλό και μια γόνιμη φαντασία όμως και μια τάση μελαγχολίας και αυτολύπησης, αντί να υπάρχει ενεργητικότητα, υπάρχει θλίψη, προβλήματα και αυτο-αναίρεση που ταλανίζουν την πορεία της ζωής . Η θέση αυτή είναι εξαιρετική για πνευματικές και ψυχικές ασχολίες.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στους Ιχθείς ευνοεί εργασίες που αφορούν τη διόραση, τη μαγεία και τις δημιουργικές τέχνες. Ο κόσμος είναι ένας ιερός τόπος για σας, και έχετε την απόλυτη δέσμευση για τις πνευματικές ιδέες. Η διαίσθηση είναι ένα γεγονός, είστε πολύ ευαίσθητοι, διαισθητικοί και ευγενικοί. Υπάρχει πολύ Ρομαντισμός, φαντασία και τρυφερότητα. Έχετε ανάγκη να νοιώθετε προφυλαγμένοι, να σας αγαπούν γι’ αυτό συνήθως δεν καυγαδίζετε μέσα σε μια σχέση, αντίθετα προσπαθείτε πάση θυσία να υπάρχει αρμονία.

Το ζώδιο των Ιχθύων κυβερνά τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. Επίσης, έχει μια αντανακλαστική επίδραση στην κοιλιακή περιοχή, μία τάση που προέρχεται από το ζώδιο που βρίσκεται απέναντί του τον Παρθένο, ως εκ τούτου, καταθλίψεις σε αυτό το ζώδιο, προβλήματα των ποδιών και εντερικές ασθένειες μπορεί να συμβούν. Παράγει, επίσης, την επιθυμία για ποτό και παραισθησιογόνες ουσίες σε μεγάλο βαθμό.

 

 

  Κωνσταντίνος Πάππας
Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση