Το Πεπερασμένο

Το Πεπερασμένο
Spread the love

LPOD-Jan12-12

Οτιδήποτε δεν έχει γεννηθεί ακόμη ή έφυγε από το παρόν ζει μέσα στο πεπερασμένο.

Το ζει κάποιος ακόμη κι όταν βρίσκεται εν ζωή αν νιώσει ότι αγγίζει τα όρια του θανάτου. Το πεπερασμένο το ζούνε οι γυναίκες μετά τον τοκετό, γι’ αυτό παθαίνουν επιλόχειο κατάθλιψη και οι άνθρωποι που έχουν περάσει στάδια αντιλήψεων και ψυχολογικές μεταπτώσεις και μπόρεσαν μια μέρα να είναι φθασμένα πνεύματα. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τη γυμνή αλήθεια. Μια πραγματικότητα που δεν είναι στολισμένη με τίποτε, γι’ αυτούς έχει μικρό νόημα η ύλη. Είναι αστεία υπόθεση γι’ αυτούς. Το πεπερασμένο πρέπει να ξέρει κανείς να το χειρισθεί. Δεν είναι μικρό θέμα, ούτε μπορεί κανείς να ζει με το ένα πόδι στο τάφο και με το άλλο απ’ έξω.

Δεν γίνεται αυτό. Το πεπερασμένο είναι τετελεσμένο γεγονός, στο άχρονο (εκεί που δεν υπάρχει χρόνος), εμείς στον πλανήτη γη είμαστε πεπερασμένοι και καταδικασμένοι διότι δεν μπορούμε να το υπερβούμε και να το διασχίσουμε και όλοι ξέρουμε γιατί, δεν μπορούμε να πάμε σε άλλους πλανήτες πέρα από το φεγγάρι. Είναι κλειστές οι διαστάσεις χρειαζόμαστε τα κλειδιά του σύμπαντος να τις ανοίξουμε, διότι είναι κλειδωμένο. Η εξέλιξη η τεχνολογική συνάδει με τον πολιτισμό μας, αν δεν αποκτήσουμε ανώτερο πολιτισμό επικοινωνιακά δεν θα πάμε σε αυτό το άλλο, με λίγα λόγια είμαστε ακατάλληλοι προς το παρόν. Το μέλλον μπορεί και να είναι μια μέρα αλλιώτικο.

Οι πιθανότητες που μπορεί να ερευνάμε στα μαθηματικά μπορεί να μην είναι για να βρούμε το ποσοστό τους δηλαδή από μηδέν μέχρι και το ένα που σημαίνει ότι μια πιθανότητα μπορεί να μη συμβεί καθόλου ή να συμβεί. Αυτή η μέτρηση ανταποκρίνεται στη συμβατικότητα και όχι στο ασύμβατο. Το ασύμβατο παίρνει όλους τους αριθμούς μέσα από το μείον άπειρο μέχρι το συν άπειρο. Διότι στο άπειρο βρίσκεται το απίθανο της πιθανότητας. Ξεκινάει από το πεπερασμένο και φθάνει στο άχρονο και πέρα από αυτό. Ξεπερνάει ακόμη και το απώτερο μέλλον. Στο σημείο που προετοιμάζεται κάτι να κατασκευαστεί για να ταξιδέψει με εικόνες και μια μέρα ή πολύ αργότερα να φθάσει στο τώρα.

Το ασύμβατο σύμπαν δεν υπολογίζεται με συμβατική κοινή λογική. Μπορεί μια μέρα να χρειασθεί κάποια θέματα να τα υπολογίσουμε αντιστρόφως ανάλογα.

image003
Γράφει η
Μαρία Σ. Άνθη

Η επανάληψη… Το άνοιγμα των πυλών

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση