Πάνος Κριτσιδήμας: Το μέλι των Θεών!

Πάνος Κριτσιδήμας: Το μέλι των Θεών!
Spread the love

kritsidimas

 

 

ΕΡ. Κύριε Κριτσιδήμα, η χώρα του Πανός, η παν-έμορφη και παν-άγρια Αρκαδία διεκδικεί πρωτιές και μοναδικότητες σε πολλά πεδία. Στις μοναδικότητες ανήκει και  το μελίτωμα ελάτης, το οποίο εσείς αναδείξατε ως εξαίρετο προϊόν στις εξωχώριες αγορές. Με ποια στοιχεία (θεωρητικά και πρακτικά) περιβάλλατε το βασικό προϊόν; Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που το καθιέρωσαν επιχειρηματικά στα ράφια των ευρωπαϊκών αγορών; Τι ήταν αυτό που το ξεχώρισε και το ανέδειξε;

ΑΠ. Είναι αλήθεια ότι το μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια όπως είναι και η επίσημη ονομασία του προιόντος ειναι η μοναδική ποικιλία μελιού στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγεται σε οριοθετημένη περιοχή του όρους Μαινάλου Αρκαδίας, κυρίως στην περιοχή γύρω από την Αλωνίσταινα και την Βυτίνα.

Το μέλι ελάτης “βανίλια” ανήκει στην κατηγορία των μελιών από μελιτώματα, προέρχεται δηλαδή από το χυμό που προσλαμβάνουν οι μέλισσες με την μεσολάβηση κάποιων εντόμων που παρασιτούν στα φυτά -στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για το παράσιτο physokermes hemicryphus που βρίσκεται στα έλατα.

Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προιόν πολύ ευαίσθητο στις καιρικές συνθήκες και περιορισμένης παραγωγής ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια .

Σε πολλές συζητήσεις με ανθρώπους που διατηρούν καταστήματα στο εξωτερικό διαπίστωσα ότι δεν γνώριζαν την εν λόγω ποικιλία.Το ιδιαίτερο χρώμα του (υπόλευκο με μεταλλικές πέρλες) και η παχύρευστη γεύση του κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις.

Το μέλι Έλατης Μαινάλου Βανίλια είναι ένα πολύ πλούσιο προιόν σε ιχνοστοιχεία και προβιοτικά. Επιπλέον συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση του βήχα και της κακοσμίας του στόματος ως αντισηπτικό.

MELITHEON

ΕΡ. Τι σχεδιάζετε για το μέλλον;

ΑΠ. Όραμα της εταιρείας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλο και περισσότερο κόσμο να δοκιμάσει τα προιόντα μας. Στόχος μας είναι μέχρι τα μέσα του 2014 τα προιόντα μας να είναι διαθέσιμα σε πολύ συγκεκριμένα Delicatessen και πολυκαταστήματα της Ευρώπης.Επόμενο βήμα είναι η αγορά των ΗΠΑ αλλά και των Ηνωμένω Αραβικών Εμιράτων όπου έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιος πρώτες επαφές.

Αναφορικά με τα προιόντα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εντός καλοκαιριού θα είναι έτοιμο και το δεύτερο προιόν της εταιρείας μας το οποίο θα είναι αυτό για το οποίο γίνεται η συζήτηση μας σήμερα : το Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια!

Οπως θα γνωρίζετε το αρχικό μας προιόν Melitheon 100% Supreme Quality Greek Honey περιλαμβάνει την εν λόγο ποικιλία σε ένα απίστευτο πάντρεμα με θυμάρι και πολλά βότανα και άνθη της περιοχής της Αρκαδίας.

Το νέο μας προιόν θα έχει εξίσου εντυπωσική συσκευασία όπως αντίστοιχο του Melitheon  δίνοντας έμφαση στην μοναδικότητα αλλά και ιδιαίτερη ποιότητα του.

Μελλοντικά  υπάρχει κάτι άλλο στα υπόψιν αλλά σας το κρατάμε για έκπληξη!

 

ΕΡ. Η Αρκαδία, η αρκαδική ψυχή είναι ιδιαζόντως περίτεχνη, δύσβατη θα έλεγα. Έχει αναδείξει σημαντικές φυσιογνωμίες στον πολιτικό, στον επιστημονικό και στον επιχειρηματικό τομέα. Παρόλα αυτά ένας σημαντικός αριθμός Αρκάδων ξενιτεύτηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα «γυρεύοντας στον ήλιο μοίρα». Πως ερμηνεύετε αυτό το φαινόμενο;

ΑΠ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόντρεαλ του Καναδά μέχρι τα 8 μου χρόνια.Οι γονείς μου συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ανθρώπων αυτών που αναφέρεστε  αναζητώντας  μια καλύτερη ζωή.

Είναι αλήθεια ότι οι Αρκάδες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται εύκολα στην μοίρα τους  εξού και η μαζική τους μετανάστευση στα «δύσκολα χρόνια».

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται στις μέρες μας και θεωρώ πως θα γίνει σε υπερθετικό βαθμό.. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση