Το μεγαλύτερο λάθος που πιθανότατα κάνετε στο πρωινό σας

Το μεγαλύτερο λάθος που πιθανότατα κάνετε στο πρωινό σας
Spread the love

Ξέρετε μέχρι τώρα ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, δεν είναι, όμως, όλα τα πρωινά ίδια κι αν δεν φροντίσετε να μην κάνετε λάθη ως προς την πρωτεΐνη που περιλαμβάνει, θα σας δώσει τη σημαντική ώθηση που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα.

abga-proino

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες φορές, ακόμη κι όταν το πρωινό σας εντάσσεται στη σφαίρα του υγιεινού, δεν καταφέρνει να σας χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντέξετε μέσα στην ημέρα; Αν ναι, τότε πιθανότατα δεν έχετε δώσει την απαραίτητη προσοχή στην πρωτεΐνη που περιλαμβάνει το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Όποιες κι αν είναι οι επιλογές σας για πρωινό, οι ειδικοί συστήνουν ότι στο πιάτο σας πρέπει να φροντίσετε να έχετε φρούτα και λαχανικά κατά το ήμισυ, ολική άλεση στο ¼ και πρωτεΐνη στο υπόλοιπο ¼. 

Η πρωτεΐνη δεν σας προσφέρει μόνο το καύσιμο για να βάλετε μπρος την ημέρα σας, αλλά σας «κρατάει» και στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το πόσο πεινάμε βασίζεται σε 2 παράγοντες: το πόσο τρώμε και το τι επιλέγουμε να φάμε. Αν δεν καταναλώνετε πρωτεΐνη στο πρωινό, όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού, αισθάνεστε τόσο μεγάλη πείνα, ώστε οι επιλογές σας σίγουρα δεν είναι σωστές.

proino-energeia

Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει άλλος ένας λόγος που πρέπει να μην παραλείπετε την πρωτεΐνη από το πρωινό σας: εφόσον ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει 30 γραμμάρια τη φορά, αν δεν υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη το πρωί στον οργανισμό σας, θα είναι δύσκολο να λάβει μετά την απαραίτητη ποσότητα σε ισορροπία. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 80-100 γραμμάρια πρωτεΐνη, αν και το ακριβές ποσό προκύπτει από το βάρος και τις δραστηριότητές μας.

Όλα αυτά, βέβαια, δε σημαίνουν ότι πρέπει να φάτε μπριζόλα και αβγά με την τσίμπλα στο μάτι! Λίγο τυρί, όμως, με αβγό και κράκερ, μαζί με τα φρούτα σας, θα σας ωφελήσει. Και φυσικά, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε από τις τροφές κι όχι σε σκόνη. Οι προφανείς πηγές είναι οι ζωικές τροφές, όπως κοτόπουλο, μοσχάρι, γαλοπούλα, αβγά, γάλα, τυρί, γιαούρτι, αλλά και σπόροι, φασόλια, ξηροί καρποί. Ακόμη, το χούμους είναι μια πολύ καλή πηγή, όπως και το τόφου ή το ενταμάμε.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση