Το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξενεί την Ενημερωτική Εκστρατεία της HELMEPA

Το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξενεί την Ενημερωτική Εκστρατεία της HELMEPA
Spread the love

HELMEPA_photo2

Η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA, η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι το 2017 σε 14 πόλεις της Ελλάδας, έχει πρώτο σταθμό στην περιφέρεια την πόλη της Θεσσαλονίκης, για το διάστημα 11 έως 26 Μαρτίου 2015.

HELMEPA_photo1Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης εκστρατείας που η HELMEPA πραγματοποίησε σε 12 πόλεις μεταξύ 2011-2014, με τη συμμετοχή 13.500 μαθητών και 1.000 εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον και η πληροφόρησή τους για τη ναυτιλία και τις σχετικές με αυτήν και τη θάλασσα επιστήμες.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ευγενική φιλοξενία του Κολλεγίου Ανατόλια θα λειτουργήσει Έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00, στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης Bissell του American College of Thessaloniki (ACT).

HELMEPA_photo3Στο διάστημα λειτουργίας της Έκθεσης, η HELMEPA σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, θα μεταφέρει σε αυτήν, με δαπάνες του προγράμματος, περίπου 1.000 μαθητές από σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, από τις 17:00 έως 20:00, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».

Τέλος, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια και τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές δράσεις με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση