Το ΕΜΕΙΣ μιλάει με τον επικεφαλής των Ατενίστας, Τάσο Χαλκιόπουλο

Το ΕΜΕΙΣ μιλάει με τον επικεφαλής των Ατενίστας, Τάσο Χαλκιόπουλο
Spread the love

atenistas

Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους. Δεν είναι κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Αθήνα πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. «Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ με τις πραξεις μας. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

1.   Κύριε Χαλκιόπουλε, δώστε μας έναν ορισμό των Ατενίστας και έναν, έστω κατά προσέγγιση αριθμό, των νεοελλήνων που αγκαλιάζουν την προσπάθειά σας.

ΑΠ.   Oι Ατενίστας αποτελούνται από 5 υποομάδες οι οποίες οργανώνουν και παράγουν τις εκάστοτε δράσεις. Περίπου είναι 150 άτομα οι βασικοί συντελεστές και από κει και πέρα είναι ο κόσμος που αγκαλιάζει τις δράσεις με την συμμετοχή του. Για παράδειγμα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις εκδηλώσεις της Λυρικής στη Βαρβάκειο, όπως και στον παλιό σταθμό Πελοποννήσου στο εκπληκτικό αυτό κτήριο ή στο μέγαρο Μελά, το ιστορικό κτήριο του παλαιού κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά για την «Νύχτα Καβαφη», αλλά και σε τόσες άλλες εκδηλώσεις….

2. Το Spiegel έγραψε εκτενώς για τους Ατενίστας με πολύ όμορφα λόγια, αναφέρθηκε στο συλλογικό πνεύμα των νέων Ελλήνων, στο αλληλέγγυο της προσπάθειας, αλλά και για πνεύμα κοινοτισμού. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

 

ΑΠ.  Δεν μου κάνει εντύπωση. Όχι μόνο το Spiegel, η Guardian, και ευρύτερα ο ξένος τύπος παρουσιάζει τους Ατενίστας ως ένα θετικό παράδειγμα ανθρώπων που ασχολούνται με το αστικό περιβάλλον, που νιώθουν ευθύνη για την πόλη που ζουν και περνούν ωραία μ’ αυτό που κάνουν. Δεν νιώθουμε ότι είμαστε ιεραπόστολοι, απλά υπάρχει ένας αριθμός ανοιχτόμυαλων, θα έλεγα, ανθρώπων. Είναι οι άνθρωποι που εκτιμούν την πόλη, την περπατούν και αναγνωρίζουν τις ομορφιές της, τα μοναδικά αρχιτεκτονικά κοσμήματα των προηγούμενων αιώνων, τα σοκάκια της, τις αντιθέσεις της… Είναι αυτοί που θέλουν να δώσουν άλλο νόημα στα περπατήματά τους, στην ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση