Έλενα Κουράντη: Το δωμάτιο

Έλενα Κουράντη: Το δωμάτιο
Spread the love

Πυκνή λευκή ομίχλη περιορίζει την όρασή μου. Νοιώθω σαν να είμαι μέσα σε σύννεφο, όμως τα πόδια μου πατούν σε στέρεα επιφάνεια.

A_Sitting_Room,_perhaps_in_a_Country_Dacha_-_Google_Art_ProjectΤεντώνω τα χέρια μπροστά και κάνω μικρά, αβέβαια βήματα.

Ξαφνικά τα χέρια μου ακουμπούν σε μια σκληρή, κάθετη στο δάπεδο, επιφάνεια. Τοίχος είναι, σκέφτομαι. Το καταλαβαίνω από την σκληρή υφή του στο άγγιγμα μου. Λυγίζω τα χέρια και ακουμπώ το μάγουλό και το αυτί μου επάνω του.  Το αφτί που ακουμπά επάνω του, μου φέρνει δυνατούς ήχους από ζωή στην πίσω πλευρά του τοίχου, ενώ το άλλο αφτί με διαβεβαιώνει ότι γύρω μου βασιλεύει «Άκρα του τάφου σιωπή». Τα μάτια μου, κοιτάζοντας σε παράλληλη με τον τοίχο ευθεία, ψάχνουν κάτι για να δικαιολογήσουν την ύπαρξής τους. Το βρήκαν! Λίγα μέτρα πιο πέρα η λευκή ομίχλη σκουραίνει. Με πλάγια βήματα και συνεχίζοντας να ακουμπώ τα χέρια μου πάνω στον τοίχο πλησιάζω το σκούρο σημείο.

Μια φωτογραφία κρεμασμένη, πιο πέρα μια άλλη, ένα πιστοποιητικό γέννησης, ένα αποδεικτικό σπουδών, αποδεικτικά ξένων γλωσσών και γύρω τους πολύχρωμες φωτογραφίες που παρουσιάζουν στιγμιότυπα με πρωταγωνίστρια εμένα. Ανακατεμένες στιγμές,  κομμάτια από το πάζλ των αναμνήσεων που συνθέτουν τη ζωή μου, καλυμμένα από  πυκνή ομίχλη φυλάσσονται μέσα στο δωμάτιο της μνήμης.

20140224_191557

 

Who is Who : Η ΄Ελενα Κουράντη γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Αγγλικό Εμπορικό Κολλέγιο «Saint George». Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής. Αγαπά το διάβασμα, τη συγγραφή διηγημάτων, τη μαγειρική και της αρέσει να φωτογραφίζει τη φύση.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση