Το Αγαθό είναι το αρχαιότερο χρονικά

Όλα είναι ενέργειες και είναι πρότερες των δυνάμεων στη φύση. Αυτές διέπονται από αρχές. Κάθε πλανήτης έχει μια ηλικία, κάποιος είναι πρότερος, κάποιος άλλος μεταγενέστερος. Οι ενέργειες των πλανητών μέσα στο ισόπλευρο συμπαντικό τρίγωνο, έχουν μια γεωμετρία, αυτή δίνει τη χαρακτηριστική λειτουργία, ιδιαιτερότητα σε μια περιοχή γεωμετρικά, ή δημιουργεί μορφές κι έτσι έχουν τα πρόσωπα και τα πράγματα συνειδητότητα. Οι ενέργειες του αρχαιότερου πλανήτη, έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες.
Η αμεσότητα στη δράση μέσα στο χρόνο καλύπτει κάποιον άλλο, μεταγενέστερο της γέννησής του. Πολλά πεδία αναπτύσσουν διάφορες δυναμικές ή συσχετισμούς δυνάμεων από τις διάφορες ενέργειες. Ο αρχαιότερος στη προκειμένη περίπτωση, έχει τη μεγαλύτερη ισχύ, είναι ο επικρατέστερος, σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, δρα καταλυτικά, το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό μέσα στο χρόνο δεν μπορούμε πάντα να το γνωρίζουμε.
Στην πάλη μεταξύ καλού και κακού γίνονται συσχετισμοί ενεργειών, αλλά το καλό θα επικρατήσει στο τέλος. Είναι μεταγενέστερη η γέννηση του κακού χρονικά. Αν ένα ανθρώπινο σώμα λούζεται από τέτοια ενέργεια, την ενέργεια του αγαθού, μπορεί να νικήσει την αβεβαιότητα. Πάντα μέσα στις αντιξοότητες θα επιβιώνει και θα επιπλέει μπροστά σε κάθε μπόρα, φουρτούνα και κάθε αναπάντεχο συμβάν. Θα μπορεί να δει λίγο πριν, το μετά που έρχεται. Χρειάζεται κανείς να πράττει και να μιλάει για το αγαθό και να είναι σε μόνιμη ανακωχή με το κακό. Το αγαθό, η εσωτερική παρθενία, βοηθάει να ανοίξουμε διάπλατα τα μάτια μας να δούμε πιο πέρα από τα γνωστά όρια του μυαλού μας. Είναι ταχύτερο, άμεσο και δρα καταλυτικά.
Της Μαρίας Σ. Άνθη
«Η επανάληψη… Το άνοιγμα των πυλών»
Εκδόσεις Δεσμός. Αθήνα 2013