Τίμησαν τους πεσόντες των Ιμίων

Τίμησαν τους πεσόντες των Ιμίων
Spread the love

590_574b57e2f40300385893d5e996b007a1

Τους πεσόντες της Ναυτικής Αεροπορίας, ανάμεσα τους τον υποπλοιάρχους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος την 31η Ιανουαρίου 1996, όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τίμησε σήμερα η Πολιτεία, σε μία σεμνή τελετή στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Πάνω από τον χώρο της τελετής, πέταξε τριάδα ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν συγγενείς των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση