Θετική σκέψη: Ποια είναι τα στάδιά της και πώς θα την πετύχω!

Θετική σκέψη: Ποια είναι τα στάδιά της και πώς θα την πετύχω!
Spread the love

inspireyourmind_positive-thinking

Δεν είναι δυνατό να διαχωριστούν οι σκέψεις μας. Το μυαλό έχει μια δική του ζωή, και ανά πάσα στιγμή, μια σκέψη μπορεί να είναι θετική ή αρνητική, ή μπορεί να μην έχει καμία συναισθηματική φόρτιση απολύτως.Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταφέρουμε να συνδέσουμε τις σκέψεις μας με τα αποτελέσματα. Αν το σύμπαν μπορεί να υποστηρίξει τις προθέσεις που ωφελούν την προσωπική ανάπτυξη ενός ατόμου και την ευημερία του, τότε η δύναμη της σκέψης έχει βρει την εκπλήρωσή της και το σκοπό της. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, οι προθέσεις μας συχνά οδηγούν σε μη ικανοποιητικά αποτελέσματα ή στα ακριβώς αντίθετα από αυτά που θέλαμε. 

Αυτό που θέλουμε από τη ζωή και αυτό που έχουμε είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το χάσμα αυτό αντιπροσωπεύει την κατάσταση του διαχωρισμού και είναι άσχημη και συγκεχυμένη φάση για αυτόν που τη συνειδητοποιεί.

Στην υλιστική κοσμοθεωρία, δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα σε αυτό που βιώνω «εδώ και τώρα» και σε ό, τι συμβαίνει «εκεί έξω». Εκατομμύρια άνθρωποι δέχονται αυτό ως γεγονός, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια σοβαρή αποσύνδεση. Κάθε πνευματική παράδοση διδάσκει ότι συνδέονται ο εσωτερικός και  ο εξωτερικός κόσμος. Δεν είναι απομονωμένοι μέσα στο κεφάλι μας. Μόνο ο «διαχωρισμός» μας πείθει, ότι είμαστε μόνοι, διαιρεμένοι, κατακερματισμένοι, σε σύγχυση και έξω από τη φύση μας.

Ο σκοπός του κάθε πνευματικού δρόμου είναι να σας επανασυνδέσει με την πηγή σας, η οποία είναι η καθαρή συνείδηση. Η πηγή είναι αδιαίρετη. Είναι το όλον. Όσο θα είστε πιο κοντά στην πηγή σας, τα συμπτώματα του «διαχωρισμού» θα μειωθούν σταθερά, και εν καιρώ, θα ανακαλύψετε ότι  ποτέ δεν ήσασταν μια ξεχωριστή δημιουργία από δύο διαφορετικά πράγματα. Θα υπάρχετε σε μια ενιαία πραγματικότητα. Ο «διαχωρισμός» μεταξύ του «εδώ» και του «εκεί έξω» θα εξαφανιστεί. Στο σημείο αυτό, η σκέψη είναι φυσική,  η ζωή σας θα σας υποστηρίζει  και οι  προθέσεις σας θα σας οδηγούν σε θετικά μόνο αποτελέσματα.

Όσον αφορά τα στάδια της προόδου προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν πολλοί δρόμοι και διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η έννοια του «διαχωρισμού» είναι μια εξαιρετικά ατομική κατάσταση. Επηρεάζει κάθε πτυχή του εαυτού σας , όπως το συναίσθημα, τα αισθήματα, τις σκέψεις, τις φυσικές αντιδράσεις, την υγεία, τις σχέσεις και την κοινωνία.  Αλλά παρ’ όλες αυτές τις διαφορές, ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να αφήσει πίσω του την κατάσταση του διαχωρισμού και να πλησιάσει την κατάσταση της ενότητας.

Τα επόμενα βήματα είναι μέσα σε αυτήν την πορεία της επανένωσης :

  • Να έχεις ένα όραμα του στόχου σου.
  • Να βρεις καθοδήγηση που μπορείς να εμπιστευτείς, είτε μέσω ενός προσωπικού δασκάλου, μιας ομάδας ή ακόμα και βιβλία που περιγράφουν το πνευματικό ταξίδι με ειλικρίνεια και ακρίβεια.
  • Ο διαλογισμός, για να φθάσεις στα βαθύτερα επίπεδα του νου σου, να είναι καθημερινός.
  • Να έχεις ένα τρόπο ζωής που να ευνοεί την ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης, περιλαμβάνοντας χαμηλή πίεση, θετικές σχέσεις και την παντελή απουσία βίας, θυμού και φόβου από τη ζωή σου.
  • Καλές συνήθειες όσον αφορά τη διατροφή, τον ύπνο και την άσκηση.
  • Θεραπεία από παλιές πληγές από το παρελθόν.
  • Απελευθερώνοντας παλαιές ενέργειες θυμού και φόβου.
  • Συσχετίσου με άλλους ανθρώπους στο μονοπάτι σου που θα υποστηρίξουν τους στόχους σου.
  • Ζήσε με σκοπό το μεγαλύτερο όραμα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ελπίζω αυτά τα στοιχεία να μη φαίνονται μυστικιστικά ή τρομακτικά, διότι γύρω από αυτά μπορεί να οικοδομηθεί  μια πολύ παραγωγική και ικανοποιητική ζωή. Ισχύουν εδώ και αιώνες και θα συνεχίσουν να ισχύουν και σήμερα.

Γράφει η Ζηζή Πατεράκη

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση