Θεραπευτικές μέθοδοι στην Αρχαία Ελλάδα. Video
Στο Α’ μέρος του επεισοδίου παρουσιάζονται μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν ευρέως, όπως η Δραματοθεραπεία, η Ύπνωση, το Ψυχόδραμα. Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα της τέχνης, με σκοπό να βοηθήσει ένα άτομο να αναπτυχθεί προσωπικά, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης, εργαλείο δημιουργικότητας, εργαλείο προετοιμασίας.
Η Ύπνωση είναι η φυσική ικανότητα του ανθρώπου να στρέφει το ενδιαφέρον του προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό του κόσμο, προς τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τα βιώματά του. Είναι, δηλαδή, μια εσωτερική αναζήτηση. Κατά το Ψυχόδραμα, οι άνθρωποι προβαίνουν σε εκδραμάτιση, υποδύονται δηλαδή ρόλους, βάζοντας έτσι μια τάξη στα γεγονότα που τους πίκραναν στο παρελθόν.
Για όλα αυτά μιλούν στο φακό της εκπομπής ο Δρ. Φυσιοπαθητικής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ο Ψυχίατρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, η Δραματοθεραπεύτρια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΧΟΥ, ο Ψυχολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, η Σύμβουλος και Θεραπεύτρια Υπνοθεραπεύτρια ΣΥΛΒΑΝΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
Δείτε τα Video: