Θεραπευτικές ιδιότητες των χυμών

Θεραπευτικές ιδιότητες των χυμών
Spread the love

therapeytikes-idiotites-ximon

Αγγουριού 

Κατά του αρθριτισμού και των ρευματισμών. Κατά της υπερτάσεως. Ευεργετικός στο δέρμα.

Καρότου 

Ευεργετικός στην αναιμία. Κατά της οξύτητας. Ευεργετικός στην αρθρίτιδα και στη χολή.Κατά του κατάρρου. Καθοριστικός του αίματος και του δέρματος. Ευεργετικός στην δράση. Γίνεται καλύτερος μαζί με χυμό μαϊντανού, λεμονιού και μέλισσας.

Σέλινου

Ευεργετικός στη χολή. Κατεβάζει την υψηλή πίεση του αίματος. Ευεργετικός στους ρευματισμούς και καθαριστικός του δέρματος. Είναι και διουρητικός. Είναι καί κατά της παχυσαρκίας μαζί με λεμόνι. Έχει βιταμίνες Α, Β, Γ, Ε και αλάτια χρήσιμα: ασβέστιο, κάλιο.

Σπανακιού

Εξουδετερώνει την οξύτητα και καθαρίζει το δέρμα. Είναι κατά της αναιμίας, καλυτερεύοντας την αιμοσφαιρίνη του αίματος. Γίνεται πιο εύληπτος μαζί με χυμό καρότου ή τομάτας.

Παντζαριού

Ευεργετικός στο συκώτι.Βελτιώνει την αιμοσφαιρίνη του αίματος. Είναι κατά της αναιμίας. Ευεργετικός στο αίμα — το κρατά σε κανονικές συνθήκες — και κατά της οξύτητας. Παίρνεται καλύτερα με λίγο λεμόνι.

Πορτοκαλιού και Λεμονιού

Εκτός των άλλων είναι ευεργετικοί στις περιπτώσεις κρυολογημάτων. Είναι και κατά τής οξύτητας.

Τομάτας

Ευεργετικός στις περιπτώσεις αρθριτισμού. Είναι καθοριστικός του αίματος και κατά του κατάρρου. Εξουδετερώνει την οξύτητα.Είναι ορεκτικός μαζί με μαϊντανό και σέλινο.

Ραπανιού

Κατά της χολοκυστίτιδας και των ενοχλήσεων του συκωτιού. Να πίνεται σε μικρές ποσότητες.

Λάχανου

Τελευταίως χρησιμοποιείται, κυρίως στην Αμερική και στην Ελβετία κατά του έλκους του δωδεκαδακτύλου. Συνίσταται ή προσθήκη 1/3 χυμού καρότου. 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση