Τεχνική για να ξυπνάτε χαρούμενοι κάθε πρωί

Τεχνική για να ξυπνάτε χαρούμενοι κάθε πρωί
Spread the love

klingenmuenster

Παρακάτω είναι μία πολύ δυνατή τεχνική για να ξυπνάτε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι μετά τον ύπνο κάθε πρωί. Μπορεί βέβαια να αναρωτιέστε πριν το δοκιμάσετε. “Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μια χαζή τεχνική” ή “δεν έχω χρόνο για αυτό”.

Μετά θα πρέπει καθαρά να καταλάβετε ότι έχετε ήδη τις καθημερινές σας πρωινές ρουτίνες.  Ισως ξυπνήσετε με τον ήχο από το ξυπνητήρι σας και το πρώτο πράγμα που θα έρθει στο μυαλό “ωχ βαρίεμαι να σηκωθώ, για πότε ξημέρωσε,είμαι πολύ κουρασμένος, θέλω να χουζουρέψω στο κρεβάτι”.

Μετά σηκώνεσαι και πας να φας το πρωινό σου, να κάνεις ένα ντους και να πλύνεις τα δόντια σου, με ένα άσχημο συναίσθημα κολλημένο στο μυαλό σου.

Γιατί λοιπόν να μην αλλάξετε τις κακές συνήθειές σας, που σας αποδυναμώνουν και να τις αντικαταστήσετε με με θετικές συνήθειές που σας δίνουν δύναμη και εμψύχωση; Αντί να ξεκινάτε την ημέρα σας διαμαρτυρόμενοι για το πόσο κουρασμένοι αισθάνεστε ή για το πόσο βαρίεστε, δεν θα ήταν καλύτερα να ξυπνάτε χαρούμενοι, με ενθουσιασμό, με ευγνωμοσύνη και αγάπη;

Αυτή είναι μια πολύ δυνατή τεχνική με την οποία ξαναπρογραμματίζεις τον εαυτό σου για να ξυπνάς χαρούμενος καθημερινά. Βασίζεται στις πρωινές ερωτήσεις αυτογνωσίας. Μία πολύ καλή άσκηση λοιπόν πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας ή πριν πλύνετε τα δόντια σας κάθε πρωί είναι να ρωτάτε τον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι από την ζωή μου με κάνει να νιώθω χαρούμενος αυτή την στιγμή; Πως αυτό με κάνει να αισθάνομαι;
  • Τι με κάνει ενθουσιασμένο στην ζωή μου αυτή την στιγμή; Πως αυτό με κάνει να αισθάνομαι;
  • Από τι είμαι περήφανος από την ζωή μου αυτή την στιγμή; Τι με κάνει περήφανο; Πως αυτό με κάνει να αισθάνομαι;
  • Τι από την ζωή μου με κάνει να αισθάνομαι ευγνομωσύνη αυτή την στιγμή; Πως αισθάνομαι για αυτό
  • Τι απολαμβάνω στην ζωή μου τώρα; Tι είναι αυτό που απολαμβάνω; ­­Πως με κάνει αυτό να αισθάνομαι την στιγμη που το συνειδητοποιώ;
  • Ποιόν αγαπάω; Ποιός με αγαπάει; Πως αισθανομαι τώρα που τα συνειδητοποιώ αυτά;

Θα καταλάβετε ότι ανακαλύπτοντας συνειδητά πράγματα για τα οποία σας κάνουν να αισθάνεστε χαρά και ευγνομωσύνη που υπάρχουν στο τώρα σας, θα αλλάξει όλη η διάθεσή σας και η υπόλοιπη μέρα σας. Δοκιμάστε το.

Εάν το κάνετε για μιά χρονική περίοδο αυτό και κάθε μέρα θα παρατηρήσετε ότι η ημέρα σας και η ζωή σας όλη θα αλλάξουν προς το καλύτερο σταδιακά. Οι ασκήσεις αυτές δεν πρέπει να ξεπετάγονται στα γρήγορα όμως εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα, αναρωτηθέιτε συνειδητά και δώστε απαντήσεις ειλικρινείς μετά από σκέψη κάθε μέρα .

Είναι ένας προγραμματισμός του μυαλού γιατί τα πάντα επηρεάζονται από τις σκέψεις μας. Προσθέστε τις δικιές σας ερωτήσεις. Θα μπορούσατε επίσης να τυπώσετε τις ερωτήσεις και να τις κολλήσετε στον καθρέφτη του μπάνιου σας ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι για να τις βλέπετε κάθε πρωί.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς αυτή την τεχνική εκτός από το πρωί όταν αισθάνεσαι γεμάτος άγχος ή πριν πέσεις για ύπνο.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση