Τέσσερις συνήθειες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση

Τέσσερις συνήθειες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση
Spread the love

C6D83C45B6D93190AF519C84C76F4907

«Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Είναι κάτι που προκύπτει από τις πράξεις σου». Η δήλωση αυτή ανήκει στο Δαλάι Λάμα. Και γεγονός είναι ότι δεν είναι λίγοι οι φιλόσοφοι, αλλά και οι ψυχολόγοι που συμφωνούν απολύτως με το θρησκευτικό ηγέτη, Δαλάι Λάμα.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με το/τη σύντροφό τους, αγαπούν τη δουλειά τους, τους αρέσει η ζωή τους, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα, αγαπούν τα παιδιά τους και παρόλα αυτά αισθάνονται δυστυχισμένοι.

Όπως λέει ψυχολόγος, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που αν τις ακολουθεί κάποιος ευλαβικά, θα τον κάνουν ευτυχισμένο.

1. Λίστα με τρία καλά πράγματα

Βρείτε το χρόνο να λέτε στο/στη σύντροφό σας τρία καλά πράγματα κάθε πρωί και να σας λέει επίσης τρία καλά πράγματα. Είναι μία πρακτική που θα σας κάνει να αισθάνεστε ευγνώμονες για τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας.

2. Βοηθήστε κάποιον

Όταν επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και σε αυτά που θέλουμε, τείνουμε να γινόμαστε όλο και πιο εγωκεντρικοί. Αυτό συρρικνώνει τον κόσμο γύρω μας σε ένα μικρό μέρος με ένα δυστυχισμένο άνθρωπο μέσα. Όμως τι θα γινόταν αν ανοίγαμε τον κόσμο γύρω μας και την καρδιά μας; Τότε θα ανακαλύπταμε πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που υποφέρουν.

Αν μπορούσαμε λοιπόν να τους βοηθήσουμε, ακόμη και αν αυτή η βοήθεια ήταν ένα χαμόγελο ή μία καλή κουβέντα, τότε η ζωή τους θα γινόταν καλύτερη. Βοηθήστε λοιπόν έναν άνθρωπο κάθε μέρα και η ζωή σας θα γίνει καλύτερη.

3. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι μία βασική συνήθεια και επηρεάζει όλες τις άλλες. Διαλογιστείτε για τουλάχιστον δύο λεπτά την ημέρα και θα δημιουργήσετε μία συνήθεια που θα σας επιτρέπει να βάζετε σε σειρά τις σκέψεις σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

4. Γυμναστείτε

Όλοι γνωρίζουν τα οφέλη της άσκησης, οπότε δε χρειάζεται να αναλύσουμε πραγματικά αυτό το σημείο. Η ευεξία που προσφέρει η συχνή άσκηση είναι σίγουρα μία πηγή ευτυχίας.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση