Τα τσιγάρα δεν… αδυνατίζουν

Τα τσιγάρα δεν… αδυνατίζουν
Spread the love

kapnisma1

Δεν είναι λίγοι οι καπνιστές που πιστεύουν ότι το τσιγάρο τους «κόβει» την όρεξη, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο είτε να χάσουν κιλά, είτε να διατηρηθούν στα κιλά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι νεαρές γυναίκες που καπνίζουν στην πραγματικότητα παίρνουν τρεις φορές περισσότερο βάρος απ’ ό,τι εκείνες που δεν ακουμπούν το τσιγάρο στα χείλη τους.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι νεαρές γυναίκες επιλέγουν συνειδητά να συνεχίσουν να καπνίζουν θεωρώντας το τσιγάρο ως μια μέθοδο ελέγχου του βάρους τους. Όμως καμία προηγούμενη έρευνα, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, δεν είχε εξετάσει το κατά πόσο οι καπνίστριες έπαιρναν λιγότερο βάρος από τις μη καπνίστριες.

Για το λόγο αυτό, μια ομάδα ερευνητών από το ερευνητικό ινστιτούτο Oregon Research Institute στις ΗΠΑ, παρακολούθησε 400 νεαρές γυναίκες για διάστημα δύο ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αυτές που κάπνιζαν πήραν σημαντικά περισσότερο βάρος από τις μη καπνίστριες, λαμβάνοντας υπόψη από την αρχή της μελέτης το σωματικό τους βάρος, το αν οι γονείς τους ήταν παχύσαρκοι και άλλους παράγοντες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καπνίστριες πήραν κατά μέσο όρο 2,9 κιλά σε σχέση με τα 0,9 κιλά που πήραν όσες δεν κάπνιζαν. Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση