Τα social media που προτιμούμε στην Ελλάδα

Τα social media που προτιμούμε στην Ελλάδα
Spread the love

sample

To Υou Tube δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στην Ελλάδα. Με βάση την έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συμμετείχαν 1250 χρήστες social media τα αποτελέσματα έδειξαν:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του smart-desing.eu, το 93% προτιμούν το Υou Tube, το 82% το Facebook ενώ στην τρίτη θέση έρχεται το LinkedIn με 61% και πολύ πιο πίσω ακολουθεί το twitter.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι “υπάρχει αυξητική τάση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ αρχίζει και δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα κοινότητα χρηστών και για τα όχι τόσο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (instagram, foursquare, flickr και googleplus)”.

Η έρευνα καταλήγει αναφέροντας ότι οι Έλληνες χρήστες κοινωνικών δικτύων δήλωσαν ότι αξιοποιούν το διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης πριν την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας με 7 στους 10 να ψάχνουν πληροφορίες online και να πραγματοποιούν την αγορά σε φυσικά καταστήματα, ενώ ένας στους δύο να εμπιστεύεται το ηλεκτρονικό εμπόριο για την πραγματοποίηση αγορών.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση