Τα δέντρα είναι δροσερά , όπως είσαι και ΕΣΥ!

Τα δέντρα είναι δροσερά , όπως είσαι και ΕΣΥ!
Spread the love

keltiko_oroskopio_dentra_lady_h_633_451

Υπάρχει ένα μυστικό για τα δέντρα που νομίζω πώς θα έπρεπε να γνωρίζετε. Τα δέντρα γνωρίζουν πώς ακριβώς είναι. Αν μπορούσαμε να δούμε τους εαυτούς μας ως δέντρα, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιεικείς, πιο ευγνώμονες και πιο ελπιδοφόροι, και ίσως και να επιτρέπαμε στους εαυτούς μας να είναι αυτοί που πραγματικά είναι. Ακολουθείστε την σκέψη μου.

Σκεφτείτε τις εποχές και τους κύκλους που περνάει ένα δέντρο…..

Καλοκαίρι?…ένδοξη εποχή, το δέντρο είναι συχνά ανθοφόρο και πολύ ελκυστικό προς τον κόσμο!

Φθινόπωρο?….ξήρανση, πέφτουν τα φύλλα, αλλάζει το δέντρο,περικυκλώνεται από μουντά ουράνια τόξα των φθινοπωρινών βροχών!

Στη συνέχεια έρχεται ο Χειμώνας, γυμνά σκοτεινά χρώματα, ίσως λίγο ψυχρά και ζοφερά!

Ακολουθεί η Άνοιξη…..τα μικρότερα μπουμπουκάκια αρχίζουν να ξεπετάγονται και αποκτούν ενέργεια μέρα με την μέρα, τα άνθη και τα μικρά φύλλα παίρνουν έντονα χρώματα για το καλοκαίρι που έρχεται!

Και έτσι συνεχίζει ο κύκλος! Αλλά δεν κοιτάω ένα δέτρο το καλοκαίρι και λέω ότι μοιάζει τόσο χοντρό και ότι πρέπει να χάσει μερικά κιλά, και δεν κοιτάω τα φύλλα το φθινόπωρο και λέω πόσο απαίσιο είναι το δέρμα του φύλλου, ούτε ότι προτιμώ ένα χειμωνιάτικο δέντρο να καλύψει τον αδύναμο σκελετό του, ούτε σκέφτομαι λιγότερο γι’αυτό όταν είναι καλυμμένο από την παγωνιά. Τέλος, δεν θεωρώ ότι τα μικρά μπουμπουκάκια την άνοιξη δεν είναι αρκετά δυνατά ή αρκετά μεγάλα.

Οπότε, αφού δεν κρίνουμε ένα δέντρο, γιατί κρίνουμε τόσο συχνά τον εαυτό μας?

Εγώ ο ίδιος δεν βρίσκομαι σε ένα κύκλο εποχών? Δεν είμαι τόσο όμορφος όσο με προόριζε η φύση? Δεν θα με κοίταζε ένα δέντρο με τόση στοργή όσο το κοιτάζω εγώ όλες τις εποχές?

Δεν θυμάμαι να έχω επικρίνει ποτέ ένα δέντρο! Πιο συχά εντυπωσιάζομαι από αυτά. Είναι απλά τόσο όμορφα και άσχετα αν έχω αγαπημένη εποχή ή όχι, βρίσκω την ομορφιά στα δέντρα σε όλες τις εποχές!

Έτσι, ίσως τα δέντρα έχουν να μας διδάξουν ότι είναι απλό και αρκετά εκπληκτικό, να είσαι απλά αυτός που είσαι, να είσαι ο εαυτός σου! Ίσως αυτό να είναι ο χειμώνας σου και ίσως αυτό να είναι απολύτως εντάξει. Γιατί σίγουρα καθώς ο ήλιος θα ανατέλλει, οι εποχές θα αλλάξουν. Η άνοιξή σου θα έρθει! Και πολλοί άνθρωποι τυχαίνει να πιστεύουν ότι τα δέντρα είναι όμορφα τον χειμώνα!

Τα δέντρα είναι δροσερά , όπως είσαι και ΕΣΥ!

Και να θυμάσαι…….

 

‘’Το ψηλότερο δέντρο στο δάσος, κάποτε ήταν ένας μικρός σπόρος στην γη!’’

 

 

10379063_10203074470599460_1859787542_n

 

 

 

της Γεωργία Κανελλοπούλου,

Ψυχολόγος

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση