Συνεργασία ΑΠΘ με το Κολλέγιο Ανατόλια

Συνεργασία ΑΠΘ με το Κολλέγιο Ανατόλια
Spread the love

AUTH_CTY1
Από αριστερά:Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Περικλής Μήτκας, Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Σαλματζίδης, Τεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του ΑΠΘ, Αντώνης Αποστόλου, Διευθυντής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Στάμος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT, μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια.

Συμφωνία συνεργασίας, σε εκπαιδευτικό και τεχνολογικό επίπεδο, εγκαινιάστηκε μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού με μακρά παράδοση 128 ετών και προσφοράς στην εκπαίδευση.

Η συνεργασία αφορά στην παροχή υποστήριξης από το ΑΠΘ στο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του ΑΠΘ θα διαμορφώσει διδακτικό οπτικοακουστικό και e-learning υλικό για το καινούριο μάθημα του CTY Greece «Εισαγωγή στο Web Design», παρέχοντας τεχνογνωσία για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού αυτού υλικού σε πλατφόρμα ηλεκτρονικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα το ΚΗΔ θα εξυπηρετήσει ανάγκες τεχνολογικής υποδομής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά με την παροχή εικονικών μηχανών για φιλοξενία στις υποδομές των Datacenter του ΚΗΔ ΑΠΘ.

Το CTY Greece, που λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι το πρώτο και μοναδικό Κέντρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση