Συμπαντικές σταθερές, η Ομορφιά, η Ενότητα, η Θεότητα

Συμπαντικές σταθερές, η Ομορφιά, η Ενότητα, η Θεότητα
Spread the love

cropped-ser-de-luz-logo-copia

Αν ψάξουμε στους αριθμούς, θα δούμε ότι υπάρχουν αριθμοί, οι οποίοι παίρνουν άπειρα δεκαδικά ψηφία, αυτοί εκφράζουν τη γένεση, την ομορφιά και σχηματίζουν μια ολότητα και ενότητα. Ο e = 2,71828 και ο π = 3,14 παίρνουν άπειρα μη επαναλαμβανόμενα δεκαδικά ψηφία. Είναι άρρητοι αριθμοί αυτοί, επειδή τα ψηφία τους δεν τελειώνουν ποτέ. Μέσα στο ασύμμετρο βρίσκεται η γένεση και η ομορφιά που εκδηλώνεται από μέσα προς τα έξω. Στην περιφέρεια του κύκλου βρίσκεται η ενότητα που εκδηλώνεται από έξω προς τα μέσα. Και οι τρεις εκφράσεις των δυνάμεων, σχηματίζουν ενότητα, γίνονται ένα και βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας.

Δύο λειτουργίες έχουμε στο κέντρο του περιστρεφόμενου ουράνιου θόλου και μια στη περιφέρεια του κύκλου. Μέσα στο θόλο βρίσκεται το ασύμμετρο με δύο άνισες ευθείες, που σημαίνει ότι όλα, τα πάντα στο σύμπαν, είναι ανόμοιά του.

Μέσα στο ασύμμετρο βρίσκεται η κίνηση της δύναμης που εκδηλώνεται από μέσα προς τα έξω. Όποιος δει τη γένεση και την αρχιτεκτονική της ομορφιά στο χρυσό αριθμό φ = 1,681 που στην ουσία είναι αυτή η ασύμμετρη δύναμη, έχει δει το θείο ή το θεό. Η Ασύμμετρη δύναμη δεν είναι συμμετρική με καμία. Δεν μοιάζει με καμία και υπάρχει μόνη της. Η γένεση, η ομορφιά και η ενότητα είναι ένα ή εκφράζονται με τον αριθμό 1. Όλα τα επουράνια όντα έχουν λάμψη, κάλλος και δύναμη.

love-agapi

Και οι τρεις εκφράσεις, δυνάμεις, λειτουργίες, είναι αγάπη. Το «αγαπάτε αλλήλους», «αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι», είναι το e με τους άπειρους δεκαδικούς αριθμούς. Το άριστο και το όμορφο που είναι η επίτευξη της αρμονίας, η καλή πράξη, η ομορφιά είναι ο χρυσός αριθμός φ της συμπαντικής αρχιτεκτονικής και η πνευματικότητα που αγγίζει το θείο.

Το ύψιστο αγαθό, η αγάπη μέσα από τη θεία σοφία που εκφράζεται με τον αριθμό π που είναι ο αριθμός της περιφέρειας του κύκλου, με κίνηση από έξω προς το κέντρο που γίνεται εν συνεχεία ένωση. Έτσι, για όλα έρχεται μια στιγμή που γίνονται μια ενότητα. Επιστρέφουν στο θείο και επικρατεί η τάξη και η αρμονία. Και οι άνθρωποι εκεί θα επιστρέψουν, αυτή είναι η αποστολή τους και ο σκοπός της ύπαρξής τους.

Οι συγκεκριμένες συμπαντικές σταθερές κρατάνε τα πάντα. Είναι το ισόπλευρο τρίγωνο, που πάλι το συναντούμε, που μέσα έχει το κύκλο, αλλά και την αγάπη, το Θεό τον Παντοκράτορα, αυτόν που κρατάει τα πάντα.

image003
Γράφει η Μαρία Σ. Άνθη
Η επανάληψη… Το άνοιγμα των πυλών

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση