Επτά καινοτόμες ελληνικές εταιρείες Start-Up

Επτά καινοτόμες ελληνικές εταιρείες Start-Up
Spread the love

Επτά καινοτόμες 03

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ενθαρρυντική δήλωση έκανε ο Neelie Kroes, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ψηφιακή ατζέντα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, στα πλαίσια του StartUp Europe Tour: «Η αθηναϊκή tech σκηνή είναι «καυτή». Και θα γίνει ακόμα πιο «καυτή» πολύ σύντομα. Μια ψηφιακή μεταστροφή είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ελλάδα. Θα την βοηθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος στην οικονομία». Όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα New Europe online, οι επτά ελληνικές εταιρίες Start-Up, που κάνουν πλέον διεθνή καριέρα, είναι οι εξής:

Η Helic, η οποία έχει αναπτύξει λογισμικό που χρησιμοποιείται σε smartphones. Έχει συμβάλλει επίσης, στη δημιουργία μικρότερων, λεπτότερων, ελαφρύτερων και φθηνότερων κινητών τηλεφώνων.

Η Raycap, η οποία σχεδιάζει βιομηχανικά συστήματα αντικεραυνικής προστασίας και λύσεις διαχείρισης καλωδίων, για παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Δραστηριοποιείται επίσης, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, τη βιομηχανική αυτοματοποίηση, την άμυνα, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αλλού.

Επτά καινοτόμες 01Η Constelex, που σχεδιάζει και αναπτύσσει ενισχυτές οπτικών ινών και φωτονικών συστημάτων για τα μελλοντικά δίκτυα επικοινωνίας, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε δορυφορικές εφαρμογές.

Η Taxibeat, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το πλησιέστερο ταξί με βάση επιθυμητά χαρακτηριστικά (όχημα, επιλογή οδηγού, δωρεάν Wi-Fi, παροχή παιδικού καθίσματος κ.λ.π.). Το σύστημά της έχει ήδη έχει επεκταθεί πέρα από τα ελληνικά σύνορα και χρησιμοποιείται στο Παρίσι, την Πόλη του Μεξικού, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο.

Η Cookisto, μια online κοινότητα που οι χρήστες μπορούν να βρουν σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά, παρασκευασμένα από τοπικούς μάγειρες. Παρέχει ακόμη τη δυνατότητα στα μέλη της να προσφέρουν και τα δικά τους πιάτα.

Η Corallia, η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα που έχει συσταθεί στην Ελλάδα, με σκοπό να βοηθήσει τους ρέκτες της καινοτομίας.

Η Egg, με ένα πρόγραμμα που βοηθά τους καινοτόμους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους, σε μια περίοδο που φθάνει έως και 12 μήνες.

 

[ Τμήμα Ενημέρωσης emeis.gr ]

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση