12 ψέματα που λέμε συνέχεια στα παιδιά μας

12 ψέματα που λέμε συνέχεια στα παιδιά μας
Spread the love

f61d23e6fc6a1d7b7dc035fb34313706_M

Κι εκείνα εξακολουθούν να τα πιστεύουν !
Μπορεί να λέμε κάθε μέρα στα παιδιά μας ότι τα  ψέματα είναι κακό πράγμα, αλλά ας το παραδεχτούμε: όλοι οι γονείς λέμε πολύ συχνά πράγματα στα παιδιά μας που όχι απλώς δεν είναι αλήθεια ή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια, αλλά είναι πράγματα που δεν πιστεύουμε ούτε στο ελάχιστο! Η μπλόγκες Αν Λίμπερμαν κατέγραψε μερικά από τα πιο συνηθισμένα ψέματα που εξακολουθεί να λέει στα παιδιά της και είναι σίγουρο ότι πολλοί θα ταυτιστούν μαζί της!

Άκουσέ με, γιατί δεν πρόκειται να το ξαναπώ! Προφανώς, αυτό δεν ισχύει. Ακόμα κι αν χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση σαν κάποιου είδους απειλή, ξέρω ότι δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Κι όμως, συνεχίζω να τη λέω συνέχεια…

Πάλι δεν ακούς; Τότε, να κλείσω ραντεβού με τον παιδίατρο, γιατί προφανώς κάτι δεν πάει καλά με τα αφτιά σου! Με λίγη καλή τύχη, τα παιδιά προκειμένου να παραδεχτούν ότι στην πραγματικότητα απλά με αγνοούν, θα ακούσουν επιτέλους αυτό που λέω!

Ώστε έτσι; Τελείωσε! Δεν πάμε πουθενά το Σαββατοκύριακο. Καλά… Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ακυρώσω την εκδρομή που οργανώνω τόσο καιρό και περιμένω πώς και πώς επειδή το πιτσιρίκι αρνείται να φορέσει το παντελόνι του;

Ας συνεχίσεις έτσι, θα πάμε όλοι βόλτα κι εσύ θα μείνεις στο σπίτι. Λες κι έχω ένα κρυφό μπλοκάκι με τηλέφωνα διάφορων ανθρώπων που μπορούν ευχαρίστως να κρατήσουν το παιδί για να μπορέσω να φύγω και μάλιστα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σκάσουν μύτη από τη γωνία αμέσως τώρα!

Καλά, τότε να μη φας τίποτα. Να μείνεις νηστικό, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται και για πολύ μεγάλο ψέμα, ιδιαίτερα όταν η συζήτηση γίνεται την ώρα του δείπνου, επειδή μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα, πραγματικά τέτοιου είδους πράγματα έχουν αρχίσει να μην με ενδιαφέρουν καθόλου!

Αυτή η ζωγραφιά είναι ΤΕΛΕΙΑ! Βασικά, δεν είναι… Είναι χάλια. Θα μπορούσα να την κάνω καλύτερα, μολονότι δεν είμαι ικανή να τραβήξω μια ίσια γραμμή…

Αχ, τι κρίμα. Το φαστφουντάδικο είναι κλειστό σήμερα! Το «τέλειο έγκλημα». Πιάνει κάθε φορά!

Εντάξει, αφού έτσι θες, να μην πας στο σχολείο σήμερα. Αντίστροφη ψυχολογία με εγγυημένο αποτέλεσμα!

Και βέβαια να το πάρεις… ωχ, ξέχασα το πορτοφόλι μου! Από το παγωτατζίδικο, μέχρι το περίπτερο, κι από το κατάστημα παιχνιδιών μέχρι το σούπερ μάρκετ, είναι η τέλεια δικαιολογία για να γλυτώσεις γκρίνιες του τύπου «το θέλω»!

Καλά, θα σου δώσω το κινητό μου να παίξεις, αλλά μόνο για πέντε λεπτά. Επειδή όμως είναι βέβαιο ότι θα συνειδητοποιήσω σύντομα πως όσο είσαι απασχολημένο με το κινητό μπορώ να τελειώσω το φαγητό, να δω τα mail μου και να βάλω τα άπλυτα στο πλυντήριο, οπότε είναι εντελώς σίγουρο ότι θα παίξεις περισσότερο.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση