Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7
Spread the love

afisaΈργα για βιολί και πιάνο των Mozart, Beethoven, Ravel και Vitali θα παρουσιάσουν οι Πέτρος Χρηστίδης (βιολί) και Πέγκυ Βαλμά (πιάνο). ‘Ενα μουσικό οδοιπορικό, με αφετηρία την κλασική απλότητα της σονάτας σε σολ μείζoνα του Μότσαρτ, ενδιάμεσους σταθμούς την πολυτονική και με μπλούζ επιρροές 2η σονάτα του Ραβέλ, την ανανεωτική σονάτα της άνοιξης του Μπετόβεν και τέλος τις παραλλαγές σ’ενα θέμα μπαρόκ του Βιτάλι επεξεργασμένες απο μεγάλους βιρτουόζους του ρομαντισμού

Πρόγραμμα:
W.A.Mozart: Violin Sonata No 18, K.301.

M.Ravel: Violin Sonata No 2.
L.V.Beethoven: Violin Sonata No5, Op.24 ‘Spring’.
T.A.Vitali: Chaconne

Πέγκυ Βαλμά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό ωδείο και στο Ωδείο Μουσικής Εταιρίας Αθηνών από όπου πήρε δίπλωμα πιάνου (αριστείο και α’ βραβείο) και πτυχίο Φούγκας με καθηγητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Υπήρξε ενεργό μέλος και συμμετείχε σε συναυλίες του Επίκυκλου.gr. Το 2005 διακρίθηκε με Β’ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν.

Παίζει μουσική δωματίου και διδάσκει πιάνο και θεωρητικά.

Παράλληλα ασχολείται με τη ροκ, τη jazz, τη μουσική τεχνολογία και τις μουσικές εκδόσεις.

Πέτρος Χρηστίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Πολύβιο Κοιρανίδη στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καβάκο. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με το Δίπλωμα σολίστ το 2003 και βαθμό άριστα. Στη συνέχεια έκανε μαθήματα τελειοποιήσης της τεχνικής του με τους σολίστες Γιώργο Δεμερτζή στην Αθήνα και Αριάδνη Δασκαλάκη στην Κολωνία της Γερμανίας. Το Μάιο του 2008 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών master of music από το πανεπιστήμιο του Bowling Green State University των Ηνωμένων πολιτειών με υποτροφία από το ίδιο το πανεπιστήμιο και καθηγητή τον Vasile Beluska. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Louisiana State University των Ηνωμένων Πολιτειών, με υποτροφία απ’το Πανεπιστήμιο, σαν βοηθός του καθηγητή Espen Lilleslatten.

Έχει συμμετάσχει σε master classes και σεμινάρια στην Χαλκιδική, στο Ohio ,στην Λουιζιάνα, στην Κέρκυρα και στην Γερμανία με καθηγητές τους Csaba Erdelyi, Vasile Beluska, Ariadni Daskalakis, Berent Kofker, Sherry Kloss, Mariusz Patrya και άλλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Γερμανία κι έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου αλλά και μεγαλύτερες

ορχήστρες. Τον Σεπτέμβριο του 2005 ερμήνευσε σε α’ παγκόσμια εκτέλεση στην Αθήνα , το κομμάτι για solo βιολί του Νορβηγού Aarnt Haakon Enessen , Sit Point and Echo.Τον Ιούνιο του 2012 απέκτησε

το Δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Θοδωρή Μπρουτζάκη και βαθμό Άριστα, απο το Φιλαρμονικό Ωδείο. Ο Πέτρος Χρηστίδης διδάσκει βιολί σε επιλεγμένο κύκλο μαθητών. Δραστηριοποιήται δε τόσο ώς ερμηνευτής όσο και ώς δάσκαλος.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί σαν σολίστ σε συναυλίες μουσικής δωματίου και συχνά συνεργάζεται με τον σολίστ πιανίστα Σπύρο Μοσχόπουλο.

INFO
Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο με τους Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7
Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια:
75′
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, ανέργων

ΒΕΤΟΝ7 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Πύδνας 7 Βοτανικός (Στάση “Κεραμεικός”)

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση