Πρόστιμα που να φθάνουν τα 20.000 ευρώ ζητά ο Β. Κικίλιας για την κακοποίηση ζώων

Πρόστιμα που να φθάνουν τα 20.000 ευρώ ζητά ο Β. Κικίλιας για την κακοποίηση ζώων
Spread the love

Πρόστιμα που να φθάνουν έως τα 20.000 ευρώ σε όσους κακοποιούν ζώα και αυστηροποίηση των ποινών ζητεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ B. ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου , ο κ. Κικίλιας «ζήτησε τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών κακοποίησης και έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας στη σχετική επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση