Προσευχή ενάντια στους εφιάλτες

Προσευχή ενάντια στους εφιάλτες
Spread the love

Prayer

Οι άνθρωποι, που υποφέρουν κατά διαστήματα από εφιάλτες, πρέπει να προσπαθήσουν να αποκτήσουν έλεγχο των ονείρων τους. Αυτό διατείνεται ο νευροφυσιολόγος Ντετλέβ Λίνκε, από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, ο οποίος είναι ειδικός στις διαταραχές του ύπνου. Με λίγη προσπάθεια και εξάσκηση, οποιοσδήποτε μπορεί να ξεφύγει από ένα κακό όνειρο. Το θέμα είναι να προετοιμαστεί πριν πέσει να κοιμηθεί.

Με ποιους τρόπους, λοιπόν, είναι δυνατόν να «καταπολεμηθούν» οι εφιάλτες; Οι ασθενείς του Λίνκε δοκίμασαν, με προτροπή του, κάποιες τεχνικές, οι οποίες στηρίζονται σε διάφορα παγκόσμια φιλοσοφικά – θρησκευτικά συστήματα. Ορισμένοι, για παράδειγμα, οραματίζονταν αίσιο τέλος σε κάποιον εφιάλτη, που επαναλαμβανόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Άλλοι, εστιάζονταν σε ευχάριστες σκέψεις πριν αποκοιμηθούν. Ωστόσο, η προσευχή ήταν μια από τις πιο απλές τεχνικές, η οποία βοηθούσε στο να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά οι εφιάλτες.

Αρκετοί από τους ασθενείς του Λίνκε τη χρησιμοποιούν και, όπως επισημαίνει ο ίδιος, έχουν παρατηρήσει θετικά αποτελέσματα.

 

[ Επιμέλεια – Νίκος Κατσινόπουλος ]

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση