Ποια είναι τα καλύτερα μας χρόνια;

Ποια είναι τα καλύτερα μας χρόνια;
Spread the love

Νέα έρευνα αποκαλύπτει

79164-176878

Μπορεί να αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι νεότεροί ανάμεσά μας είναι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ενώ η μέση ηλικία επιφέρει και την ανάλογη δυσανεξία προς τη ζωή, ωστόσο νέα έρευνα καταρρίπτει τα κλισέ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Samsung και το Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ, προέκυψε πως τα 35 ήταν η ηλικία που οι περισσότεροι από τους 2000 ερωτηθέντες σημείωσαν ως την πιο δυστυχισμένη τους χρονιά, καθώς σε αυτή την ηλικία προσπαθεί κανείς να ισορροπήσει την προσωπική ζωή με την δουλειά και την δημιουργία οικογένειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο ευτυχισμένη φάση των περισσότερων έφτανε στα 58, καθώς είχαν πλέον βρει την ισορροπία που χρειάζονταν για να μπορέσουν να χαρούν την ζωή.

Δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ 30 και 35 είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι σύμφωνα με τους ειδικούς γιατί προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. «Και μέχρι να φτάσουμε στα 50 συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά αυτά που έχουν σημασία ειδικά στους τομείς δουλειάς και οικογένειας» δηλώνει ο Κάρι Κούπερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.

Εύλογα, τα χρήματα ήταν το κυριότερο στρεσογόνο ζήτημα στις ζωές των ερωτηθέντων βάση της έρευνα και ο βασικότερος παράγοντας ευτυχίας ήταν μια ειλικρινής και αληθινή σχέση με τον σύντροφο τους. Και όλα αυτά τα στοιχεία φαίνεται πως ισορροπούσαν απόλυτα στα 58.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση