Περτούλι: ένας ορεινός παράδεισος

Περτούλι: ένας ορεινός παράδεισος
Spread the love

Ένας ορεινός παράδεισος περιτριγυρισμένος από βουνά, με πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια και τρεχούμενα νερά. Το Περτούλι, χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μ. στις πλαγιές του Κόζιακα, με τα γραφικά πέτρινα σπίτια, το χιονοδρομικό κέντρο και τις καλές τουριστικές υποδομές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας. sample

Τη δεκαετία του 90, οι Έλληνες γνώρισαν ένα από τα πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος, το φημισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι Τρικάλων είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα της χώρας, πολύ κοντά στο κέντρο της που είναι η Αθήνα. Η απόστασή του  είναι μόλις 45′ από την πόλη των Τρικάλων, με τοποθεσία ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι.

LIBADIAΟι πίστες του είναι κατάλληλες για έμπειρους αλλά και άπειρους σκιέρ. Διαθέτει δύο σαλέ, ένα στη βάση και ένα στην κορυφή του. Τα δύο λιφτ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου εξυπηρετούν τους χιλιάδες χειμερινούς επισκέπτες του, καθιστώντας την πρόσβαση σε οποιαδήποτε πίστα μια εύκολη υπόθεση.

Όντας πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων, και δίπλα από τα φημισμένα χωριά  Περτούλι και Ελάτη, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου συνδυάζει την αίγλη ενός σύγχρονου χιονοδρομικού  κέντρου και τη διασκέδαση στην ευρύτερη περιοχή με τα πολλά αξιοθέατα. Φτάνοντας στο Περτούλι και την Ελάτη καταλαβαίνεις ότι είσαι σε ένα χειμερινό προορισμό, αφού οι φωνές από τους επισκέπτες που διασκεδάζουν είτε με το χιόνι είτε με άλλες χειμερινές δραστηριότητες, αντιλαλούν σε όλη την περιοχή. Οι γουρούνες με τις οποίες εξερευνείτε τις διαδρομές μέσα στη φύση, τα άλογα με τα οποία περιηγείστε σε μία απίστευτης ομορφιάς φύση και οι μυρωδιές από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής θα σας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις και θα σας ωθήσουν να έρχεστε ξανά και ξανά σε αυτό τον θαυμάσιο χειμερινό προορισμό. Και όλα αυτά στο μαγευτικό τοπίο του Περτουλίου και της Ελάτης.
Τι να δείτε στη γύρω περιοχή του Περτουλίου

Πασίγνωστα όσο και ονειρεμένα είναι τα Περτουλιώτικα λιβάδια, μεγάλες καταπράσινες εκτάσεις στις οποίες βόσκουν αμέριμνες αγελάδες από ντόπιους κτηνοτρόφους.

Ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, ένα υπέροχο τουριστικό Χιονοδρομικό Κέντρο που μόνο και μόνο λόγω της μικρής του απόστασης από τα χωριά της περιοχής αλλά και τα Τρίκαλα, συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων του σκι.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση