Πανελλαδικές 2014: Άνοδο των βάσεων προβλέπουν οι ειδικοί

Πανελλαδικές 2014: Άνοδο των βάσεων προβλέπουν οι ειδικοί
Spread the love

Σε όλα τα επιστημονικά πεδία αναμένεται άνοδος των βάσεωνκαθώς τα θέματα που έπεσαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσειςήταν πιο εύκολα από πέρυσι. Τι λέει στο Newsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης για τις πανελλήνιες.

Αλλάζει το σκηνικό στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς μετά την περυσινή “σφαγή”, τα φετινά θέματα αλλα και οι επιδόσεις των εξεταζομένων ηταν σαφέστατα καλύτερες.

 PANELISM_420_420

Άνοδο των βάσεων προβλέπουν οι ειδικοί

Οπως δήλωσε στο Newsit ο εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης “τα θέματα φέτος ήταν πιο ευκολα σε σχέση με τις άλλες χρονιές και κυρίως σε σχέση με πέρυσι που έγινε η μεγάλη σφαγή. Αρα αναμένουμε σε γενικές γραμμές οι βάσεις να κινηθούν ανοδικά.

Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία του πως έγραψαν οι εξεταζόμενοι καθώς δεν έχει τελειώσει καν η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από τη στιγμή που σε όλα τα μαθήματα τα θέματα ηταν πιο εύκολα καταλαβαίνουμε οτι αναμένουμε αυξηση των βάσεων σε όλα τα πεδία. Πόσο μεγάλη η μικρή θα είναι η άνοδος της βάσης δε το γνωρίζουμε.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε ειναι οτι δεν είναι η ώρα τα παιδιά να ασχολούνται με τις βάσεις αλλά αφού τελειώσουν οι εξετάσεις το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού” είπε τέλος ο κυριος Στρατηγάκης.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση