Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Spread the love

sample2

Είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

Κάθε χρόνο ένας άνθρωπος του θεάτρου αναλαμβάνει να γράψει το μήνυμα του εορτασμού, το οποίο είθισται να διαβάζεται στα θέατρα πριν από την παράσταση της 27ης Μαρτίου.

Το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο, η μοναδική κιβωτός διάσωσης της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου δύο αιώνων, με αρχειακό υλικό από κείμενα και ντοκουμέντα παραστάσεων από το δραματολόγιο του παγκόσμιου θεάτρου, έχει αφεθεί από την επίσημη πολιτεία στην τύχη του που ταυτίζεται ήδη με το θάνατό του.

Το Δ. Σ. και το προσωπικό του ΚΜΕΕΘ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ανοίγουν το χώρο του μουσείου προς τον κόσμο και καλούν σε ένα δημόσιο διάλογο πρόσωπα και φορείς του ελληνικού θεάτρου την Πέμπτη 27 Μαρτίου στο χώρο του Θεατρικού Μουσείου (Ακαδημίας 50, Αθήνα) για μια συζήτηση με θέμα την επαναλειτουργία του Θεατρικού Μουσείου και την απαξίωση του Ελληνικού Θεάτρου από την επίσημη πολιτεία.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν:

Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (ΚΜΕΕΘ) – Θεατρικό Μουσείο, Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων (ΕΜΚΕΘΙ), Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (ITI), Το Σπίτι του Ηθοποιού, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών,Ένωση Σκηνογράφων & Ενδυματολόγων Θεάτρου Ελλάδας, Καμεράτα, Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής

Ώρα έναρξης: 13.00

Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο, Ακαδημίας 50, Αθήνα, 210 3634185

Διαβάστε το πλήρες αφιέρωμα στο Θεατρικό μας μουσείο εδώ

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση