«Όχι σήμερα, αγάπη μου»

«Όχι σήμερα, αγάπη μου»
Spread the love

Τι σχέση έχει το Candy Crush με την ερωτική μας ζωή;

20189759_shutterstock_192333629.limghandler

Είστε εθισμένοι στο Candy Crush; Δεν κλείνετε μάτι αν δεν ρίξετε μια τελευταία ματιά –έστω και αν είναι 2 το πρωί- στα e-mail σας; Τότε, μάλλον έχει επηρεαστεί και η σεξουαλική σας ζωή.

Σύμφωνα με ερευνητές, τα ζευγάρια σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ, αφού τα smartphones και τα tablets μπαίνουν εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή.

Αν θέλετε, λοιπόν, περισσότερο σεξ, θα χρειαστεί να αποδεσμευτείτε από την τεχνολογία, συμβουλεύει η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι σήμερα εξαρτώνται τόσο πολύ από τα κινητά και τα tablets τους, που η ερωτική τους ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο από το smartphone σας, ενώ είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, ρίξετε μια ματιά δίπλα σας. Κατά πάσα πιθανότητα, θα αντικρίσετε και τον σύντροφός σας, ο οποίος είναι εξίσου απασχολημένος με το δικό του «έξυπνο» κινητό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 70% των γυναικών θεωρούν ότι η τεχνολογία και οι οθόνες στέκονται εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή. Υπάρχει, βέβαια, μεγάλη απόσταση από το να σηκώσετε το κινητό επειδή κάποιος σας παίρνει τηλέφωνο, μέχρι το να τσεκάρετε το facebook εν μέσω… καβγά με τον σύντροφό σας.

«Το βλέπουμε παντού», τονίζει η Sarah Coyne, ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας και συνεχίζει: «Όπως  για παράδειγμα, στο εστιατόριο, που τα ζευγάρια τοποθετούν μπροστά τους πάνω στο τραπέζι τα κινητά τους. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό απλώς να το σηκώσουν όταν αυτό χτυπήσει».

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το πόσο επεμβαίνει η τεχνολογία στη σχέση τους, απάντησαν ότι θεωρούν την πιο παρεμβατική τεχνολογία τους υπολογιστές, ενώ μετά ακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, από τα 5 σενάρια, τα οποία τους παρουσίασαν οι επιστήμονες, οι συμμετέχοντες επέλεξαν ως την πιο συχνή… παρέμβαση, το να σηκώνει ο σύντροφός τους το τηλέφωνο, την ώρα που απολαμβάνουν προσωπικό χρόνο σαν ζευγάρι. Μάλιστα, το 62% των γυναικών αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Οι ειδικοί, λοιπόν, συνιστούν την απαγόρευση των smartphones και των tablets από το υπνοδωμάτιο, στην περίπτωση που θέλετε να τονώσετε την ερωτική σας ζωή.

Οι επιστήμονες ωστόσο δεν θεωρούν ότι η λύση είναι ο αποκλεισμός της τεχνολογίας από την καθημερινότητά μας.

«Τα ζευγάρια μπορούν να φτιάξουν κανόνες όσον αφορά την τεχνολογία. Ακούγεται χαζό, αλλά δεν είναι», λέει η κ. Coyne. «Μια συζήτηση σχετικά με το τι είναι εντάξει και τι όχι όσον αφορά τις συσκευές στο πλαίσιο ενός δείπνου ή στο υπνοδωμάτιο, θα μπορούσε να βοηθήσει». Η δρ. Coyne αποκαλύπτει και τη δική της τεχνική: «Βάζω το κινητό σε σημείο με δύσκολη πρόσβαση, όπως πάνω στο ψυγείο, έτσι ώστε να μην μπαίνω σε πειρασμό».

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση