Όταν οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν

Όταν οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν
Spread the love

End_Of_Summer-300x226

Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών είναι μια ιδιαίτερή στιγμή. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια αλλαγή και μερικές φορές είναι σαν να ξεκινάει ένα καινούργιο έτος μετά το τέλος του καλοκαιριού. Για κάποιους δεν είναι τίποτα δραματικό και όλα συνεχίζονται όπως πριν. Για κάποιους άλλους είναι κάτι δύσκολο και μπορεί να παρουσιάσουν την λεγόμενη «Κατάθλιψη μετά τις Διακοπές» ή αλλιώς το «Σύνδρομο Άγχους μετά τις Διακοπές» που συνήθως διαρκεί λίγες ημέρες.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που βλέπουν το τέλος του καλοκαιριού σαν μια πραγματική αποκάλυψη ή σαν μια νέα αρχή. Έτσι μετά το πέρας των διακοπών τους αποφασίζουν τι καινούργιο θα κάνουν. Αυτά τα άτομα ξεκινάνε από τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη νέες δραστηριότητες όπως η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ξεκινάνε γυμναστήριο, χορό ή αναρρίχηση ή ακόμη ξεκινούν μια νέα συλλογή, κτλ. Η επιστροφή στη ρουτίνα είναι κάτι δύσκολο γιαυτό καλό θα ήταν να δώσουμε στον εαυτό μας ένα κίνητρο! Και αυτό το κίνητρο μπορεί να είναι από ένα νέο χόμπι ως ένα εισιτήριο διαρκείας για τους αγώνες της αγαπημένης σας ομάδας.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αλλάζουν δουλειά ή και επαγγελματική σταδιοδρομία μετά από μια περίοδο διακοπών. Αν κάποιος είναι κουρασμένος από τη δουλειά του ή την τρέχουσα επαγγελματική του κατάσταση είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει μια αλλαγή πορείας μετά τις διακοπές ή τις γιορτές. Αλλά η αλλαγή μπορεί να μην σταματήσει εκεί. Είναι γνωστό πως μέσα σε διακοπές ή μετά από διακοπές πολλά ζευγάρια χωρίζουν αφού έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να συνειδητοποιήσουν πως ο έρωτας τους έχει πια σβήσει. Οι πολλές ώρες που θα περάσει το ζευγάρι μαζί στις διακοπές μπορούν να προκαλέσουν ανυπέρβλητη τριβή και προβλήματα στην μέχρι τότε συνύπαρξή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγαλύτερος αριθμός χωρισμών γίνεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχετε απολαύσει τις διακοπές σας και αυτές να είναι μια αφορμή για να αναζωογονήσετε ολόκληρη την ζωή σας με μικρές ή μεγάλες αλλαγές. Προσπαθήστε να κάνετε την επιστροφή στην καθημερινότητα μια διαδικασία ευχάριστη και ευκολότερη. Γιατί είναι πάντα σημαντικό στο τέλος να μένει το καλό.

Διακοπές είναι να μην έχεις τίποτα να κάνεις και να έχεις όλη τη μέρα για να το κάνεις.
Robert Orben

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση