Home / Special Features / ΟΜΙΛΙΑ της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου στην Αθηναϊκή Λέσχη

ΟΜΙΛΙΑ της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου στην Αθηναϊκή Λέσχη

« Ολυμπισμός, Εθελοντισμός, Ανθρωπισμός: Tρόπος ζωής»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα της Αθηναϊκής Λέσχης πραγματοποιήθηκε η πολυομιλική Πανηγυρική συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Αθήνα Βορράς, Αθήνα Φιλοθέη & Αμαρουσίου προς τιμήν της επίσημης προσκεκλημένης κ. Κατερίνας Παναγοπούλου, Εθνικής Πρέσβειρας της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Προέδρου του ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά και τη τιμή να απολαύσουν την εξαιρετική ομιλία της κας Παναγοπούλου με θέμα «Ολυμπισμός, Εθελοντισμός, Ανθρωπισμός: Τρόπος ζωής».

Την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία της κας Κατερίνας Παναγοπούλου, με ένα θέμα που ανέδειξε τον ιστορικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Ελληνισμός στην σημερινή ιστορική καμπή που διέρχεται η ανθρωπότητα, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πατριάρχης της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας Περικλής Παναγόπουλος, η ΠροΔιοικητής Μάρι Δεληβοριά, η εψηφισμένη Διοικητής Ντόρα Κέμου, ο πρώην Β. Διοικητές Παναγιώτης Κατρούγκαλος και Κώστας Ζαχαρακόπουλος, η Πρόεδρος του ΡΟ Ψυχικού Κορίνα Αργυροπούλου, ο Πρόεδρος του ΡΟ Αθήνα Νότος Ευτύχης Ζάρκος, ο Πρόεδρος του ΡΟ Χαλανδρίου Άκης Σαραντόπουλος, ο District Marshall της Περιφέρειας 25 ΑΧΕΠΑ Ελλάς Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ & ΙΣΑ και Δήμαρχος του Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο πρώην υπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας, η καθηγήτρια Δρ. Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής η κ. Καίτη – Γάκη Καψή, του συνδέσμου γυναικών Θεσσαλονίκης ο κος. Αρβανίτης Γεώργιος, εισαγγελέας Αρείου Πάγου o κος Πέτρος Ιωαννίδης επιχειρηματίας η κυρ. Νάνσυ Ιωαννίδη ο Σίμος Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε ο κος Γεώργιος Γερόλυμπος μέλος Ε.Ο.Α και η σύζυγός του κ. Ποντίδα Εμμανουέλα αντιπρόεδρος ΕΛΟΚ η κ.Παπαναστασίου Μάτα μέλος Δ.Σ Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, η κ. Εβελίνα Δασκαλή, ο κος. Αλέξης Ζορμπάς οι εκδότες Δημήτρης Γκόρης και Βίκυ Παπαγεωργοπούλου του WHO IS WHO και η υποψήφια για το Βραβείο Global Teacher Prize του Varkey Foundation Αγγελική Παππά & πλήθος ροταριανών ροταρακτόρων και φίλων του Ρόταρυ.
Το δείπνο της βραδιάς συνόδευσε μουσικά με μελωδίες πιάνου η Μέμα Χαλιώτη.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκόμενων προς την ομιλήτρια και η συζήτηση εξελίχθηκε σε ένα υψηλού επιστημονικού επιπέδου διάλογο που καθήλωσε, αποδεικνύοντας ότι το Ρόταρυ παραμένει μία νησίδα υψηλής ποιότητας, επιστημονικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στις δύσκολες μέρες που βιώνει η ελληνική κοινωνία και η ανθρωπότητα.

Ακολούθησε η βράβευση της κας Κατερίνας Παναγοπούλου από τους Πρόεδρους των Ροταριανών Ομίλων Αθήνα Βορράς, Αθήνα Φιλοθέη & Αμαρουσίου Κωνσταντίνου Κουτσογιάννη, Χρήστου Φασλή & Άγγελου Καρμανιόλα αντίστοιχα.
Η βραδιά περατώθηκε με δηλώσεις συγχαρητηρίων από όλο το ενεργό ακροατήριο προς την κα. Παναγοπούλου, για τη μεστή νοημάτων ομιλία της μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα επιστημονικού προβληματισμού, αλλά και αισιόδοξων σκέψεων για το μέλλον του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας.

Παρακολουθήστε το σχετικό video από τον Antenna:

 

Σχόλια

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του emeis, στέλνοντας φωτογραφίες, video, καταγγελία ή ένα μήνυμα στο email info@emeis.gr