Ομελέτα με λουκάνικα

Ομελέτα με λουκάνικα
Spread the love

omeleta-fournou-me-loukanika-chefoulis.gr_

Υλικά για 2 άτομα

3-5 αυγά
2 λουκάνικα γαλοπούλας
60 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα,κεφαλοτύρι,ρεγκάτο)
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά χρησιμοποιούμε τα 3 – 4 αυγά ολόκληρα και από το άλλο μόνο το ασπράδι και προσθέτουμε το γιαούρτι μετά το baking powder ρίχνουμε και το τριμμένο κίτρινο τυρί, αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε για 1 λεπτό τα λουκάνικα που είναι κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα λουκάνικα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη.

Καλή όρεξη!

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση