Οικογένεια & Γονιμότητα

Οικογένεια & Γονιμότητα
Spread the love

Οικογένεια Γονιμότητα emeisΓράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη

Η οικογένεια και η γονιμότητα συνδέεται με τους αστεροειδείς Ceres και Vesta.

Η Ceres συμβολίζει τη Δήμητρα τη Θεά της Γης και της γονιμότητας, είναι η Μητέρα Γη και αντιπροσωπεύει την Εσωτερική μας Μητέρα. Στο γενέθλιο χάρτη περιγράφει την φροντίδα και τον τρόπο που φροντίζουμε τους άλλους και τον εαυτό μας, τη γονιμότητα, τα παιδιά, τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τις ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί επίσης να δείχνει κάποιο βαθύ μετασχηματισμό, κάποια τραυματική εμπειρία που θα ωθήσει το άτομο να αλλάξει εντελώς το χαρακτήρα ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή και να αναγεννηθεί μέσα από αυτό. Είναι ένας αστεροειδής που σχετίζεται με την αναπαραγωγή, την γονιμότητα, και με θέματα που αφορούν μια γυναίκα στην ενήλική της ζωή. Μπορεί να δείξει θέματα που αφορούν το αναπαραγωγικό σύστημα, την έμμηνο ρήση, τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας, εγκυμοσύνη ή τη πορεία ενός τοκετού.

Εάν η Ceres είναι τον 4ο, 5ο  ή 7ο  οίκο και ιδιαίτερα σε κάποιο ζώδιο του νερού ή του Ταύρου, η γονιμότητα είναι πολύ καλή. Με απαραίτητη προϋπόθεση να κάνει αρμονικές όψεις με τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη, το Δία, τη Juno, τη Vesta ή τον Βόρειο Δεσμό.

Η Vesta αντιπροσωπεύει τη Θεά Εστία, είναι το σύμβολο της Ιερής και αιώνιας Φλόγας και της Οικογένειας, είναι ο φύλακας της εστίας και της εσωτερικής αλήθειας. Η Εστία είναι η εσωτερική μας Φλόγα, συνδέεται με την αφοσίωση, την δέσμευση, την υπηρεσία, τις θρησκευτικές ή πνευματικές πεποιθήσεις. Συνδέεται επίσης με την σεξουαλικότητα σε όλες της τις μορφές, την θυσία, τους φόβους και τις απαρνήσεις για κάποιον ανώτερο σκοπό, ώστε να υπάρξει προσωπική ολοκλήρωση. Η Ιερή φλόγα της Εστίας αντιπροσωπεύει, την εσωτερική φλόγα που οδηγεί στην πνευματική ανάπτυξη.

Η Vesta συμβολίζει τη σεξουαλικότητα πέρα από το σώμα, αναζητά την εσωτερική παρόρμηση που αντιμετωπίζεται με έναν αργό και εσωτερικό τρόπο. Είναι η πάλη ανάμεσα στην εσωτερική πνευματική τάση που υπάρχει και στις απατήσεις του εξωτερικού κόσμου. Σε έναν αστρολογικό χάρτη δείχνει τη συγκέντρωση της δύναμης και τη δυνατότητα της αφιέρωσης σε κάποιον σκοπό. Όπως και τον τρόπο που ξεδιπλώνει το άτομο την σεξουαλικότητα του. Δείχνει ουσιαστικά την αφιέρωση στην οικογένεια, πέρα από το γάμο ή τα κατεστημένα. Έτσι αστρολογικά, η Vesta αντιπροσωπεύει τόσο την πνευματικότητα όσο και την σεξουαλικότητα. Με θετικές όψεις, δηλώνει μια ψυχική ενέργεια και το σημείο που συνδυάζει τη σεξουαλική μας δύναμη, τη δημιουργικότητα, την ιερή αφοσίωση και την αποστολή να επιτύχει σε αυτή τη ζωή. Η Vesta δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκη τη σεξουαλική πράξη, αλλά η συγκέντρωση αυτής της ενέργειας να θεραπεύσει ψυχικά και σωματικά, και να μας προεκτείνει σε συνύπαρξη με το πνευματικό μας πεδίο σε μια ανώτερη προσέγγιση με τον εσώτερο εαυτό μας.

Τα ζώδια είναι τα καρμικά πρότυπα, οι πλανήτες είναι οι αργαλειοί και η θέληση είναι ο υφαντής.

Τζώρτζια Μπουλιάκη Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση