Οι μεγάλες μανούλες γεννούν έξυπνα παιδιά

Οι μεγάλες μανούλες γεννούν έξυπνα παιδιά
Spread the love

oi_megales_manoules_gennoun_eksupna_paidia_1Μια μελέτη διαπιστώνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες άνω των 40 ετών είναι πιο υγιή και πιο έξυπνα. Μάλιστα, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν ατυχήματα ή να χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης. Τα προσόντα τους δεν σταματούν εδώ. Αναπτύσσουν πλούσιο λεξιλόγιο από νεαρή ηλικία και σημειώνουν υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ IQ.

Προηγούμενες μελέτες έχουν αναδείξει αυξημένα ποσοστά υπογονιμότητας για τις μεγάλες γυναίκες και μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη και προ-εκλαμψία. Όμως, η τελευταία έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το University College του Λονδίνου και το Birkbeck College του Λονδίνου, φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι μητέρες μεγαλύτερης γίνονται καλύτεροι γονείς πιθανώς λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας και της ωριμότητάς τους.

Ένας από τους ερευνητές, ο Δρ Alastair Sutcliffe είπε: «Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχουν πιο επιθυμητά αποτελέσματα για τα παιδιά από τις μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας σε σύγκριση με τις νέες μητέρες. Μπορούμε να καθησυχάσουμε αυτές τις γυναίκες καθώς τα παιδιά τους αναπτύσσονται καλύτερα.»

oi_megales_manoules_gennoun_eksupna_paidia_2Για τις ανάγκες της μελέτης εξετάστηκαν 1.100 παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω, σε σύγκριση με 38.000 παιδιά που γεννήθηκαν από νεότερες γυναίκες στη Βρετανία. Οι ηλικίες των παιδιών κυμαίνονταν από εννέα μήνες έως πέντε έτη. Τα παιδιά από μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν λιγότερο πιθανό να πάθουν κάποιο ατύχημα ή να κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο, και δεν διέτρεχαν κίνδυνο παχυσαρκίας.

Η έρευνα έλεγξε επίσης μια σειρά από αποτελέσματα που συνδέονται με τις δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων του λεξιλογίου, της εικόνας και της αναγνώρισης σχημάτων και της ανάπτυξης IQ. Τα ευρήματα έδειξαν μεγαλύτερη ικανότητα μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν από μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ λήφθηκε υπόψη η κοινωνική τάξη των συμμετεχόντων.

Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι το γιατί. Οι μεγάλες μητέρες φαίνεται να αναπτύσσουν καλές δεξιότητες στην ανατροφή των παιδιών, είναι λιγότερο παρορμητικές, πιο ήρεμες και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη ζωή.

 

Της  Σάννα Νάνου

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση